Home Wedden op Gokken op BMX racen

Een discipline in de wielersport dat bezig is aan een opmars. De sport is explosief, snel en spectaculair wat gokken op BMX racen leuk maakt. Bookmakers bieden vooral de Outright markt aan als basis. Incidenteel worden er Head to Head markten aangeboden. Live gokken op BMX racen is niet mogelijk. Races tijdens het BMX gaan zo snel dat bookmakers geen tijd hebben om live odds aan te passen.

Wat is gokken op BMX racen?

Wedden op BMX racen is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een BMX race of competitie. Per BMX race kan je inzetten op de winnaar (Outright markt) van de wedstrijd. Incidenteel kan je inzetten welke BMX racer het beter doet dan de andere (Head to Head) markt.

BMX racen komt steeds vaker live op TV. Daardoor bieden bookmakers voor steeds meer races odds beschikbaar. Vaak gaat het hier dan nog uitsluitend om de Outright markt. Naarmate de sport aan populariteit wint zullen bookmakers de markten uitbreiden.

Hoe werkt gokken op BMX racen?

 1. Kies een bookmaker en inloggen

  Kies de bookmaker die het beste bij jou past om te wedden op BMX racen. Vul de kieswijzer van Gokken.com in om te zien welke bookmaker dat is. Als je de juiste bookmaker gevonden hebt log je in of registreer je jezelf.

 2. Selecteer BMX racen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport BMX racen. Staat deze niet in de lijst dan heeft de bookmaker het BMX racen binnen de categorie Wielrennen gestopt. Selecteer vervolgens de wedstrijd, markt en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Wist je de juiste uitkomst te voorspellen? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Binnen het BMX racen is de olympische spelen het grootste toernooi dat er is. Buiten de olympische jaren zijn er diverse competities binnen het BMX racen, zoals het jaarlijkse WK BMX racen.

Andere toernooien zijn de wereldbeker en races die als Hors (buiten) Categorie worden bestempeld. Wedstrijden binnen deze toernooien worden gedurende het seizoen over de hele wereld georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op BMX racen worden er een aantal markten door bookmakers gebruikt. De outright weddenschap is de meest gebruikte markt. Head to Head markten worden incidenteel gepubliceerd. Alle populaire weddenschappen bij het wedden op BMX racen staan hieronder gegeven:

 • Outright | Voorspel wie er een BMX race wint of in de top drie finisht.
 • Head to head | Wie van de twee renners heeft de beste klassering?

Prematch & Live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar, zeker bij de grote toernooien. Het zijn bekende markten binnen het gokken op sport. Live gokken op BMX racen is niet mogelijk. Een BMX race duurt zo kort, dat bookmakers geen tijd hebben om odds aan te passen wanneer een race van start gaat. Er zijn namelijk veel factoren binnen een BMX race die een uitslag kunnen bepalen.

Mobiel gokken op BMX racen

Zoals hierboven uitgelegd is het alleen mogelijk om prematch mobiel te gokken op BMX racen. Inloggen op de mobiele site is vrij eenvoudig en zelfs een account aanmaken via de mobiele site is eenvoudig.

Na het inloggen zoek je naar de sport BMX racen via de A-Z of All Sports knop. Sommige bookmakers stoppen het BMX racen in de categorie wielrennen. Daarna selecteer je het toernooi of wedstrijd waar je op in wil zetten.

Tips:

 • Vallen hoort erbij | De baan is vrij smal en in het gedrang komen met andere BMX’ers hoort bij de sport. Dat BMX’ers vallen is dan ook geen uitzondering.
 • Volg de sport | BMX banen zijn per locatie verschillend. Iedere BMX’er heeft een voorkeur voor een bepaalde baan. Als je de sport volgt weet je wie er op bepaalde banen het beste presteert.
 • Speel bewust | Een BMX race is binnen enkele minuten gedaan. Je kunt dus snel geld winnen maar ook snel verliezen. Speel daarom altijd verantwoord met geld wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen gokken op BMX racen

Wat is de beste bookmaker om te gokken op BMX racen?

Om er achter te komen welke bookmaker er het beste scoort op het aanbieden van BMX racen adviseren we je de kieswijzer van Gokken.com in te vullen.

Welke soort weddenschap wordt het meest gebruikt?

De Outright odd wordt het meest gebruikt tijdens het gokken op veldrijden. Daarmee kun je inzetten wie er de race zal winnen.

Waarom zijn er weinig Head to Head markten bij het BMX racen?

Bookmakers hebben te weinig informatie om voor ieder toernooi Head to Head markten beschikbaar te stellen. Als de sport verder in populariteit zal toenemen zullen bookmakers hun aanbod voor BMX racen verder uitbreiden.