Home Online gokken op Gokken op bobsleeën

Mede omdat het een wintersport is ontbreekt de populariteit, maar bookmakers bieden toch de mogelijkheid aan om te online gokken op bobsleeën. Er zijn twee disciplines binnen het bobsleeën, de twee- en viermansbob. Gokken kan met name tijdens de olympische spelen, het hoogtepunt van deze sport.

Wat is online gokken op bobsleeën?

Online gokken op bobsleeën is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het bobsleeën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt.

In de Head to Head markt nemen twee teams het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Als je in wil zetten welk team uiteindelijk de competitie zal winnen, dan is de Outright markt daar geschikt voor.

Hoe werkt online gokken op bobsleeën?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op bobsleeën wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor bobsleeën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op bobsleeën, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer wintersport en bobsleeën

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Wintersport’. Daar zie je alle wintersporten die op dat moment beschikbaar zijn. Selecteer bobsleeën om naar alle competities en/of wedstrijden te gaan.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op bobsleeën, zijn nu zichtbaar. Dit is vaak de Outright Winner markt.

 5. Online gokken op bobsleeën

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

De olympische spelen is het meest belangrijke toernooi in de bobslee wereld. Teams werken helemaal naar de spelen toe om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. Daarbij speelt materiaal een belangrijke rol, want aerodynamica is ontzettend belangrijk.

Naast de olympische spelen zijn de wereldkampioenschappen en de wereldbeker gedurende het seizoen belangrijk. De wereldbeker toernooien gaat over meerdere wedstrijden gedurende een heel seizoen.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot om te online gokken op bobsleeën. Eigenlijk zien we hetzelfde aanbod als het gaat om Skeleton, een soortgelijke sport. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Head to Head | Voorspel welke bobsleeër of team er wint van een andere bobsleeër of team.
 • Outrights | Welke bobsleeër of team wint het toernooi of eindigt er in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Soms gaat de Head to Head markt van prematch naar het live gokken gedeelte, maar deze zal offline worden gehaald wanneer één van de twee teams aan de beurt is om in de bob te springen.

Mobiel online gokken op bobsleeën

Als bobsleeën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat bobsleeën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Speel live | Als je live naar een sport kijkt en luistert pik je veel sneller informatie op.
 • Zet niet blind in | Voor Nederlanders is bobsleeën geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.
 • Money management | Maak gebruik van een money management systeem waardoor je zelfs na een aantal verloren weddenschappen nog verder kunt spelen.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen online gokken op bobsleeën

Kan ik bij elke bookmaker gokken op bobsleeën?

De olympische wedstrijd zal live te volgen zijn op tv en deze biedt iedere bookmaker aan. Maar andere toernooien krijgen minder aandacht en daardoor is het niet altijd mogelijk om in te zetten.

Is het mogelijk om live te gokken op bobsleeën?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt gokken op bobsleeën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het bobsleeën?

Op de site van de IBSF kun je alle resultaten en overige informatie vinden. Een andere optie om tot meer informatie te komen is het volgen van de teams op social media.