Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op speerwerpen

Speerwerpen is een onderdeel binnen de atletiek. Gokken op speerwerpen kan tijdens ieder groot toernooi, met name tijdens de olympische spelen. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor het speerwerpen. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten beschikbaar. Live gokken op speerwerpen is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de informatievoorziening.

Hoe werkt gokken op speerwerpen?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en speerwerpen

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel speerwerpen. Sommige bookmakers gebruiken de Engelse naam javelin throw.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op speerwerpen is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op speerwerpen

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op deze discipline is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het speerwerpen bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen over gokken op speerwerpen

Wat is speerwerpen?

Speerwerpen is een onderdeel binnen de atletiek waar men een speer zo ver mogelijk probeert te gooien. Het is één van de technische onderdelen binnen de atletiek.

Is live gokken op speerwerpen bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het speerwerpen. De informatievoorziening voor bookmakers is te beperkt om live gokken op speerwerpen mogelijk te maken.

Kan gokken op speerwerpen winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op speerwerpen?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →