Home Online gokken op Gokken op atletiek Gokken op 5.000 meter

De 5000 meter is een looponderdeel binnen de atletiek. Online gokken op 5.000 meter kan alleen tijdens grote toernooien. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de 5.000 meter. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live gokken op 5.000 meter is nog niet beschikbaar, ondanks dat de wedstrijd enkele minuten duurt.

Wat is online gokken op 5.000 meter?

Online gokken op 5.000 meter is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een 10.000 meter wedstrijd of competitie. Je kan inzetten op individuele wedstrijden maar ook op een mogelijke winnaar van een competitie.

Inzetten op 5.000 meter kan onder andere op verschillende markten als de winnaar tussen lopers onderling maar ook op de winnaar van een wedstrijd. Vaak is deze markt alleen aanwezig tijdens hele grote evenementen als de Olympische spelen of wereldkampioenschappen.

Hoe werkt gokken op 5.000 meter?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op 5.000 meter wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor 5.000 meter? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op 5.000 meter, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer 5.000 meter

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘5.000 meter’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op 5.000 meter, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright Winner markt zijn.

 5. Gokken op 5.000 meter

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt zeker aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen of bijvoorbeeld in de top 3 eindigt.
 • Specials | Voorspel bijvoorbeeldof het wereldrecord wordt verbroken.

Live online gokken op 5.000 meter

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van bijvoorbeeld de grote van het toernooi. Live gokken op 5.000 meter is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het 5.000 meter bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen

Wat is de 5.000 meter?

De 5000 meter is een looponderdeel binnen de atletiek. Dit onderdeel behoort tot de lange afstanden binnen de atletiek.

Is live gokken op 5000 meter bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 5.000 meter. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 5.000 meter winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 5.000 meter?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.