Home Online gokken op Gokken op atletiek Gokken op marathon

De marathon is een looponderdeel binnen de atletiek. Online gokken op marathon kan alleen tijdens grote toernooien of wedstrijden. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de marathon. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live gokken op marathon is nog niet beschikbaar, ondanks dat de wedstrijd enkele minuten duurt.

Wat is online gokken op marathon?

Online gokken op marathon is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op het atletiekonderdeel marathon. Dat kan de halve marathon of hele marathon zijn. Inzetten kan vaak alleen op de Outright Winner en afhankelijk van de grote van de marathon kan je online wedden op de Head to Head markt.

Wanneer er een wereldrecordpoging is aangekondigd dan komen online bookmakers ook met speciale markten online. Je kunt dan bijvoorbeeld inzetten of het wereldrecord verbroken wordt of niet en met hoeveel seconden.

Hoe werkt online gokken op marathon?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op marathon wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor marathons? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op marathon, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bet365 openen

 3. Selecteer atletiek en daarna marathon

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘atletiek’. Klik daarna op het onderdeel ‘marathon’.Atletiek en marathon selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en/of wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op marathon zijn nu zichtbaar. Markten bekijken marathon

 5. Gokken op marathon

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Online gokken op marathon

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Bij het online gokken op marathon is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live online gokken op marathon

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live online gokken op marathon is mogelijk in tegenstelling tot bij de halve marathon. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint, maar tijdens de wedstrijd komen deze weer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het marathon bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen

Wat is de marathon?

De marathon is een looponderdeel binnen de atletiek. Tijdens de olympische spelen is dit het sluitstuk van de atletiek. Daarnaast zijn er vele populaire marathons over de wereld zoals Boston, Parijs Tokyo en New York.

Is live online gokken op marathon bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het marathon. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan online gokken op marathon winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig online gokken op marathon?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.