Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op polsstokhoogspringen

Polsstokhoogspringen is een technisch onderdeel binnen de atletiek. Gokken op polsstokhoogspringen kan tijdens ieder groot toernooi, met name tijdens de olympische spelen. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor het polsstokhoogspringen. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live gokken op polsstokhoogspringen is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de informatievoorziening.

Hoe werkt gokken op polsstokhoogspringen?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en polsstokhoogspringen

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel polsstokhoogspringen. Soms gebruiken bookmakers de Engelse naam pole vault.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op polsstokhoogspringen is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op polsstokhoogspringen

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op polsstokhoogspringen is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het polsstokhoogspringen bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen over gokken op polsstokhoogspringen

Wat is polsstokhoogspringen?

Polsstokhoogspringen is een technisch onderdeel binnen de atletiek met het doel om zo hoog mogelijk te springen met behulp van een polsstok. Het is één van de technische onderdelen binnen de atletiek.

Is live gokken op polsstokhoogspringen bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het polsstokhoogspringen. De informatievoorziening voor bookmakers is te beperkt om live gokken op polsstokhoogspringen mogelijk te maken.

Kan gokken op polsstokhoogspringen winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op polsstokhoogspringen?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →