Home Wedden op Gokken op baanwielrennen

Het belangrijkste toernooi binnen het baanwielrennen zijn de olympische spelen. Op dat moment bereikt het gokken op baanwielrennen zijn hoogtepunt. Daarnaast is er de jaarlijkse wereldkampioenschap en het Track Champions League. De beschikbare markten zijn de bekende bij het gokken op sport, namelijk de Outright en Head to Head. Live gokken op baanwielrennen is bij veel bookmakers helaas nog niet mogelijk.

Wat is gokken op baanwielrennen?

Tijdens het wedden op baanwielrennen maak je een weddenschap op een wedstrijd tijdens het baanwielrennen. Dit kan een toernooi zijn met individuele onderdelen maar bijvoorbeeld ook een zesdaagse.

Er komt eigenlijk maar steeds één markt terug als het gaat om gokken op baanwielrennen. Dan gaat het om de Outright markt, je moet dan de winnaar of top drie van de wedstrijd te voorspellen. De Head to Head markt, zoals we die wel zijn tijdens het gewone wielrennen of gokken op sport in het algemeen, zie je sporadisch terug bij deze sport.

Hoe werkt gokken op baanwielrennen?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Als je wil wedden op baanwielrennen moet je eerst naar de juiste bookmaker toe. Welke bookmaker het meeste en beste aanbod heeft voor baanwielrennen kan je vinden met de kieswijzer van Gokken.com. Als de juiste bookmaker gevonden is dan log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer baanwielrennen en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd kies je de sport baanwielrennen. Baanwielrennen kan verscholen zitten onder de sport wielrennen. Heb je het toernooi gevonden waar je op wil inzetten, dan moet je alleen nog de markt en voorspelling selecteren. Daarna is het je inzet bepalen en weddenschap plaatsen.

 3. Winst

  Na het resultaat van de koers is duidelijk of je de juiste weddenschap afgesloten hebt. Bij een winnende weddenschap krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire koersen

De olympische spelen is voor het baanwielrennen het hoogste podium. Niet alle onderdelen binnen het baanwielrennen zijn olympisch. Voor de niet olympische onderdelen zijn de wereldkampioenschappen het hoogst haalbare. Het wereldkampioenschap wordt jaarlijks gehouden.

Een nieuw toernooi binnen het baanwielrennen is de Track Champions League. In november en december gaan de beste baanwielrenners het tegen elkaar opnemen tijdens een reeks toernooien. Het is een nieuw toernooi dat live op TV zal worden uitgezonden.

Soorten weddenschappen

Tijdens het gokken op baanwielrennen zijn er een aantal soorten weddenschappen populair. De meest bekende is welke renner uiteindelijk de koers gaat winnen, de outright markt. Alle populaire weddenschappen bij het wedden op baanwielrennen staan hieronder gegeven:

 • Outright | Voorspel wie er de koers zal winnen of top drie zal tijden.
 • Head to head | Wie heeft de beste klassering? Dit kan zijn voor een klassement maar ook voor een enkele race.

Prematch & Live

Met name de Outright markten zijn prematch beschikbaar tijdens het gokken op deze sport. Head to Head markten zijn er bijna niet omdat de tijd tussen de kwalificatieronde en de start van de wedstrijd kort op elkaar zit. Hierdoor hebben bookmakers niet de tijd om deze markten online te zetten.

Live wedden op baanwielrennen is nog niet mogelijk. De Outright markt gaat op het moment dat de wedstrijd begint offline en komt niet meer terug online. Live odds worden er dus niet aangeboden door bookmakers. De vraag is of dit in de toekomst zal veranderen.

Mobiel gokken op baanwielrennen

Via je mobiel of tablet is het mogelijk om mobiel te gokken op baanwielrennen. Dat kan via de mobiele site of via een speciale app van de bookmaker. Om in te kunnen zetten moet je eerst inloggen. Mocht je geen account hebben dan is het zelfs mogelijk om via de mobiele site of app een account aan te maken.

Wanneer je bent ingelogd zie je het sport gedeelte staan. In de sportsectie zie je dat de namen van de sporten zijn vervangen door icoontjes. Dit is om ruimte te besparen. Een mobiel scherm is natuurlijk vele malen kleiner dan een normaal beeldscherm. Baanwielrennen zal bij de meeste bookmakers niet meteen zichtbaar zijn op de mobiele site. Via de A-Z of alle sporten knop zie ja alle sporten staan en kan je baanwielrennen selecteren.

Tips:

 • Volg het baanwielrennen | De manier om stomme fouten te voorkomen tijdens het gokken op sport is de sport volgen, zo ook het baanwielrennen. Weet wat de doelen zijn van bepaalde renners. Renners werken vaak toe naar een bepaalde koers of kampioenschap waar ze extra goed willen presteren. Hoe staat het met de vorm van de renner? Allemaal aspecten die je te weten komt als je het baanwielrennen volgt, en de kans op een foute weddenschap verkleinen.
 • De snelste wint niet altijd | Baanwielrennen is één van de weinige sporten waar de snelste renner lang niet altijd wint. Er komt bij sommige disciplines ook aan op tactiek, zoals de puntenkoers.
 • Valpartijen | Vallen, ook tijdens het baanwielrennen, hoort bij de sport. Heb je op iemand ingezet die tijdens een koers valt dan heb je gewoon pech. De schade kan dan vaak niet meer hersteld worden.

Veelgestelde vragen gokken op baanwielrennen

Wat is de beste bookmaker om te gokken op baanwielrennen?

Dat is afhankelijk van je voorkeur. Via de kieswijzer van Gokken.com kom je achter welke bookmaker voor jou het beste is om te gokken op baanwielrennen.

Kan ik veilig gokken op baanwielrennen?

Ja, dat is mogelijk! Wanneer je speelt bij een op Gokken.com vermeldde bookmaker dan weet je zeker dat je veilig kunt spelen.

Welke soort weddenschappen zijn het populairst bij het gokken op baanwielrennen?

Aangezien de Outright weddenschappen het meest worden aangeboden is dit de meest populaire markt om op te spelen.

Kan ik gokken op Keirin koersen in Japan?

Bookmakers bieden geen odds aan als het gaat om de Keirin competities in Japan. Daar is het ontzettend populair en wordt er ook stevig gegokt op Keirin. Wat dat betreft zal je het alleen moeten doen tijdens de olympische spelen of wereldkampioenschappen baanwielrennen.