Home Online gokken op Gokken op freestyleskiën

De sport kent meerdere onderdelen en deze zijn tevens olympisch waardoor het gokken op freestyleskiën steeds populairder is geworden. Enkele onderdelen zijn Aerials, Moguls en Halfpipe. Freestyleskiën is ontstaan tijdens de X-Games en deze spectaculaire vorm van skiën trok meteen de aandacht bij het grote publiek. Mede hierdoor zijn er oods beschikbaar voor freestyleskiën.

Wat is online gokken op freestyleskiën?

Online gokken op freestyleskiën is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het freestyleskiën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt.

In de Head to Head markt nemen twee skiërs het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Als je wilt inzetten welke skiër uiteindelijk de competitie zal winnen, dan is de Outright markt daar geschikt voor.

Hoe werkt online gokken op freestyleskiën?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op freestyleskiën wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor freestyleskiën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op freestyleskiën, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer freestyleskiën

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘freestyleskiën’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Deze sport zit vaak onder de hoofdcategorie Wintersport. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op freestyleskiën, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op freestyleskiën

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De olympische spelen is het meest belangrijke toernooi voor de freestyle skiërs. Iedereen probeert te pieken tijdens dit toernooi. Jaarlijks zijn er de X-Games, een toernooi voor extreme sporten. Dat is na de olympische spelen, het hoogst haalbare. Beide zijn grote toernooien die live op TV komen. Voor bookmakers een mooie gelegenheid om hiervoor odds online te brengen.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te gokken op freestyleskiën. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel bijvoorbeeld welke skiër of team er wint van een andere skiër of team.
 • Outrights | Welke skiër of land wint bijvoorbeeld het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Live gokken op freestyleskiën is niet mogelijk. De odds worden offline gehaald op het moment dat de wedstrijd begint. Wanneer een onderdeel op dezelfde dag wordt afgewerkt hebben bookmakers geen tijd meer om vernieuwde odds online te zetten.

Mobiel gokken op freestyleskiën

Als freestyleskiën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site of speciale app van de bookmaker zijn er maar een paar sporten meteen zichtbaar. Het gaat hier vaak om de populaire sporten zoals voetbal, tennis en darts. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat freestyleskiën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Olympisch jaar | Normaal geven de X-games een goede indicatie hoe de verhoudingen zijn tussen de skiërs onderling, maar tijdens een olympisch jaar kan dit vertekenen. Skiërs kunnen bijvoorbeeld nieuwe oefeningen speciaal bewaren voor de olympische spelen. Daarnaast werkt iedereen naar de piek toe tijdens de olympische spelen.
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is freestyleskiën geen alledaagse sport. Wees goed op de hoogte van de deelnemers, regels, etc voordat je weddenschap plaatst.
 • Money management | Een verkeerde weddenschap plaatsen hoort bij het gokken op sport. Je moet ze alleen zien te beperken. Door middel van het money management systeem kan je na een paar verloren weddenschappen gewoon door blijven spelen. Zo blijf je verantwoord spelen.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen gokken op freestyleskiën

Waarom is freestyleskiën een olympische sport?

Deze sport is ontstaan tijdens de X-Games en was meteen een blikvanger vanwege zijn spectaculaire karakter.

Is het mogelijk om live te gokken op freestyleskiën?

Nee, het is alleen mogelijk om prematch in te zetten op freestyleskiën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het freestyleskiën?

De X-Games krijgt altijd veel aandacht in de media en zelfs live op TV. Na de olympische spelen is dit het belangrijkste toernooi voor de sport. Het ideale toernooi om informatie in te winnen over de sport en skiërs.