Home Online gokken op Gokken op autosport

Er zijn veel verschillende soorten klassen in de autosport en deze zijn allemaal samengevoegd waardoor je eenvoudig kan online gokken op autosport. Met autosport bedoelen de bookmakers alle gemotoriseerde sport op vier wielen. De motors en crossmotors horen niet in deze klasse, deze staan in de categorie motorsports. 

Niet iedere bookmakers hanteert dezelfde indeling als het gaat voor gemotoriseerde sporten. De ene keer staat Formule 1 in de autosport categorie, de andere keer is het een categorie op zichzelf. Daardoor is het vaak even zoeken waar precies een bepaalde raceklasse staat gegeven.

Wat is online gokken op autosport?

Online gokken op autosport is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een race of competitie in het autosport. Inzetten kan, afhankelijk van de raceklasse, op de Head to Head markt en op de Outright markt. 

Met behulp van de Head to Head markt kan je bepalen welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureur. Met de Outright markt bepaal je welke coureur er uiteindelijk de race of competitie zal winnen.

Hoe werkt online gokken op autosport?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op autosport wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor autosport? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op autosport, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Zebet

 3. Selecteer autosport

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘autosport’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.Autosport selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op autosport, zijn nu zichtbaar. Vaak is dit de Outright Winner en Head to Head markt.Markten bekijken

 5. Gokken op autosport

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op Autosport

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire klassen

Mocht Formule 1 door een bookmaker in de categorie autosport zijn geplaatst dan is dit de meest populaire klasse. Andere klasse die voorkomen in deze categorie zijn Formule E, Nascar, Indycar en WRC (Rally), Dakar, etc. Al zijn er bookmakers die deze raceklassen onder de categorie motorsports zetten.

Sommige bookmakers hebben Formule 1 apart als categorie staan omdat het zo populair is. Daardoor zien spelers deze sport sneller. Om te zien welke raceklassen er beschikbaar zijn binnen de autosport moet je als speler eerste deze categorie openen.

Soorten weddenschappen

Het aanbod is per raceklasse verschillend bij het online gokken op autosport. Hoe populairder de klasse, hoe meer markten er online zullen zijn. Hieronder staan de meest voorkomende markten die beschikbaar zijn binnen de autosport categorie:

 • Head to Head | Voorspel welke coureur er beter presteert ten opzichte van een andere coureurs.
 • Group betting | Welke coureur is het beste van een bepaalde groep coureurs?
 • Point finish (top 10) | Welke coureur staat er na de race in de top 10.
 • Outrights | Voorspel welke coureur de race of algehele competitie zal winnen?

Prematch & live

Er zijn genoeg zenders waar je autosport kunt bekijken en dat zorgt ervoor dat je niet alleen prematch kunt gokken op autosport maar ook live. De markten hierboven gegeven zijn altijd prematch beschikbaar.

Tijdens vrije trainingen, kwalificatie en races komen er odds live die hierop betrekking hebben. Voor de races komen er meer markten online in vergelijking met vrije trainingen of kwalificaties. Daar komen vaak alleen de Outright markten live beschikbaar.

Mobiel online gokken op autosport

Om mobiel te online gokken op autosport moet je via de mobiele site van de bookmaker spelen. Wanneer er een speciale app is ontwikkelt door een bookmaker kan je via deze app snel en gemakkelijk inloggen. 

Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Onder autosport vallen verschillende soorten raceklassen waardoor je altijd even moet zoeken.

Tips:

 • Kijk naar de sport | Of het nu de Formule E of Nascar is, er is ontzettend veel autosport op TV te zien. Kijk daarom naar de sport om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen de sport.
 • Ga niet chasen | Chasen is het meteen terug willen verdienen van een verloren weddenschap. Hoe pijnlijk de verloren weddenschap ook is, het is nooit goed om dit te doen. Je raakt vaak van de regen in de drup.
 • Uitvallers | Binnen de autosport is een crash of mechanische pech gebruikelijk. Dat kan iedereen een keer overkomen, maar sommige coureurs of teams hebben het vaker dan andere. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het inzetten.

Veelgestelde vragen online gokken op autosport

Wat als er een coureur uitvalt?

Dan krijgt de coureur een DNF (did not finish) achter zijn naam. Je hebt pech wanneer je een weddenschap op deze coureur hebt.

Waarom staat Formule 1 soms apart vermeld maar ook soms in de categorie autosport?

Dat heeft te maken met de indeling van de bookmakers. Bookmakers met veel aanbod voor Formule 1 hebben deze apart staan. Daarmee proberen ze aan te geven dat ze veel aandacht besteden aan een bepaalde raceklasse.

Wat als er een coureur niet start?

Mocht een coureur onverwacht niet starten dan worden alle wedstrijden met deze coureur geannuleerd. Op het moment dat de coureur wel start is het een actieve deelnemer en gaan alle weddenschappen door.