Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op 400 meter horden

Voor zowel de mannen en de vrouwen is het mogelijk om te gokken op 400 meter horden. In tegenstelling tot de 100 en 110 meter is dit wel een afstand voor beide. Net als alle andere atletiekonderdelen geven bookmakers je ook de mogelijkheid om op dit onderdeel te gokken. Er zijn altijd Outright markten beschikbaar, afhankelijk van de grote van het evenement zijn er Head to Head markten beschikbaar.

Hoe werkt gokken op 400 meter horden?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en 400 meter horden

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel 400 meter horden.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Resultaat

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op 400 meter horden

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi of evenement. Live gokken op dit onderdeel is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de snelheid van het evenement. De race is binnen een minuut afgelopen en dat geeft bookmakers niet de tijd om in te spelen op het wedstrijdverloop.

Veelgestelde vragen over gokken op 400 meter horden

Wat is de 400 meter horden?

De 400 meter horden is een atletiekonderdeel wat zowel vrouwen als mannen lopen. Tijdens de 400 meter moet er over tien horden worden gesprongen. Met ieder een hoogte 84 centimeter voor de vrouwen en  1,067 meter voor de mannen.

Is live gokken op 400 meter horden bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 400 meter horden. De sprint is binnen een minuut afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 400 meter horden winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 400 meter horden?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →