Home Online gokken op Gokken op boogschieten

Alle olympische sporten zijn tijdens een olympisch jaar beschikbaar bij bookmakers zo ook het online gokken op boogschieten. Een sport wat doet denken aan de middeleeuwen en Robin Hood. Maar als je de uitrusting van de hedendaagse boogschutters ziet dan gaat iedere vergelijking mank. Bookmakers geven je de mogelijkheid in te zetten op een winnaar van de competitie door de Outright markt aan te bieden.

Wat is online gokken op boogschieten?

Online gokken op boogschieten is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een boogschiettoernooi. De Outright markt voor een bepaalde discipline of klasse binnen het boogschieten komt altijd online te staan. De Head to Head / Match Odds markt heeft niet iedere bookmaker ter beschikking.

Tijdens het boogschieten, op bijvoorbeeld de olympische spelen, moeten de boogschutters op de eerste dag van het toernooi de ranking van alle spelers bepalen. Dat is meteen de loting voor het vervolg van het toernooi. Voor en na het ranking toernooi zal een bookmaker odds online zetten.

Hoe werkt online gokken op boogschieten?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op boogschieten wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor boogschieten? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op boogschieten, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer boogschieten

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Boogschieten’. Klik daarop om alle competities en/of wedstrijden te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op boogschieten, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Over/Under goals markt zijn.

 5. Online gokken op boogschieten

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De olympische spelen is voor boogschutters het belangrijke toernooi. Tijdens de olympische spelen is deze sport live te zien. Op andere toernooien komt dat bijna nooit voor. Het wereldkampioenschap boogschieten krijgt bijvoorbeeld weinig tot geen aandacht in Nederland.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te online gokken op boogschieten blijft beperkt tot de Outright markt. Je kan inzetten op wie de winnaar van het toernooi of event wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten welke boogschutter er een medaille (top 3) wint.

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Outright | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Tot aan het begin van de eerste wedstrijd staan prematch de Outright odds online. Daarna gaan deze offline wanneer de eerste wedstrijden beginnen. Sommige events in het boogschieten worden op dezelfde dag afgewerkt. Dan komen de Outright odds niet meer online en is live wedden niet mogelijk.

Maar een aantal onderdelen in het boogschieten gaan over een aantal dagen. Wanneer de laatste wedstrijd van de dag klaar is dan heeft de bookmaker de tijd om vernieuwde odds online te zetten. Deze gaan de volgende dag weer offline wanneer de eerste wedstrijd begint.

Mobiel online gokken op boogschieten

Als boogschieten beschikbaar is bij een bookmaker dan kan je snel en eenvoudig via je mobiel gokken op boogschieten. Met de mobiele site log je in op je bestaande account. Zoek via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop naar de sport boogschieten. Kies het toernooi en plaats je weddenschap.

Tips:

 • Blijf op de hoogte | Het is voor een sport als boogschieten ontzettend lastig om goed op de hoogte te blijven. Er is weinig media aandacht, je ziet weinig live beelden. Toch is het verstandig om zoveel mogelijk informatie tot je te nemen.
 • Resultaten in olympisch jaar | Boogschutters met een geplaatste status voor de olympische spelen zullen naar dit toernooi toewerken en daardoor kunnen de resultaten op weg naar de spelen vertekenen.
 • Money management | Wanneer je money management toepast kom je zelfs na een paar verloren weddenschappen op rij niet in de problemen. Hierdoor blijf je verantwoord spelen.

Veelgestelde vragen online gokken op boogschieten

Hoe komt het dat er geen odds beschikbaar zijn voor het wk boogschieten?

Door gebrek aan informatie. Bookmakers baseren de odds op de informatie die het heeft. Als er weinig tot geen informatie beschikbaar is, waagt een bookmaker het niet om odds te publiceren.

Kan ik op boogschieten gokken tijdens de olympische spelen?

Ja dat kan! Voor alle events, zelfs mixed event, staan er Outright odds online.

Is live gokken op boogschieten mogelijk?

Heel soms is het mogelijk, maar dat is echt uitzonderlijk en vaak maar één wedstrijd over het hele event. Wanneer dit mogelijk is zullen we dit op Gokken.com bekend maken.