Home Online gokken op Gokken op Formule 1

Sinds de komst van Max Verstappen in de koningsklasse, is het online gokken op Formule 1 in Nederland ontzettend populair geworden. Daarnaast krijgt de sport op televisie steeds meer aandacht. Er zijn diverse praatprogramma’s door de week, de vrije trainingen, de kwalificatie op zaterdag en als klap op de vuurpijl zitten we massaal op zondag de grand prix te kijken.

Wat is online gokken op Formule 1?

Online gokken op Formule 1 is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een Formule 1 race of seizoen. In deze klasse van de autosport is de samenwerking tussen mens en machine erg belangrijk. De coureur moet de auto goed aanvoelen, monteurs van het team moeten zorgen dat de auto goed is afgesteld en de auto zelf moet betrouwbaar zijn. Online gokken op Formule 1 kan op veel verschillende manieren. Wat je doet is inzetten op een mogelijke uitkomst van een race of seizoen. Je kan een weddenschap plaatsen die specifiek gelinkt is aan één rijder per race, maar ook op een raceteam of eindklassering van het seizoen. 

De populairste manier van gokken op Formule 1 is inzetten op een enkele race, of misschien beter gezegd een raceweekend of grand prix. In zo’n weekend kun je voor verschillende weddenschappen kiezen. Dit begint al bij de eerste vrije training. Wie is er op de eerste dag de snelste? En met hoeveel tiende van een seconde gaat dit gebeuren? Dit zijn enkele voorbeelden van een weddenschap die je kan plaatsen. Maar uiteindelijk is het belangrijkste wie de race daadwerkelijk gaat winnen.

Hoe werkt online gokken op Formule 1?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Formule 1 wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor Formule 1? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer gebruiken

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op Formule 1, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Selecteer de beste bookmaker

 3. Selecteer Formule 1

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Formule 1’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien. Het kan zijn dat de Formule 1 onder motorsport of autosport staat gegeven.Selecteer Formule 1

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op Formule 1, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en Outright Winner markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op Formule 1

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op Formule 1

Populaire races

Elke race is belangrijk in de Formule 1, van maart tot en met november. Elke keer zijn er namelijk weer punten te verdelen onder de top 10 coureurs. Bekende circuits, die al jarenlang op de racekalender staan, zijn Circuit de Monaco, Circuit de Catalunya, Spa-Francorchamps, Circuit Silverstone, Autodromo Nazionale Monza en wie weet voegt Circuit Zandvoort in de loop der jaren zich daar bij. 

Zoals benoemd telt uiteindelijk iedere race evenveel mee in het eindklassement. De nummer één krijgt 25 punten, de nummer twee 18, en de nummer drie mag 15 punten bijschrijven. Voor de coureur die als tiende over de finish komt ligt er nog 1 punt klaar. Aan het begin van het seizoen kan je een voorspelling doen welke rijder het kampioenschap gaat winnen. Wacht je liever tot er iets meer duidelijkheid is verderop in het seizoen? Dat kan, maar hou dan wel rekening met lagere odds.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op Formule 1 zijn er een aantal weddenschappen beschikbaar. De bookmakers plaatsen zelf de populairste markten vooraan tijdens een raceweekend. De meeste populaire weddenschappen bij het wedden op Formule 1 zijn:

 • Winner Outright | Voorspel wie de race zal winnen. In sommige gevallen kan je er ook voor kiezen om top coureurs (deze kunnen worden bepaald door de bookmakers zelf) uit te sluiten van je weddenschap.  
 • Head to Head | Voorspel welke van de twee coureurs er het hoogst eindigt tijdens de race. De bookmakers kunnen deze Head to Head weddenschappen zelf samenstellen. 
 • Fastest qualifier | Welke coureur is volgens jou de snelste rijder tijdens de kwalificatie, en zal daardoor op pole position starten tijdens de race. 
 • Point finish (top 10) | Welke coureur staat er na de race in de top 10.
 • Winning team | Twijfel je over welke coureur de race gaat winnen, maar denk je wel het team te weten? Voorspel dan met deze weddenschap welk team de race gaat winnen. Bijvoorbeeld Mercedes, Red Bull of Ferrari.
 • Fastest lap | Welke coureur weet de snelste ronde neer te zetten?
 • Safety car y/n | Voorspel of er tijdens de race een safety car komt of niet.
 • Grid position of winner | Vanuit welke startpositie zal de rit worden gewonnen?
 • Outright markets | Niet alleen de puntenfinish is beschikbaar om te wedden op Formule 1 maar ook bijvoorbeeld een top 6 positie. Daarnaast worden coureurs in groepen van vier gezet en dan mag je voorspellen welke coureur het beste zal presteren.
 • World Championship Outright | Welke coureur gaat er met de wereldtitel vandoor? Deze weddenschap kan je voor het seizoen plaatsen. Maar ook tijdens het seizoen kan je nog inzetten op wie jij denkt die wereldkampioen wordt.
 • Constructor Championship Outright | Voorspel welk team de constructeurstitel wint. Elk team heeft twee auto’s die punten voor het team kunnen verzamelen tijdens de race. Het team dat uiteindelijk de meeste punten verzamelt wint deze prijs.

Prematch & live

De weddenschappen zoals hierboven vermeld zijn altijd prematch beschikbaar. Houd rekening mee dat wanneer de eerste vrije training begint, er een aantal markten offline gaan. Deze komen pas weer terug als de training voorbij is. Kortom, als er auto’s op het circuit te vinden zijn dan worden bijna alle markten offline gehaald. Is de trainingssessie of kwalificatie voorbij, dan komen deze markten weer online.

Het live aanbod tijdens het online gokken op Formule 1 legt de nadruk op de outright markt. Steeds meer bookmakers bieden live Head to Head odds aan. De odds voor beide markten fluctueren naarmate het verloop van de grand prix, en gaan offline als er bijvoorbeeld een crash is.

Mobiel online gokken op Formule 1

Via je mobiel of tablet online gokken op Formule 1 is heel eenvoudig. Bookmakers hebben altijd wel een mobiele site of een eigen app waar je naartoe kan. Je gaat naar de mobiele site of app en logt met je bestaande account in. Mocht je geen account hebben dan kun je deze ook via de mobiele site aanmaken.

Op de mobiele site heb je wat minder waardoor het allemaal wat compacter is. Sporten zijn vaak afgebeeld in de vorm van icoontjes. Veel bookmakers hebben een knop op de mobiele site waar A-Z staat aangegeven. Als je dit aanklikt komt er een sidebar in het scherm en kun je alle categorieën van gokken op sport vinden.

Tips

 • Volg de Formule 1 | Ga nooit zomaar een weddenschappen plaatsen zonder dat je informatie hebt doorgenomen over deze sport. Weet of de auto’s van bepaalde teams snel zijn op specifieke circuits. Houd vrije trainingen in de gaten om te zien of het de monteurs gelukt is om de auto goed af te stellen. Of kijk wat de weersverwachtingen zijn van desbetreffend wekkend. Dit zijn al drie factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de race. 
 • Accepteer een verrassing | Ondanks dat je misschien alle informatie hebt doorgenomen die vooraf beschikbaar is, betekent dat niet dat de winnaar al bekend is. To finish first, you first have to finish is het bekende gezegde in de autosport. Tijdens de race kan er altijd iets gebeuren wat invloed heeft op de uitkomst. Denk alleen al aan een kapotte motor of crash. Probeer dit te accepteren als dit jou overkomt, en ga het niet gelijk goed proberen te maken met een nieuwe weddenschap. Blijf altijd verantwoord spelen.
 • Speel live | Je kan nog zo goed voorbereid zijn, maar tijdens gokken op Formule 1 zit een ongelukje in een klein hoekje. Mocht een coureur deze pech ondervinden geldt hij normaal gesproken als uitvaller. Dit weet je pas tijdens de race zelf, hier kan je je voordeel uithalen tijdens live wedden. 

Speciale regels

Als je een Head to Head weddenschap plaatst bij het gokken op Formule 1 kan het zijn dat één van de twee coureurs uitvalt. Niet alleen ongelukken kunnen een oorzaak zijn dat een coureur uitvalt. Pure autopech tijdens de grand prix kan iedere coureur overkomen. De inspanningen zijn gigantisch en vragen veel van een Formule 1 auto.

Wanneer een coureur uit je Head to Head weddenschap uitvalt, dan hoeft de andere coureur alleen geklasseerd te zijn om de Head to Head te winnen. Heb je ingezet op de uitgevallen coureur, dan verlies je de weddenschap. Vallen beide coureurs uit tijdens de race dan is het aan de bookmaker hoe dit af te handelen.  

Bij de meeste bookmakers zal je de inleg van de weddenschap terug krijgen. De weddenschap wordt verwerkt als een void (geannuleerd). Er zijn bookmakers die, wanneer beide coureurs uitvallen, de weddenschap toch als verloren beschouwen. Dit staat in de voorwaarden (terms & conditions) van de bookmaker. Neem dus altijd eerste de voorwaarden door voordat je gaat wedden op Formule 1.

Veelgestelde vragen over online gokken op formule 1

Krijg in mijn inzet terug als een bepaalde coureur uitvalt waar ik een Outright weddenschap op heb geplaatst?

Als de coureur heeft deelgenomen aan de start en daarna uitvalt, ook al is dit in de eerste bocht, heb je helaas pech. De inzet ben je in dit geval kwijt.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op Formule 1?

Dit is afhankelijk van de markt waarop je wil wedden. Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij je past.

Welke soort weddenschap is het populairst?

De populairste soort weddenschap is die van de grand prix winner (Outright). Binnen deze markt zijn verschillende weddenschappen mogelijk. Bijvoorbeeld het uitsluiten van de top coureurs. Oftewel, ‘best of the rest’ of best withour

Hoe snel verwerken bookmakers een weddenschap bij online gokken op Formule 1?

Bookmakers verwerken vaak binnen enkele minuten na afloop van de wedstrijd je weddenschap. Mocht je een winnende weddenschap hebben afgesloten dan ontvang je de inzet vermenigvuldigd met de odd.