Home Online gokken op Gokken op cricket

In Nederland is het niet populair bij het grote publiek maar over de hele wereld gezien is online gokken op cricket een heel erg groot. De Britten hebben deze sport over de hele wereld gebracht toen het Britse Koninkrijk nog heel groot was. In het cricket zijn de test wedstrijden, Ashes series en wk cricket de meest populaire wedstrijden.

Wat is online gokken op cricket?

Online gokken op cricket is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een cricket wedstrijd of competitie. Naast het inzetten op individuele wedstrijden is het mogelijk om in te zetten wie er een serie of competitie gaat winnen.

Inzetten tijdens wedstrijden kan op allerlei verschillende markten. Het aantal runs gescoord per Over tot de manier van uit gaan van de slagman. Cricket is een spel van statistieken en getallen en daar spelen bookmakers op in door vele markten aan te bieden in de Over/Under vorm.

Tijdens het WK cricket wordt er gespeeld in poules waardoor je kan inzetten op de groepswinnaar. Online gokken op de uiteindelijke wk winnaar kan natuurlijk ook. Daarnaast zijn er een hoop Player Markets waar je kunt gokken op de prestaties van individuele spelers.

Hoe werkt online gokken op cricket?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op cricket wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor cricket? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op cricket, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bet365 homepage

 3. Selecteer cricket

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Cricket’. Klik daarop om alle beschikbare competities of wedstrijden te zien om te online gokken op cricket.Cricket selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op cricket, zijn nu zichtbaar. Dit kan de bekende Match Winner of Over/Under runs markt zijn.Markten bekijken gokken op cricket

 5. Gokken op cricket

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op cricket

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De test wedstrijden in het cricket zijn de populairste wedstrijden om op te gokken. Tijdens test wedstrijden nemen landen het tegen elkaar op. Een test wedstrijd kan maximaal vijf dagen duren, afhankelijk van het spelverloop. Er worden vaak vijf test wedstrijden gespeeld over vijf verschillende steden.

Populaire club competities zijn de Indian Premier League en Big Bash in Australië. Dit zijn wedstrijden over maximaal 20 Overs (120 ballen). Twenty20 is de benaming voor dit type cricket. Een andere variant is 50 Over wedstrijden. Dit format wordt gespeeld tijdens het wk cricket en heeft als naam ODI (One Day International).

Om de twee jaar spelen de nationale teams van Engeland en Australië tegen elkaar om uit te maken wie de Ashes trofee wint. Wie de beste resultaat heeft over vijf test wedstrijden wint de Ashes. Het is een prijs met veel traditie die sinds 1882 bestaat.

Soorten weddenschappen

Het aanbod tijdens het online gokken op cricket is groot. Zoals eerder opgemerkt is het een sport waar statistieken en getallen een hoofdrol spelen. Daar spelen bookmakers op in door zelfs per speler verschillende Over/Under markten aan te bieden. Hieronder staat een overzicht van de soorten weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op cricket:

 • Match Odds | Voorspel welk team of land de wedstrijd zal winnen, inclusief een mogelijk gelijkspel.
 • Match Events | Voorspel welk team of land aan de leiding gaat na de eerste innings, wie de toss wint of wie de meeste run outs heeft. 
 • Total Runs Over/Under | Niet alleen mogelijk om per team of land op het totaal aantal gescoorde punten in te zetten. Maar ook per opening partnerschap of hoogste individuele score.
 • Player Markets | Zowel in de Over/Under variant als head2head. Scoort een bepaalde speler meer (Over) of minder (Under) een bepaald aantal punten. Of wie van de twee spelers weet het meeste aantal punten te scoren.
 • Next Out | Je kunt op verschillende manieren uit gaan bij het cricket. Met deze markt kan je inzetten hoe de volgende slagman uit zal gaan.
 • Outright | Wie wint een bepaalde competitie, toernooi of individuele prijs?

Prematch & live

Online bookmakers geven de mogelijkheid om prematch in te zetten op het resultaat van de eerste bal of eerste Over (6 ballen). Denk hierbij aan aantal punten gescoord op de eerste bal of Over, valt er een wicket of scoort men een boundary (4 punten). Deze markt gaat offline wanneer de wedstrijd begint.

Live gaat deze markt weer online alleen dan niet voor de eerste Over maar voor de Over die komen gaat. Deze gaat offline wanneer de eerste Over gespeeld is. Daarna komen de odds voor Over drie online. Dit proces herhaalt zich totdat de wedstrijd afgelopen is. Live wedden op cricket kan dus eigenlijk gedurende de hele wedstrijd.

Mobiel online gokken op cricket

Online gokken op sport komt oorspronkelijk vanuit Groot-Brittannië. Dat gecombineerd met een typisch Britse sport zorgt ervoor dat mobiel wedden op cricket bijzonder makkelijk verloopt. Met name live via je mobiel inzetten op cricket gaat snel. Deze sport staat ook vrij bovenaan en is daarom makkelijk te vinden.

Via de app van de bookmaker of mobiele site kom je eigenlijk in een identieke omgeving in vergelijking met de desktop site. Zie je cricket niet meteen staan? Ga dan naar de All Sports of A-Z knop en selecteer cricket.

Tips

 • Ken de spelregels | Cricket is een niet alledaagse sport in Nederland. Het komt bijna nooit op tv. Velen kennen de spelregels niet, maar dit is wel het basis wanneer je wil wedden op cricket. Anders weet je niet waar je op inzet.
 • Speel live | Omdat er veel aanbod is tijdens een wedstrijd geeft live gokken op cricket je vele opties. Er zijn altijd markten beschikbaar.
 • Speel bewust | De kans dat je een verkeerde weddenschap afsluit is in dit geval groter dan bij een bekende sport als voetbal en tennis. Blijf in alle gevallen de rust bewaren en gebruik een money management systeem. Hierdoor blijf je baas over je eigen budget en verantwoord spelen.

Speciale regels

Cricket is een buitensport en daardoor is het weer een factor. Test wedstrijden kunnen in een gelijkspel eindigen vanwege het weer, zelfs als de scores niet gelijk zijn. Als er binnen vijf dagen het spel niet kan worden afgemaakt, zal de wedstrijd eindigen in een gelijkspel.

Voor eendaagse wedstrijden zoals Twenty20 en 50 Over geldt bij slecht weer de D/L/S methode. Dit staat voor Duckworth-Lewis-Stern methode. Wanneer er niet de volledige aantal Overs kan worden gespeeld dan bepalen de scheidsrechters met behulp van deze methode een target score. Op deze manier kan er ook een resultaat volgen wanneer er slecht weer in het spel komt. De weddenschappen zullen dan ook volgens het resultaat van deze methode verwerkt worden.

Veelgestelde vragen over gokken op cricket

Wat als er een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld?

Bij een test wedstrijd volgt er een gelijkspel als de wedstrijd niet binnen de gebruikelijk vijf dagen kan worden afgewerkt. Bij een beperkt aantal Over wedstrijd (Twenty20, ODI) zorgt de D/L/S methode voor een resultaat.

Is live online gokken op cricket beschikbaar?

Jazeker! Cricket is bijzonder goed geschikt om live op te gokken. Er zit namelijk relatief veel tijd tussen de worpen waardoor je als speler de tijd hebt om in te zetten.

Ik snap de regels niet, hoe leer ik ze?

Als je geen zin hebt om het spelregelboekje door te lezen dan is het beste advies om naar wedstrijden te kijken. Dan zie je patronen en leer je de termen van het spel.