Home Wedden op Gokken op beachvolleybal

Alle bookmakers bieden je de mogelijkheid om te gokken op beachvolleybal omdat de sport steeds groter en populairder geworden is. Het is inmiddels een olympische sport en krijgt daardoor nog meer aandacht in de media. Bookmakers bieden voldoende verschillende markten aan. Dat komt omdat de sport veel op TV komt of via livestream te volgen is.

Wat is gokken op beachvolleybal?

Wedden op beachvolleybal is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een beachvolleybal wedstrijd of competitie. Inzetten kan op individuele wedstrijden maar ook op de eindwinnaar van een competitie of toernooi.

Er zijn bij het gokken op beachvolleybal niet zoveel markten beschikbaar als bij het tennis of voetbal. Gemiddeld zijn er ongeveer 30 markten beschikbaar, en dan moet het een belangrijk toernooi zijn. Bij kleinere toernooien of wedstrijden is het aantal markten zeer beperkt.

De meest populaire weddenschap is het gokken op de winnaar van een wedstrijd (Match Odds). Als tweede de mogelijkheid om in te zetten op de winnaar van een poule of toernooi (Outright). Om het aanbod te vergroten zijn er allerlei inzetten mogelijk per set.

Hoe werkt gokken op beachvolleybal?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te wedden op beachvolleybal ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor beachvolleybal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer beachvolleybal en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport beachvolleybal. Selecteer de competitie en wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Voor het beachvolleybal ligt de nadruk eens in de vier jaar op de olympische spelen. Daar werken alle duo’s naartoe om te proberen daar te pieken. Het wereldkampioenschap en Major Series toernooien. Al deze toernooien worden tegenwoordig live uitgezonden op TV.

Soorten weddenschappen

Het aantal markten bij het gokken op beachvolleybal is vrij uitgebreid. Hieronder staat een overzicht van de soort weddenschappen die het meest populair zijn:

 • Match Odds | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen
 • Set Handicap | Beide teams krijgen een fictief aantal sets in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve aantal sets (handicap) te winnen?
 • Total Points Over/Under | Voorspel of het totaal aantal punten van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaald aantal punten.
 • Total Sets Over/Under | Voorspel hoeveel sets de wedstrijd zal hebben. Hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal sets. 
 • Correct Score | Voorspel de juiste uitslag van de wedstrijd.
 • Set Betting | Alle eerder genoemde weddenschappen kunnen ook per set worden geplaatst.
 • Outrights | Welk team wint de poule of competitie?

Prematch & live

Het aanbod voor prematch en live als het gaat om wedden op beachvolleybal is zo goed als gelijk. Dit komt omdat het totale aanbod van markten niet al te groot is. Hierdoor zijn vaak de standaard markten als Match Odd, Set Handicap, Over/Under Total Points, etc beschikbaar. 

Prematch legt de nadruk op het resultaat van de wedstrijd. Tijdens het live gokken op beachvolleybal is de nadruk er vaak op de set waarin de wedstrijd zich afspeelt. Zo kan er per set worden ingezet op standaard markten zoals hierboven beschreven.  De kleinere wedstrijden worden niet altijd live aangeboden, omdat hier vaak geen videobeelden van zijn.

Mobiel gokken op beachvolleybal

Via de mobiele site is gokken op beachvolleybal erg simpel. Niet alleen via de mobiele site maar ook via de mobiele app van de bookmaker is live gokken mogelijk. Niet iedere bookmaker heeft echter een speciale app, waardoor je naar de site van de bookmaker toe moet.

Mobiel wedden kan zowel prematch als live, als er tenminste live odds beschikbaar zijn. beachvolleybal zal niet als eerste zichtbaar zijn bij het openen van de mobiele website of app. Maar via de A-Z knop (alle mogelijkheden om te gokken op sport) komt er een alfabetisch overzicht van alle sporten. Daar is het mogelijk om beachvolleybal te selecteren.

Tips:

 • Speel niet in op chauvinisme | Je hoopt natuurlijk altijd dat Nederland het goed gaat doen op een groot toernooi. Maar blijf realistisch en laat het chauvinisme niet de overhand krijgen.
 • Gebruik money management | De punten gaan snel en daardoor kan je snel een weddenschap winnen of verliezen. Mocht het even tegenzitten blijf dan rustig en gebruik je money management. Zo heb je altijd nog geld over bij een reeks verloren weddenschappen.
 • Verdiep je in de sport | Beachvolleybal is tegenwoordig goed te volgen, hierdoor kun je een voordeel behalen ten opzichte van de bookmaker.

Speciale regels

Er zijn eigenlijk geen speciale regels als het gaat om beachvolleybal. De puntentelling is gelijk op alle grote toernooien en wedstrijden. Van een eventuele verlenging is geen sprake in het beachvolleybal. Soms kan een wedstrijd vanwege slechte weersomstandigheden wordt stilgelegd of verschoven. Kan een beachvolleybal wedstrijd of toernooi helemaal niet meer worden uitgespeeld door het slechte weer, dan vervallen alle weddenschappen.

Veelgestelde vragen gokken op beachvolleybal

Kan ik op alle beachvolleybal toernooien gokken?

Nee, niet alle toernooien zijn beschikbaar. De reden hiervoor is dat er geen beelden zijn of er weinig informatie beschikbaar is. De grotere toernooien zijn wel beschikbaar bij bookmakers.

Welke soort weddenschap is het meest populair bij het gokken op beachvolleybal?

De meest bekende is de Match Odds markt, welk team wint de wedstrijd. Maar uiteindelijk kan je zelf bepalen op wat voor soort weddenschap je het liefst inzet.

Hoe blijf ik in controle over mijn saldo tijdens het gokken op beachvolleybal?

Door altijd bewust te spelen. Inzetten doe je met geld dat je kunt missen zodat je bij een eventueel verloren weddenschap niet in de problemen komt.