Home Wedden op Gokken op boksen

Samen met atletiek misschien wel de oudste sporten waar je op kunt gokken. Zelfs voordat het moderne boksen een professionele sport was kon je al gokken op boksen wie er als winnaar uit het gevecht kwam. De afgelopen jaren is de belangstelling voor boksen steeds meer toegenomen, nadat er een wat mindere periode aan vooraf ging. Dit komt omdat er steeds meer aandacht komt vanuit de media voor grote namen zoals Floyd Mayweather en Anthony Joshua.

Wat is gokken op boksen?

Wedden op boksen is het plaatsen van een sport weddenschap op bokswedstrijden. De populairste manier hierbij is het voorspellen van de winnaar, dit wordt ook wel de bout odd genoemd. Ronde na ronde is het spannend, niemand weet namelijk wat er gaat gebeuren. Een onverwachte knock out ligt altijd op de loer. 

Boksen is in de loop der jaren wel veranderd. Het is nog steeds lichamelijk een gevaarlijke sport, maar wel goed gereguleerd. Duidelijke spelregels, capabele scheidsrechters, goed georganiseerde bonden, medische toezicht, toegewijde professionals en torenhoge vergoedingen. Tijdens een bokswedstrijd nemen twee mannen (maar tegenwoordig ook vrouwen) het met de vuisten tegen elkaar op. Zo was het vroeger, zo is het nu en zo zal het waarschijnlijk in de toekomst ook zo zijn.

Hoe werkt gokken op boksen?

 1. Zoek een bookmaker en maak een account aan

  Wanneer je wil gaan wedden op boksen is het van belang dat je een betrouwbare bookmaker vindt. Hiervoor kan je gebruik maken van de kieswijzer op Gokken.com. Op deze manier vind je gemakkelijk en snel de bookmaker die het beste bij jou past. Vervolgens kan je hier een persoonlijk account aanmaken.

 2. Selecteer boksen en plaats een weddenschap

  Zodra je hebt ingelogd bij een van de aanbevolen bookmakers ga je naar de sport boksen. Selecteer de partij waarop je een weddenschap wilt plaatsen en kies vervolgens de juiste markt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de winnaar van het gevecht of op welke manier er gewonnen zal worden.

 3. Resultaat

  Als je een inzet hebt geplaatst is het afwachten wat het resultaat zal zijn. Dit maakt de wedstrijd voor jou persoonlijk alleen nog maar spannender. Heb je de juiste uitkomst weten te voorspellen, dan krijg je de inzet keer de odd uitbetaald.

Populaire gevechten

Anders dan bij vele andere sporten gaat het bij boksen niet om een heel seizoen, maar om die ene allesbeslissende wedstrijd. Dit maakt boksen, en ook zeer zeker gokken op boksen, niet minder populair. Integendeel zelfs, boksen is een echte wereldsport. De exposure die de sport hierdoor krijgt maakt het wedden op boksen alleen nog maar leuker. Zo ook voor de bookmakers, en dan met name de titelgevechten. 

Soorten weddenschappen

De mogelijkheden bij gokken op boksen zijn lang niet zo eindeloos als bijvoorbeeld bij voetbal, waar op bijna elke situatie kan worden ingezet. De inzetmogelijkheden tijdens het sport wedden op boksen zijn vaak meteen weergegeven als je in het boks gedeelte zit van het sportsbook. De meest populaire weddenschappen bij het wedden op boksen zijn:

 • Bout Odds | Wie wint uiteindelijk het gevecht?
 • Total Rounds Over/Under | Hoeveel ronden zal het gevecht duren? Is dit meer (Over) of minder (Under) dan een bepaald aantal ronden?
 • Winning Method | Op welke manier zal een speler winnen? TKO of via punten?
 • Outright | Welke vechter weet zich te kronen tot toernooiwinnaar?

Prematch & live

Het verschil tussen prematch en live wedden is vrij groot. Prematch worden vaak alle bovenstaande markten aangeboden, zeker bij grote gevechten. Live is het aanbod beperkt tot uiteindelijk winnaar van het gevecht.

Mobiel gokken op boksen

Door middel van de mobiele site, of eventueel speciaal ontwikkelde app van de bookmaker, is het mogelijk om mobiel te gokken op boksen. De sport is niet zo populair als voetbal, tennis of darts waardoor je even moet zoeken. Via de A-Z of All Sports knop krijg je alle sporten of alfabetische volgorde te zien. Afhankelijk van de bookmaker zoek je bij de B van boksen.

Tips

 • Volg de sport | Er zijn zoveel gevechten dat als je niet op de hoogte bent wat er speelt binnen het boksen, een verkeerde weddenschap snel gemaakt is. Blijf daarom zo goed mogelijk op de hoogte van een bepaalde speler of gewichtsklasse.
 • “verkeerde” beslissing jury | Als er geen beslissing valt tijdens het gevecht, dan geeft de score van de jury de doorslag. Een jury zou objectief moeten oordelen, maar dat is niet altijd het geval. De favoriet voorafgaand aan het duel krijgt vaak het voordeel van de twijfel als het aankomt op de jury. Hiermee moet je rekening houden tijdens het inzetten.
 • Speel bewust | Boksen is een sport waar een klein foutje meteen fataal kan zijn. Zo kan de vechter waar je op hebt ingezet plots gestrekt gaan. Calculeer in dat dit bij de sport hoort en probeer niet meteen je verlies te compenseren. Blijf verantwoord spelen.

Veelgestelde vragen over gokken op boksen

Wat als er een gevecht niet doorgaat?

Mocht er een gevecht om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan worden alle weddenschappen geannuleerd. Dit houdt in dat je je geld terug krijgt op je account.

Is live gokken op boksen mogelijk?

Het is wel degelijk mogelijk om live te gokken op boksen. Echter zijn er maar heel weinig weddenschappen live beschikbaar.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op boksen?

Dat is afhankelijk van je voorkeur. Odds voor boksen zijn overal te vinden. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om er achter te komen welke bookmaker er het beste bij jou past.