Home Online gokken op Gokken op basketbal

Het online gokken op basketbal is vooral populair op de twee grootste competities uit de Verenigde Staten. De NBA is met stip het meest populair met als goede tweede het college basketbal. Opnieuw is er een verband met wat er op tv komt en hoe groot het aanbod in wedden op basketbal is. De afgelopen jaren is het aantal live NBA wedstrijden op tv gigantisch gegroeid. Hierdoor stijgt de populariteit van de sport en de markt om te wedden op basketbal.

Wat is online gokken op basketbal?

Online gokken op basketbal is een weddenschap plaatsen bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een basketbal wedstrijd of competitie. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Je kan een weddenschap plaatsen gerelateerd aan een specifieke wedstrijd, maar ook op een klassering van een team binnen een competitie. 

De populairste manier van online gokken op basketbal is wie de wedstrijd wint met behulp van een Asian Handicap. Soms zijn de verschillen tussen de teams onderling zo groot, dat de winnaar vaak al zo goed als vast staat. Daardoor is er een hele lage odd beschikbaar en voor veel spelers niet interessant om op te gokken.

Door de Asian Handicap krijgt de grote favoriet een fictief aantal punten in mindering. Het doel van de weddenschap is dat je verwacht dat zelfs met het fictief aantal punten in de min, de favoriet zal winnen. Of is het fictief aantal punten zo hoog dat de underdog plots de favoriet wordt? Na afloop van de wedstrijd moet blijken of het team de Asian Handicap gecoverd heeft.

Hoe werkt online gokken op basketbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op basketbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor basketbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer gebruiken

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op basketbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Selecteer de beste bookmaker

 3. Selecteer basketbal

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘basketbal’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Selecteer basketbal

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op basketbal, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Match Winner markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op basketbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op basketbal

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De meest populaire competitie om te online gokken op basketbal is de NBA. De topcompetitie uit de Verenigde Staten waar de beste spelers van de wereld in spelen. Door de vele live wedstrijden op tv en streams is deze competitie ontzettend gegroeid. Competitiewedstrijden worden tegenwoordig over de hele wereld afgewerkt vanwege de grote schare fans. 

Het hoogtepunt van de NBA zijn de play-offs en NBA Finals. Alle wedstrijden van de NBA Finals krijgen in de media extra veel aandacht. Hierdoor worden er meer markten aangeboden om te wedden op de NBA Finals. Het team dat de NBA Finals wint mag zich officieus wereldkampioen noemen.

Naast de NBA is het college basketbal in de Verenigde Staten populair, en dan met name wanneer het March Madness is. Dan wordt er gespeeld om de nationale titel voor de universiteiten teams, waar de grootste talenten doorstromen naar de NBA. Het basketbaltoernooi op de olympische spelen krijgt ook altijd veel aandacht in de media. Met name vanwege de sterren in team USA die het dream team vormen.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op basketbal zijn er een aantal soorten populaire weddenschappen. Elke bookmaker zet de meest populaire markten standaard achter de basketbalwedstrijden. De meest populaire weddenschappen bij het wedden op basketbal zijn:

 • Match winner | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook inzetten welk team er een bepaald kwart of helft zal winnen.
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in mindering, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het met deze fictieve punten (handicap) nog altijd om te winnen?
 • Total Points Over/Under | Voorspel of het totaal aantal punten van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal punten zal zijn. Dat hoeft niet alleen voor de hele wedstrijd te zijn, maar dat kan ook per kwart of helft.
 • Player specials | Met name tijdens de play-offs komen de bookmakers met player specials. Daarmee kun je bijvoorbeeld wedden dat een specifieke speler meer of minder dan een bepaald aantal punten/rebounds/assists/blocks zal maken.
 • Outright | Inzetten op het team dat de divisie, conference of de competitie zal winnen. Maar ook wie wordt er Most Valuable Player (MVP) van de competitie kan met een Outright weddenschap.

Een belangrijk punt bij het gokken op basketbal is dat de verlenging (Over Time) meetelt voor je weddenschap. Dit staat aangegeven als incl OT, waardoor je als speler hiervan op de hoogte bent.

Prematch & live

Zo goed als alle markten zijn zowel prematch als live beschikbaar tijdens het wedden op basketbal. Net als bij andere sporten geldt hoe belangrijker de wedstrijd, hoe meer markten er beschikbaar zijn. Zeker als de wedstrijd live op tv te volgen is. 

Enkele markten die alleen beschikbaar zijn prematch zijn de speciale player specials markten. Je plaatst dan een weddenschap of een bepaalde speler meer of minder dan een bepaald punten zal scoren. Als het om een verdediger gaat kan je vaak inzetten op een bepaalde hoeveelheid rebounds of blocks.

Mobiel online gokken op basketbal

Alle online bookmakers hebben een mobiele site of app waar je mobiel kunt online gokken op basketbal. Je logt op dezelfde manier in als je bij een desktop of laptop zou doen. Heb je nog geen account dan is het zelfs mogelijk om via de mobiele site of app een account aan te maken. 

Als je ingelogd bent en je zit in het gokken op sport gedeelte, dan zie je in plaats van alle namen van de sporten vaak icoontjes. Kan je de sport niet vinden waarop je wilt inzetten, dan hebben de meeste bookmakers een icoontje met daarin de letters A-Z. Dat is het icoontje waarbij je alle sporten op alfabetische volgorde kunt zien. In dit geval kies je basketbal om alle competities en wedstrijden te zien.

Tips

 • Volg het basketbal | Niets is vervelender dan inzetten op een Over total points bij een wedstrijd, waarbij achteraf blijkt dat twee topspelers rust krijgen. Zorg dat je op de hoogte bent van het nieuws. Hoe speelt een team, doen ze nog mee om de prijzen of spelen ze nergens meer om? Als je op de hoogte bent maak je minder foute weddenschappen.
 • Gebruik de Asian Handicap | De Asian Handicap geeft je de mogelijkheid om een betere odd te krijgen voor een wedstrijd. Sommige teams zijn goed in het coveren (behalen) van de handicap. Deze statistiek heet Against The Spread (ATS). Dat komt omdat ze tot de laatste minuut fanatiek door blijven spelen, in plaats van verzaken gedurende het einde van de wedstrijd.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap  | Ondanks dat je van alle ins en outs op de hoogte bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er allerlei factoren die als een verrassing kunnen komen. Zo kan een speler in foutenlast komen of een blessure oplopen, waardoor je voorspelling niet uitkomt. Accepteer dat dit je kan overkomen.

Speciale regels

Tijdens het online gokken op basketbal is er bijna altijd de regel dat de verlenging (Over Time) meetelt voor je weddenschap. In het basketbal kennen we geen gelijkspel. Je kan wel inzetten dat het na de reguliere speeltijd gelijk staat, maar de wedstrijd zal niet eindigen in een gelijkspel. 

Er wordt net zo lang doorgespeeld tot er een winnaar is. Het is logisch dat wanneer je op de Under Total Points zit, een verlenging niet in je voordeel is. Beide teams krijgen namelijk extra tijd om nog eens punten te scoren. Bij een Over Total Points weddenschap is dit uiteraard wel in je voordeel.

Veelgestelde vragen over online gokken op basketbal

Kan ik ook online gokken op andere competities dan alleen de NBA?

Dat kan. Op bijna alle competities is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen, ook op de Nederlandse competitie. Echter zijn het aantal markten beschikbaar tijdens deze, wat minder grote competities, beperkt zijn. Heb je een favoriete competitie of team? Dan kan je altijd zelf zoeken in de basketbal sectie of je favoriete competitie of team er tussen staat.

Stel ik zet in dat een bepaalde speler 10 punten of meer scoort. Maar na 3 minuten valt hij uit met een blessure en heeft 2 punten. Blijft mijn weddenschap dan staan?

De weddenschap blijft staan op het moment dat de speler aan de wedstrijd heeft deelgenomen. In dit geval heb je dus botte pech en gaat je weddenschap verloren.

Telt de verlening mee voor mijn weddenschap?

Bij de markten waar inzetten op een gelijkspel geen optie is, zal de verlenging (Over Time) meetellen voor je weddenschap. Dit staat altijd duidelijk aangegeven (zoals Inc OT) bij de verschillende markten.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op basketbal?

Dat is afhankelijk van de competitie en markt waarop je wil inzetten. Ga je hoofdzakelijk inzetten op de NBA of ligt je interesse bij de Europese competities? Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij jou past.