Home Wedden op Gokken op bobsleeën

Mede omdat het een wintersport is ontbreekt de populariteit, maar bookmakers bieden toch de mogelijkheid aan om te gokken op bobsleeën. Er zijn twee disciplines binnen het bobsleeën, de twee- en viermansbob. Gokken kan met name tijdens de olympische spelen, het hoogtepunt van deze sport.

Wat is gokken op bobsleeën?

Wedden op bobsleeën is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het bobsleeën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt.

In de Head to Head markt nemen twee teams het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Als je in wil zetten welk team uiteindelijk de competitie zal winnen, dan is de Outright markt daar geschikt voor.

Hoe werkt gokken op bobsleeën?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op bobsleeën ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor bobsleeën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer bobsleeën en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport bobsleeën. Deze sport kan onder de categorie wintersport staan. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen is het meest belangrijke toernooi in de bobslee wereld. Teams werken helemaal naar de spelen toe om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. Daarbij speelt materiaal een belangrijke rol, want aerodynamica is ontzettend belangrijk.

Naast de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen en de wereldbeker gedurende het seizoen belangrijk. De wereldbeker toernooien gaat over meerdere wedstrijden gedurende een heel seizoen.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te gokken op bobsleeën. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke bobsleeër of team er wint van een andere bobsleeër of team.
 • Outrights | Welke bobsleeër of team wint het toernooi of eindigt er in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Soms gaat de Head to Head markt van prematch naar het live gokken gedeelte, maar deze zal offline worden gehaald wanneer één van de twee teams aan de beurt is om in de bob te springen.

Mobiel gokken op bobsleeën

Als bobsleeën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat bobsleeën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Speel live | Als je live naar een sport kijkt en luistert pik je veel sneller informatie op.
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is bobsleeën geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.
 • Money management | Maak gebruik van een money management systeem waardoor je zelfs na een aantal verloren weddenschappen nog verder kunt spelen.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen gokken op bobsleeën

Kan ik bij elke bookmaker gokken op bobsleeën?

De olympische wedstrijd zal live te volgen zijn op tv en deze biedt iedere bookmaker aan. Maar andere toernooien krijgen minder aandacht en daardoor is het niet altijd mogelijk om in te zetten.

Is het mogelijk om live te gokken op bobsleeën?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt gokken op bobsleeën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het bobsleeën?

Op de site van de IBSF kun je alle resultaten en overige informatie vinden. Een andere optie om tot meer informatie te komen is het volgen van de teams op social media.