Home Online gokken op Gokken op atletiek Gokken op 3000 meter steeplechase

De 3000 meter steeplechase is een looponderdeel binnen de atletiek. Online gokken op 3000 meter steeplechase kan alleen tijdens grote toernooien. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de 3000 meter steeplechase. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live gokken op deze afstand is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de snelheid van het evenement.

Hoe werkt gokken op 3000 meter steeplechase?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en 3000 meter steeplechase

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel 3000 meter steeplechase.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op 3000 meter steeplechase

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op dit onderdeel is helaas niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de informatievoorziening naar bookmakers toe. Veel onderdelen binnen de atletiek worden op hetzelfde moment afgewerkt op het moment dat het 3000 meter steeplechase bezig is. Niet iedere worp komt in beeld waardoor er veel kan gebeuren buiten het zicht van de camera.

Veelgestelde vragen over gokken op 3000 meter steeplechase

Wat is de 3000 meter steeplechase?

De 3000 meter steeplechase is een looponderdeel binnen de atletiek. Tijdens het overbruggen van 3000 meter komen de lopers grote horden tegen met daarbij een waterbak. Het is een traditioneel onderdeel binnen de atletiek.

Is live gokken op 3000 meter steeplechase bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 3000 meter steeplechase. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 3000 meter steeplechase winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 3000 meter steeplechase?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.