Home Online gokken op Gokken op BMX racen

Een discipline in de wielersport dat bezig is aan een opmars. De sport is explosief, snel en spectaculair wat online gokken op BMX racen leuk maakt. Bookmakers bieden vooral de Outright markt aan als basis. Incidenteel worden er Head to Head markten aangeboden. Live gokken op BMX racen is niet mogelijk. Races tijdens het BMX gaan zo snel dat bookmakers geen tijd hebben om live odds aan te passen.

Wat is online gokken op BMX racen?

Online gokken op BMX racen is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een BMX race of competitie. Per BMX race kan je inzetten op de winnaar (Outright markt) van de wedstrijd. Incidenteel kan je inzetten welke BMX racer het beter doet dan de andere (Head to Head) markt.

BMX racen komt steeds vaker live op TV. Daardoor bieden bookmakers voor steeds meer races odds beschikbaar. Vaak gaat het hier dan nog uitsluitend om de Outright markt. Naarmate de sport aan populariteit wint zullen bookmakers de markten uitbreiden.

Hoe werkt online gokken op BMX racen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op BMX racen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor BMX racen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op BMX racen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer BMX racen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘BMX racen’. Daar vind je alle actuele competities en evenementen. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op BMX racen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner en/of Head to Head markt zijn.

 5. Online gokken op BMX racen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Binnen het BMX racen is de olympische spelen het grootste toernooi dat er is. Buiten de olympische jaren zijn er diverse competities binnen het BMX racen, zoals het jaarlijkse WK BMX racen.

Andere toernooien zijn de wereldbeker en races die als Hors (buiten) Categorie worden bestempeld. Wedstrijden binnen deze toernooien worden gedurende het seizoen over de hele wereld georganiseerd.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op BMX racen worden er een beperkt aantal markten door bookmakers gebruikt. Het zijn eigenlijk dezelfde markten die we bij alle wielersporten zien zoals ook bij het baanwielrennen. De outright weddenschap is de meest gebruikte markt. Head to Head markten worden incidenteel gepubliceerd. Alle populaire weddenschappen bij het wedden op BMX racen staan hieronder gegeven:

 • Outright | Voorspel wie er een BMX race wint of bijvoorbeeld in de top drie finisht.
 • Head to head | Wie van de twee renners heeft de beste klassering?

Prematch & Live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar, zeker bij de grote toernooien. Het zijn bekende markten binnen het gokken op sport. Live gokken op BMX racen is niet mogelijk. Een BMX race duurt zo kort, dat bookmakers geen tijd hebben om odds aan te passen wanneer een race van start gaat. Er zijn namelijk veel factoren binnen een BMX race die een uitslag kunnen bepalen.

Mobiel online gokken op BMX racen

Zoals hierboven uitgelegd is het alleen mogelijk om prematch mobiel te gokken op BMX racen. Inloggen op de mobiele site is vrij eenvoudig en zelfs een account aanmaken via de mobiele site is eenvoudig.

Na het inloggen zoek je naar de sport BMX racen via de A-Z of All Sports knop. Sommige bookmakers stoppen het BMX racen in de categorie wielrennen. Daarna selecteer je het toernooi of wedstrijd waar je op in wil zetten.

Tips:

 • Vallen hoort erbij | De baan is vrij smal en in het gedrang komen met andere BMX’ers hoort bij de sport. Dat BMX’ers vallen is dan ook geen uitzondering.
 • Volg de sport | BMX banen zijn per locatie bijvoorbeeld verschillend. Iedere BMX’er heeft een voorkeur voor een bepaalde baan. Als je de sport volgt weet je wie er op bepaalde banen het beste presteert.
 • Speel bewust | Een BMX race is binnen enkele minuten gedaan. Je kunt dus snel geld winnen maar ook snel verliezen. Speel daarom altijd verantwoord met geld wat je kunt missen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste bookmaker om te gokken op BMX racen?

Om er achter te komen welke bookmaker er het beste scoort op het aanbieden van BMX racen adviseren we je de kieswijzer van Gokken.com in te vullen.

Welke soort weddenschap wordt het meest gebruikt?

De Outright odd wordt het meest gebruikt tijdens het gokken op veldrijden. Daarmee kun je inzetten wie er de race zal winnen.

Waarom zijn er weinig Head to Head markten bij het BMX racen?

Bookmakers hebben te weinig informatie om voor ieder toernooi Head to Head markten beschikbaar te stellen. Als de sport verder in populariteit zal toenemen zullen bookmakers hun aanbod voor BMX racen verder uitbreiden.