Home Online gokken op Gokken op atletiek Gokken op speerwerpen

Speerwerpen is een onderdeel binnen de atletiek. Gokken op speerwerpen kan tijdens ieder groot toernooi, met name tijdens de olympische spelen. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor het speerwerpen. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten beschikbaar. Live gokken op speerwerpen is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de informatievoorziening.

Wat is online gokken op speerwerpen?

Online gokken op speerwerpen is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een atletiek wedstrijd of competitie. Je kan inzetten op individuele wedstrijden maar ook op een mogelijke winnaar van een competitie.

Inzetten op speerwerpen kan onder andere op verschillende markten als de winnaar van een onderling duel tussen twee atleten onderling. Daarnaast kan je altijd inzetten op de winnaar van een wedstrijd / meeting.

Hoe werkt gokken op speerwerpen?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op speerwerpen wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor speerwerpen? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op speerwerpen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer atletiek en speerwerpen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘atletiek’. Daar vind je alle actuele competities en onderdelen. Selecteer vervolgens speerwerpen om alle markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op speerwerpen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op speerwerpen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op speerwerpen is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel bijvoorbeeld welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen of bijvoorbeeld in de top 3 zal eindigen.
 • Specials | Voorspel bijvoorbeeld of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op speerwerpen

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op deze discipline is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het speerwerpen bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen

Wat is speerwerpen?

Speerwerpen is een onderdeel binnen de atletiek waar men een speer zo ver mogelijk probeert te gooien. Het is één van de technische onderdelen binnen de atletiek.

Is live gokken op speerwerpen bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het speerwerpen. De informatievoorziening voor bookmakers is te beperkt om live gokken op speerwerpen mogelijk te maken.

Kan gokken op speerwerpen winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op speerwerpen?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.