Home Online gokken op Gokken op darts

Iedereen heeft wel eens een pijltje gegooid en dat maakt online gokken op darts zo populair. Het is een laagdrempelige sport en iedereen begrijpt de spelregels. Dat de sport steeds vaker live op tv komt helpt mee aan de opmars van het wedden op darts. De afgelopen jaren hebben steeds meer bookmakers de sport omarmt en hebben het aanbod op darts vergroot. Van prematch tot aan live wedden op darts, tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering.

Wat is online gokken op darts?

Online gokken op darts is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een dart wedstrijd of toernooi. Je kan inzetten op een individuele wedstrijd maar ook op de eindzege van een toernooi. Daarnaast zijn er allerlei andere markten beschikbaar als meeste maximum scores (180s) in de partij en wie de hoogste finish (uitgooi) heeft.

De meest populaire manier om te online gokken op darts is nog altijd wie de wedstrijd zal winnen, de Match Winner markt. Waar je in het tennis en voetbal nog tot veel lagere niveaus nog kunt inzetten is dat bij darts niet zo. Eigenlijk zijn alleen de competities beschikbaar die live op tv zijn of via stream te volgen zijn. 

De reden hiervoor is dat darts een individuele sport is en daardoor makkelijker te beïnvloeden is door matchfixing. Matchfixing is het opzettelijk verliezen/verkopen van wedstrijden. Een bookmaker neemt minder risico met een wedstrijd die helemaal niet via een camera (stream/tv) te volgen is. Daardoor zijn er vrijwel geen odds te vinden voor dartcompetities op een laag niveau.

Hoe werkt online gokken op darts?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op darts wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor darts? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer gebruiken

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op darts, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Selecteer de beste bookmaker

 3. Selecteer darts

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘darts’. Daar vind je alle competities die op dat moment bezig zijn terug.Selecteer darts

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op darts, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner en/of Outright markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op darts

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op darts

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Het belangrijkste toernooi in de dartswereld is het WK Darts. Een toernooi wat uitgebreid aandacht krijgt in de media en waar spelers echt naar uitkijken. Het WK Darts is het meest prestigieuze toernooi waar ook het meeste prijzengeld te verdienen valt. Voor spelers is het dan ook het toernooi om een slecht jaar nog enigszins goed te maken.

Naast het WK Darts zijn er andere major toernooien in het darts. The Masters, World Matchplay en Premier League Darts zijn enkele voorbeelden van majors. Allemaal grote toernooien op de PDC (professional darts corporation) kalender met live uitzendingen op tv. Een aantal toernooien hebben iets speciaals. Het UK Open heeft bijvoorbeeld een open loting. Terwijl het World Grand Prix een ‘dubbel in, dubbel uit’ toernooi is. Je moet om de leg te kunnen beginnen eerst een dubbel of dubbele bull gooien. Wedden op darts kan je op al deze grote toernooien.

Soorten weddenschappen

Er zijn een aantal soorten weddenschappen populair als het gaat om online gokken op darts. De gebruikelijke markten als Match Winner is er één van. Toch brengt het wedden op darts een aantal markten met zich mee die we niet bij andere sporten zien. Hieronder een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn tijdens het gokken op darts:

 • Match Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen
 • Most 180s | Dit is een soort weddenschap waarbij je moet voorspellen welke speler de meeste 180s gooit. Een 180 is de hoogst haalbare score bij het darts.
 • Highest Checkout | Welke speler heeft de hoogste finish (uitgooi) in de wedstrijd?
 • 3-Dart Average Over/Under | De bookmaker geeft een getal voor een speler zijn gemiddelde over de wedstrijd. Je moet voorspellen of de speler een hoger (Over) of lager (Under) gemiddelde zal halen.
 • 9 Darter Y/N | Voorspel of er tijdens de wedstrijd een 9 darter wordt gegooid.
 • Asian Handicap Legs/Sets | De favoriet krijgt een fictief aantal legs/sets in de min, de underdog krijgt een fictief aantal legs/sets in de plus. Lukt het de favoriet of underdog ondanks/met behulp van de handicap te winnen?
 • Correct Score | Voorspel de juiste leg- of setstand van een wedstrijd.
 • Outright Winner | Je voorspelt welke speler of land er uiteindelijk het toernooi zal winnen. Tijdens de hele grote toernooien is het ook mogelijk om in te zetten wie er bijvoorbeeld de finale of halve finale zal halen.

Prematch & live

Waar veel andere sporten dezelfde prematch markten overgaan in live markten, is dat bij darts niet zo. De markten Most 180s, Over/Under total 180s en 3-Dart Average Over/Under zijn een voorbeeld van specifieke prematch markten. Je kunt alleen inzetten op deze markten als de wedstrijd nog niet is begonnen.

Er komen extra markten beschikbaar wanneer een bookmaker live wedden op darts aanbiedt. Voorbeelden zijn wie de volgende leg wint maar ook of de volgende finish een rood of groen vlak heeft. Dubbel 20 heeft bijvoorbeeld een rood vlak terwijl dubbel 16 een groen vlak heeft.

Mobiel online gokken op darts

Mobiel is het mogelijk om te online gokken op darts. Via de mobiele site van de bookmaker of via speciaal ontwikkelde app kun je inloggen. Daarna werkt eigenlijk alles hetzelfde als dat je op een laptop of desktop zou gokken op sport.

Het scherm op mobiel of tablet is wat kleiner in vergelijking met een normaal beeldscherm. Hierdoor zie je niet de woorden van de sporten maar de icoontjes. Zoals een voetbal, tennisbal of race auto. Op de mobile site zie je vanwege de beperkte ruimte op je scherm maar één of hooguit twee markten. Wil je alle markten van de sport zien dan druk je op het plusje achter de markten die wel zichtbaar zijn.

Tips

 • Volg het darts | Zomaar blindelings inzetten is nooit een goede strategie. Verdiep je in het darts, kijk naar wedstrijden en volg de spelers op social media. Luister naar analisten en lees interviews van spelers. Pas dan krijg je een beeld van de spelers. Wie er in vorm is en wie waar graag speelt. Pas dan kun je een afweging maken en op de juiste manier gokken op darts.
 • Speel live | Darts is bij een uitstek een sport van momentum swings. Zeker in lange partijen heb je altijd een fase waarin een speler de overhand heeft tijdens een aantal legs. Live gokken op darts geeft je de mogelijkheid om te profiteren van deze momentum swings.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap | Het is een illusie om te denken dat alle weddenschappen ook winnende weddenschappen zijn. Verliezen is ook niet erg, zolang de gedachte achter de weddenschap maar goed is geweest. Pas dan kan je op de lange termijn succesvol zijn met het gokken op darts. Blijf dus verantwoord spelen.

Speciale regels

Er bestaan geen speciale regels als het gaat om wedden op darts. Het komt eigenlijk nooit voor dat een speler tijdens een wedstrijd opgeeft. Zeker niet op de grote toernooien. Wanneer een speler niet start aan een toernooi dan vervallen alle weddenschappen met betrekking tot deze speler.

Veelgestelde vragen over online gokken op darts

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op darts?

Dat is een persoonlijke voorkeur en hangt af welke markten je het liefst wilt inzetten. Wil je weten welke bookmaker de beste aanbieder is als het gaat om darts? Vul dan onze kieswijzer in.

Kan ik live online gokken op darts?

Ja dat kan! Tegenwoordig bieden bijna alle bookmakers live darts aan. Verschillende markten worden tijdens het live gokken op darts toegevoegd waardoor je zelfs per leg kan inzetten.

Waarom bieden bookmakers niet voor kleine toernooien odds aan?

Waar in andere sporten de kleine toernooien nog op tv of via internet te volgen is, heeft darts dat niet. Hierdoor zijn bookmakers terughoudend met het aanbieden van odds voor kleinere toernooien. Daarnaast zijn de wedstrijden zonder enige beelden makkelijker te beïnvloeden door de spelers. Dit speelt matchfixing in de hand.