Home Wedden op Gokken op badminton

Net als voor alle andere olympische disciplines geven bookmakers je de mogelijkheid aan om te gokken op badminton. De olympische spelen en het wereldkampioen badminton zijn de grootste toernooien in de sport. De markten om te gokken op badminton zijn helaas wel beperkt.

Wat is gokken op badminton?

Wedden op badminton is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een badminton wedstrijd of toernooi. Inzetten kan op een individuele wedstrijd of winnaar van een toernooi. De Match Odds en Outright markt zijn beschikbaar.

In het badminton wordt een bepaalde discipline, zoals mannen enkelspel, over meerdere dagen gespeeld. Hierdoor krijgen bookmakers de kans om zowel Head to Head markten uit te brengen in combinatie met vernieuwde Outright odds.

Hoe werkt gokken op badminton?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op badminton ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor badminton? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer badminton en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport badminton. Selecteer het toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of het toernooi te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

De olympische spelen is voor badmintonners het belangrijke toernooi. Tijdens de olympische spelen is deze sport live te zien. Van andere grote toernooien krijg je geen live beelden te zien in Nederland en is gokken op badminton dan ook amper mogelijk. Het wereldkampioenschap badminton is binnen de sport het op één na grootste toernooi. Het toernooi wordt om de twee jaar gehouden in oneven jaren.

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te wedden op badminton blijft beperkt tot de Match Odds en Outright markt. Je kan inzetten op wie een wedstrijd wint en wie de winnaar van het toernooi of event wordt. Tijdens de olympische spelen kan je ook inzetten wie er een medaille wint (top 3).

Hierdoor is het vrij eenvoudig om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn tijdens het gokken op badminton:

 • Match Odds | Wie wint de wedstrijd?
 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

De Match Odds markt, waar de Head to Heads staan gegeven, worden prematch weggehaald wanneer een wedstrijd begint. Dit geldt ook voor de Outright markt. Daarna, afhankelijk van de wedstrijd en of de wedstrijd live op tv of stream is, komt deze in de live sectie.

Wanneer een badminton wedstrijd in de live sectie terecht komt kan je altijd nog inzetten op de winnaar van de wedstrijd. Bookmakers vernieuwen steeds de odds naarmate het scoreverloop van de wedstrijd.

Mobiel gokken op badminton

Als badminton beschikbaar is bij een bookmaker dan kan je snel en eenvoudig via je mobiel wedden op badminton. In principe werkt het op mobiel of tablet allemaal hetzelfde als via de desktop of laptop. Het is een kwestie van inloggen en daarna badminton zoeken in de lijst met sporten. De lijst met alle sporten krijg je door de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop te selecteren. Kies het toernooi of wedstrijd en plaats je weddenschap.

Tips:

 • Blijf op de hoogte | Het is voor een sport als badminton ontzettend lastig om goed op de hoogte te blijven. Er is weinig media aandacht, je ziet weinig live beelden. Toch is het verstandig om zoveel mogelijk informatie tot je te nemen.
 • Olympisch jaar | Badmintonners die zich gekwalificeerd hebben voor de olympische spelen leggen de piek op dit toernooi. Daardoor kunnen andere uitslagen gedurende dat jaar vertekenen.
 • Speel bij bookmaker met licentie | Wanneer je bij een bookmaker speelt met een licentie ben je verzekerd dat je als speler veilig speelt.

Veelgestelde vragen gokken op badminton

Waarom zijn de markten voor het badminton zo beperkt?

Door gebrek aan informatie. Bookmakers baseren de odds op de informatie die het heeft. Als er weinig tot geen informatie beschikbaar is, waagt een bookmaker het niet om veel odds te publiceren.

Kan ik op badminton gokken tijdens de olympische spelen?

Ja dat kan! De sport staat dan extra in de belangstelling waardoor je het zelfs ook live kunt zien.

Is live gokken op badminton mogelijk?

Het is mogelijk maar niet bij ieder toernooi. Tijdens de olympische spelen en het wereldkampioenschap badminton zijn er live wedstrijden beschikbaar. Maar dit zijn dan ook de grootste toernooien binnen het badminton.