Home Online gokken op Gokken op baanwielrennen

Het belangrijkste toernooi binnen het baanwielrennen zijn de olympische spelen. Op dat moment bereikt het online gokken op baanwielrennen zijn hoogtepunt. Daarnaast is er de jaarlijkse wereldkampioenschap en het Track Champions League. De beschikbare markten zijn de bekende bij het gokken op sport, namelijk de Outright en Head to Head. Live gokken op baanwielrennen is bij veel bookmakers helaas nog niet mogelijk.

Wat is gokken op baanwielrennen?

Online gokken op baanwielrennen is het plaatsen van een weddenschap, bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning, op een wedstrijd of competitie tijdens het baanwielrennen. Dit kan een toernooi zijn met individuele onderdelen maar bijvoorbeeld ook een zesdaagse.

Er komt eigenlijk maar steeds één markt terug als het gaat om gokken op baanwielrennen. Dan gaat het om de Outright markt, je moet dan de winnaar of bijvoorbeld top drie van de wedstrijd te voorspellen. De Head to Head markt, zoals we die wel zijn tijdens het gewone wielrennen of gokken op sport in het algemeen, zie je sporadisch terug bij deze sport.

Hoe werkt gokken op baanwielrennen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op baanwielrennen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor baanwielrennen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op baanwielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer baanwielrennen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘baanwielrennen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op baanwielrennen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op baanwielrennen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire koersen

De olympische spelen is voor het baanwielrennen het hoogste podium. Niet alle onderdelen binnen het baanwielrennen zijn olympisch. Voor de niet olympische onderdelen zijn de wereldkampioenschappen het hoogst haalbare. Het wereldkampioenschap wordt jaarlijks gehouden.

Een nieuw toernooi binnen het baanwielrennen is de Track Champions League. In november en december gaan de beste baanwielrenners het tegen elkaar opnemen tijdens een reeks toernooien. Het is een nieuw toernooi dat live op TV zal worden uitgezonden.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op baanwielrennen zijn er maar een aantal soorten markten beschikbaar. Dit zijn de gebruikelijke markten die we zijn bij alle wielersporten zoals ook bij het BMX. De meest bekende is welke renner uiteindelijk de koers gaat winnen, de outright markt. Alle populaire weddenschappen bij het wedden op baanwielrennen staan hieronder gegeven:

 • Outright | Voorspel wie er de koers zal winnen of bijvoorbeeld top drie zal rijden.
 • Head to head | Wie heeft de beste klassering? Dit kan zijn voor een klassement maar ook voor een enkele race.
 • Specials |

Prematch & Live

Met name de Outright markten zijn prematch beschikbaar tijdens het gokken op deze sport. Head to Head markten zijn er bijna niet omdat de tijd tussen de kwalificatieronde en de start van de wedstrijd kort op elkaar zit. Hierdoor hebben bookmakers niet de tijd om deze markten online te zetten.

Live wedden op baanwielrennen is nog niet mogelijk. De Outright markt gaat op het moment dat de wedstrijd begint offline en komt niet meer terug online. Live odds worden er dus niet aangeboden door bookmakers. De vraag is of dit in de toekomst zal veranderen.

Mobiel gokken op baanwielrennen

Via je mobiel of tablet is het mogelijk om mobiel te online gokken op baanwielrennen. Dat kan via de mobiele site of via een speciale app van de bookmaker. Om in te kunnen zetten moet je eerst inloggen. Mocht je geen account hebben dan is het zelfs mogelijk om via de mobiele site of app een account aan te maken.

Wanneer je bent ingelogd zie je het sport gedeelte staan. In de sportsectie zie je dat de namen van de sporten zijn vervangen door icoontjes. Dit is om ruimte te besparen. Een mobiel scherm is natuurlijk vele malen kleiner dan een normaal beeldscherm. Baanwielrennen zal bij de meeste bookmakers niet meteen zichtbaar zijn op de mobiele site. Via de A-Z of alle sporten knop zie ja alle sporten staan en kan je baanwielrennen selecteren.

Tips:

 • Volg het baanwielrennen | De manier om stomme fouten te voorkomen tijdens het gokken op sport is de sport volgen, zo ook het baanwielrennen. Weet wat de doelen zijn van bepaalde renners. Renners werken vaak toe naar een bepaalde koers of kampioenschap waar ze extra goed willen presteren. Hoe staat het met de vorm van de renner? Allemaal aspecten die je te weten komt als je het baanwielrennen volgt, en de kans op een foute weddenschap verkleinen.
 • De snelste wint niet altijd | Baanwielrennen is één van de weinige sporten waar de snelste renner lang niet altijd wint. Er komt bij sommige disciplines ook aan op tactiek, zoals de puntenkoers.
 • Valpartijen | Vallen, ook tijdens het baanwielrennen, hoort bij de sport. Heb je op iemand ingezet die tijdens een koers valt dan heb je gewoon pech. De schade kan dan vaak niet meer hersteld worden.

Veelgestelde vragen online gokken op baanwielrennen

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op baanwielrennen?

Dat is afhankelijk van je voorkeur. Via de kieswijzer van Gokken.com kom je achter welke bookmaker voor jou het beste is om te gokken op baanwielrennen.

Kan ik veilig online gokken op baanwielrennen?

Ja, dat is mogelijk! Wanneer je speelt bij een op Gokken.com vermeldde bookmaker dan weet je zeker dat je veilig kunt spelen.

Welke soort weddenschappen zijn het populairst bij het online gokken op baanwielrennen?

Aangezien de Outright weddenschappen het meest worden aangeboden is dit de meest populaire markt om op te spelen.

Kan ik online gokken op Keirin koersen in Japan?

Bookmakers bieden geen odds aan als het gaat om de Keirin competities in Japan. Daar is het ontzettend populair en wordt er ook stevig gegokt op Keirin. Wat dat betreft zal je het alleen moeten doen tijdens de olympische spelen of wereldkampioenschappen baanwielrennen.