Home Wedden op Gokken op freestyleskiën

De sport kent meerdere onderdelen en deze zijn tevens olympisch waardoor het gokken op freestyleskiën steeds populairder is geworden. Enkele onderdelen zijn Aerials, Moguls en Halfpipe. Freestyleskiën is ontstaan tijdens de X-Games en deze spectaculaire vorm van skiën trok meteen de aandacht bij het grote publiek. Mede hierdoor zijn er oods beschikbaar voor freestyleskiën.

Wat is gokken op freestyleskiën?

Wedden op freestyleskiën is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het freestyleskiën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt.

In de Head to Head markt nemen twee skiërs het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Als je wilt inzetten welke skiër uiteindelijk de competitie zal winnen, dan is de Outright markt daar geschikt voor.

Hoe werkt gokken op freestyleskiën?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op freestyleskiën ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor freestyleskiën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer freestyleskiën en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport freestyleskiën. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen is het meest belangrijke toernooi voor de freestyle skiërs. Iedereen probeert te pieken tijdens dit toernooi. Jaarlijks zijn er de X-Games, een toernooi voor extreme sporten. Dat is na de olympische spelen, het hoogst haalbare. Beide zijn grote toernooien die live op TV komen. Voor bookmakers een mooie gelegenheid om hiervoor odds online te brengen.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te gokken op freestyleskiën. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke skiër of team er wint van een andere skiër of team.
 • Outrights | Welke skiër of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Live gokken op freestyleskiën is niet mogelijk. De odds worden offline gehaald op het moment dat de wedstrijd begint. Wanneer een onderdeel op dezelfde dag wordt afgewerkt hebben bookmakers geen tijd meer om vernieuwde odds online te zetten.

Mobiel gokken op freestyleskiën

Als freestyleskiën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site of speciale app van de bookmaker zijn er maar een paar sporten meteen zichtbaar. Het gaat hier vaak om de populaire sporten zoals voetbal, tennis en darts. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat freestyleskiën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Olympisch jaar | Normaal geven de X-games een goede indicatie hoe de verhoudingen zijn tussen de skiërs onderling, maar tijdens een olympisch jaar kan dit vertekenen. Skiërs kunnen nieuwe oefeningen speciaal bewaren voor de olympische spelen. Daarnaast werkt iedereen naar de piek toe tijdens de olympische spelen.
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is freestyleskiën geen alledaagse sport. Wees goed op de hoogte van de deelnemers, regels, etc voordat je weddenschap plaatst.
 • Money management | Een verkeerde weddenschap plaatsen hoort bij het gokken op sport. Je moet ze alleen zien te beperken. Door middel van het money management systeem kan je na een paar verloren weddenschappen gewoon door blijven spelen. Zo blijf je verantwoord spelen.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen gokken op freestyleskiën

Waarom is freestyleskiën een olympische sport?

Deze sport is ontstaan tijdens de X-Games en was meteen een blikvanger vanwege zijn spectaculaire karakter.

Is het mogelijk om live te gokken op freestyleskiën?

Nee, het is alleen mogelijk om prematch in te zetten op freestyleskiën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het freestyleskiën?

De X-Games krijgt altijd veel aandacht in de media en zelfs live op TV. Na de olympische spelen is dit het belangrijkste toernooi voor de sport. Het ideale toernooi om informatie in te winnen over de sport en skiërs.