Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op tienkamp

De tienkamp is het meest complete onderdeel binnen de atletiek bij de mannen. Gokken op tienkamp kan tijdens ieder groot toernooi, met name tijdens de olympische spelen. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de tienkamp. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten beschikbaar. Live gokken op tienkamp is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de informatievoorziening.

Hoe werkt gokken op tienkamp?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en tienkamp

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel tienkamp. Soms gebruiken bookmakers de Engelse naam decathlon.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Resultaat

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op tienkamp is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op tienkamp

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op tienkamp is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het tienkamp bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen over gokken op tienkamp

Wat is een tienkamp?

De tienkamp is een onderdeel binnen de atletiek waar mannen tien verschillende disciplines binnen de atletiek af moeten leggen. Degene die het beste presteert over de tien onderdelen wint de tienkamp.

Is live gokken op tienkamp bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het tienkamp. De informatievoorziening voor bookmakers is te beperkt om live gokken op tienkamp mogelijk te maken.

Kan gokken op tienkamp winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op tienkamp?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →