Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op halve marathon

De halve marathon is een looponderdeel binnen de atletiek maar geen olympische afstand. Gokken op halve marathon kan niet altijd. De halve marathon is geen olympisch onderdeel en staat bijna niet op het programma tijdens atletiek evenementen. Wanneer het wel onderdeel is van het programma bieden bookmakers hooguit Outright Winner markten aan. Live gokken op halve marathon is nog niet mogelijk.

Hoe werkt gokken op halve marathon?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en halve marathon

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel halve marathon.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze discipline is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.

Live gokken op halve marathon

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op dit onderdeel is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het halve marathon bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen over gokken op halve marathon

Wat is de halve marathon?

De halve marathon is een looponderdeel binnen de atletiek. Het is geen olympisch onderdeel. De deelnemers moeten zoals de naam al aangeeft de halve afstand van de marathon afleggen.

Is live gokken op halve marathon bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het halve marathon. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op halve marathon winstgeven zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op halve marathon?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.Fa

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →