Home Wedden op Gokken op curling

De sport heeft een inhaalslag gemaakt als het gaat om populariteit en mede daarom is het aanbod om te gokken op curling de laatste jaren gegroeid. Dat komt mede omdat de sport olympisch is geworden en steeds meer op TV komt. Daarnaast is het een sport met makkelijke spelregels die voor iedereen te volgen zijn. Er zijn diverse disciplines in het curling zoals de mannen, vrouwen en mixed teams.

Wat is gokken op curling?

Wedden op curling is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het curling. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt. In de Head to Head markt nemen twee teams het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Als je in wil zetten welk team uiteindelijk de competitie zal winnen, dan is de Outright markt daar geschikt voor.

Hoe werkt gokken op curling?

 1. Bookmaker selecteren en registreren

  Om te wedden op curling ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor curling? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer curling en plaats een weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport curling. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Resultaat

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen is het meest belangrijke toernooi in het curling. Teams werken helemaal naar de spelen toe om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. Naast de olympische spelen is het wereldkampioenschap het grootste toernooi.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot. Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welk team of land er wint van een ander team of land.
 • Outrights | Welk land of team wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. De Outright markt gaat offline wanneer een markt begint maar de Match Odds zijn vaak tijdens het live wedden nog beschikbaar. Zeker tijdens het wereldkampioenschap en de olympische spelen. De wedstrijden zijn dan live op TV en mede daardoor kunnen bookmakers live odds online zetten.

Mobiel gokken op curling

Mocht er een curling wedstrijd of toernooi beschikbaar zijn dan kan je eenvoudig mobiel gokken op curling. Eenmaal ingelogd op de mobiele site krijg je meteen een aantal sporten te zien. Curling zal hier niet tussen staan omdat daar de sport niet groot genoeg voor is. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat curling onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips

 • Speel live | Live gokken op curling brengt spanning met zich mee waardoor de wedstrijd een andere dimensie krijgt.
 • Kijk naar wedstrijden | Het live kijken naar wedstrijden is de beste manier om informatie over de sport tot je te krijgen.
 • Money management | Maak gebruik van een money management systeem waardoor je zelfs na een aantal verloren weddenschappen nog verder kunt spelen.

Veelgestelde vragen over gokken op curling

Kan ik bij elke bookmaker gokken op curling?

Ja, curling is tegenwoordig een sport die elke bookmaker in zijn assortiment heeft. Het is afhankelijk van de grote van het toernooi of bookmakers odds online hebben staan.

Op welke markten kan ik inzetten op curling?

Voor de grote toernooien zijn de Match Odds en Outright markten beschikbaar. Op het moment dat bookmakers meerdere markten aan gaan bieden brengen we je op de hoogte.

Is gokken op curling winstgevend?

Ja, dat kan zeker winstgevend zijn. Maar daar zal je wel de nodige kennis op moeten bouwen als het om curling gaat. Pas dan kan je structureel winstgevend zijn.