Home Online gokken op Gokken op Australian rules

Australian rules football is een sport die nooit in Nederland op tv komt maar je kan wel online gokken op Australian rules. De bookmakers noemen het Australian rules terwijl het dus neerkomt op de sport Australian rules football. Een harde maar spectaculaire sport die, zoals de naam al aangeeft, zijn oorsprong vond in Australië. Alle bookmakers hebben oods voor Australian rules ter beschikking.

Wat is online gokken op Australian rules?

Online gokken op Australian rules is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een Australian rules football wedstrijd of competitie. Inzetten kan op individuele wedstrijden maar ook op welk team een bepaalde competitie wint. 

Online ookmakers bieden een groot assortiment van markten aan als het gaat om online gokken op Australian rules. Meer dan 125 markten zijn er prematch beschikbaar voor een competitieduel op het hoogste niveau in Australië. 

Daarnaast heb je niet alleen de mogelijkheid om prematch in te zetten maar worden de wedstrijden ook live aangeboden. Een aantal bookmakers hebben zelfs livestreams ter beschikking zodat je live kan inzetten en naar de wedstrijd kan kijken.

Hoe werkt online gokken op Australian rules?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op Australian rules wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor Australian rules? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op Australian rules, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer Australian rules

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Australian rules’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.Australian Rules selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op Australian rules, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Handicap markt zijn.Australian Rules markten

 5. Gokken op waterpolo

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op Australian Rules

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De Australian Football League (AFL) is de grootste competitie als het gaat om professionals in het Australian rules. De AFL Grand Final, dat jaarlijks wordt gespeeld op de Melbourne Cricket Ground, heeft een toeschouwersaantal van rond de 100.000. Om aan te geven hoe populair de sport is in Australië.

Daarnaast zijn er regionale competities in Australia zoals de South Australian National Football League (SANFL) en West Australian Football League (WAFL).

Soorten weddenschappen

Het aanbod om te gokken op Australian rules is groot met ongeveer 125 markten per wedstrijd uit de AFL. Dit lijkt heel veel, maar veel markten worden per kwartaal aangeboden waardoor dezelfde markten steeds terugkomen.  

Hieronder een overzicht van de soort weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op Australian football:

 • Match Winner | Wie wint de wedstrijd?
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het met deze fictieve punten (handicap) nog altijd om te winnen?
 • Total Points Over/Under | Voorspel of het totaal aantal punten van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal punten zal zijn. 
 • Match Parlay | Combinatie van twee markten zoals Match Winner en Total Point Over/Under
 • Margin Betting | Wint een team met of binnen een bepaalde marge aan punten?
 • HT/FT | Welk team wint zowel de eerste als tweede helft.
 • Highest scoring quarter? | In welk kwart zal het meeste aantal punten worden gescoord?
 • Half Time bets | Weddenschappen die uitsluitend gelden voor het resultaat bij rust.
 • Quarter bets | Weddenschappen die uitsluitend gelden voor het resultaat per kwart
 • Outrights | Wie wint de competitie of het toernooi? Of wie pakt er een medaille?

Prematch & live

Prematch is de keuze groot als het gaat om gokken op Australian rules. Alle hierboven gegeven markten zijn dan beschikbaar. In totaal ruim 125 inzetmogelijkheden. Wanneer de wedstrijd op het punt staat te beginnen gaan de markten offline en komt de wedstrijd terecht in de live sectie.

Als een Australian rules wedstrijd live is kan je nog altijd op een groot aantal markten blijven inzetten. Tijdens het eerste kwart zijn de tweede kwart markten beschikbaar. De tweede kwart markten komen te vervallen als deze start. Dan komen de markten voor het derde kwart online. 

Markten voor de hele wedstrijd, zoals Match Winner, Asian Handicap en Total Points Over/Under blijven gedurende de wedstrijd beschikbaar. Tot het moment dat de wedstrijd ten einde is.

Mobiel online gokken op Australian rules

Je kan eenvoudig mobiel wedden op Australian rules door de mobiele site van de bookmaker te bezoeken. Deze werkt net als de desktop versie en je kan inloggen met je bestaande account. Mocht je nog geen account hebben dan is deze ook via de mobiel in enkele minuten aan te maken.

Australian rules zal niet bij de meest populaire sporten staan. Via de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je een overzicht van alle sporten. Selecteer Australian rules en je ziet de beschikbare competities en wedstrijden staan.

Tips:

 • Ken de spelregels | Ga pas inzetten als je de spelregels van Australian rules kent.
 • Speel live | De beste manier om een sport en bijbehorende regels te begrijpen is door het live te bekijken. In dit geval zal dat via streams moeten aangezien Australian rules in Nederland niet op TV komt.
 • Speel bewust | Ga niet in het wilde weg inzetten. Speel bewust en met geld wat je kan missen zodat je verantwoord blijft gokken.

Veelgestelde vragen gokken op Australian rules

Waarom zoveel markten voor zo’n onbekende sport?

Er zijn zoveel markten voor omdat er vraag naar is. Australië is een grote markt voor bookmakers en de Engelsen volgen deze sport ook. Het krijgt veel aandacht op de Engelse betaalzenders waardoor live veel wedstrijden te volgen zijn.

Is een gelijkspel mogelijk tijdens Australian rules?

Tijdens het reguliere seizoen is het mogelijk om gelijk te spelen. Als het gelijkspel geen inzet optie is,  dan krijg je de inleg terug bij een gelijkspel. Tijdens ‘Final’ wedstrijden is een gelijkspel niet mogelijk en komt er een extra tijd om een winnaar te bepalen.

Is live gokken op Australian rules mogelijk?

Ja, live gokken op Australian rules is mogelijk. Er zijn veel markten online gerelateerd aan het kwart dat komen gaat en markten die over de hele wedstrijd gaan.