Home Online gokken op Gokken op boksen

Samen met atletiek misschien wel de oudste sporten waar je op kunt online gokken. Zelfs voordat het moderne boksen een professionele sport was kon je al gokken op boksen wie er als winnaar uit het gevecht kwam. De afgelopen jaren is de belangstelling voor boksen steeds meer toegenomen, nadat er een wat mindere periode aan vooraf ging. Dit komt omdat er steeds meer aandacht komt vanuit de media voor grote namen zoals Floyd Mayweather en Anthony Joshua.

Wat is online gokken op boksen?

Online gokken op boksen is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker op een bokswedstrijd of toernooi. De populairste manier hierbij is het voorspellen van de winnaar, dit wordt ook wel de bout odd genoemd. Ronde na ronde is het spannend, niemand weet namelijk wat er gaat gebeuren. Een onverwachte knock out ligt altijd op de loer. 

Boksen is in de loop der jaren wel veranderd. Het is nog steeds lichamelijk een gevaarlijke sport, maar wel goed gereguleerd. Duidelijke spelregels, capabele scheidsrechters, goed georganiseerde bonden, medische toezicht, toegewijde professionals en torenhoge vergoedingen. Tijdens een bokswedstrijd nemen twee mannen (maar tegenwoordig ook vrouwen) het met de vuisten tegen elkaar op. Zo was het vroeger, zo is het nu en zo zal het waarschijnlijk in de toekomst ook zo zijn.

Hoe werkt online gokken op boksen?

  1. Kieswijzer gebruiken

    Online gokken op boksen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor boksen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

  2. Selecteer de beste bookmaker

    Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op boksen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Unibet

  3. Selecteer boksen

    Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘boksen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Boksen selecteren

  4. Markten bekijken

    Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op boksen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.Markten bekijken

  5. Gokken op boksen

    Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op boksen

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire gevechten

Anders dan bij vele andere sporten gaat het bij boksen niet om een heel seizoen, maar om die ene allesbeslissende wedstrijd. Dit maakt boksen, en ook zeer zeker gokken op boksen, niet minder populair. Integendeel zelfs, boksen is een echte wereldsport. De exposure die de sport hierdoor krijgt maakt het wedden op boksen alleen nog maar leuker. Zo ook voor de bookmakers, en dan met name de titelgevechten. 

Soorten weddenschappen

De mogelijkheden bij online gokken op boksen zijn lang niet zo eindeloos als bijvoorbeeld bij voetbal, waar op bijna elke situatie kan worden ingezet. Dat geldt overigens voor alle vechtsporten zoals UFC/MMA. De inzetmogelijkheden staan vaak meteen weergegeven als je naar de sport boksen gaat bij de bookmaker. De meest populaire weddenschappen bij het wedden op boksen zijn:

  • Bout Odds | Wie wint uiteindelijk het gevecht?
  • Total Rounds Over/Under | Hoeveel ronden zal het gevecht duren? Is dit meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal ronden?
  • Winning Method | Op welke manier zal een speler winnen? TKO of via punten?
  • Outright | Welke vechter weet zich te kronen tot toernooiwinnaar?

Prematch & live

Het verschil tussen prematch en live wedden is vrij groot. Prematch worden vaak alle bovenstaande markten aangeboden, zeker bij grote gevechten. Live is het aanbod beperkt tot uiteindelijk winnaar van het gevecht.

Mobiel online gokken op boksen

Door middel van de mobiele site, of eventueel speciaal ontwikkelde app van de bookmaker, is het mogelijk om mobiel te gokken op boksen. De sport is niet zo populair als voetbal, tennis of darts waardoor je even moet zoeken. Via de A-Z of All Sports knop krijg je alle sporten of alfabetische volgorde te zien. Afhankelijk van de bookmaker zoek je bij de B van boksen.

Tips

  • Volg de sport | Er zijn zoveel gevechten dat als je niet op de hoogte bent wat er speelt binnen het boksen, een verkeerde weddenschap snel gemaakt is. Blijf daarom zo goed mogelijk op de hoogte van een bepaalde speler of gewichtsklasse.
  • “verkeerde” beslissing jury | Als er geen beslissing valt tijdens het gevecht, dan geeft de score van de jury de doorslag. Een jury zou objectief moeten oordelen, maar dat is niet altijd het geval. De favoriet voorafgaand aan het duel krijgt vaak het voordeel van de twijfel als het aankomt op de jury. Hiermee moet je rekening houden tijdens het inzetten.
  • Speel bewust | Boksen is een sport waar een klein foutje meteen fataal kan zijn. Zo kan de vechter waar je op hebt ingezet plots gestrekt gaan. Calculeer in dat dit bij de sport hoort en probeer niet meteen je verlies te compenseren. Blijf verantwoord spelen.

Veelgestelde vragen over gokken op boksen

Wat als er een gevecht niet doorgaat?

Mocht er een gevecht om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan worden alle weddenschappen geannuleerd. Dit houdt in dat je je geld terug krijgt op je account.

Is live online gokken op boksen mogelijk?

Het is wel degelijk mogelijk om live te gokken op boksen. Echter zijn er maar heel weinig weddenschappen live beschikbaar.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op boksen?

Dat is afhankelijk van je voorkeur. Odds voor boksen zijn overal te vinden. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om er achter te komen welke bookmaker er het beste bij jou past.