Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op 100 meter

De 100 meter is een onderdeel binnen de atletiek wat wordt gezien als het koningsnummer. Gokken op 100 meter kan alleen tijdens grote toernooien. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de 100 meter. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live gokken op 100 meter is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de snelheid van het evenement.

Hoe werkt gokken op 100 meter?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en 100 meter

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel 100 meter.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Winst

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op 100 meter

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op deze afstand is niet mogelijk. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de snelheid van het evenement. De race is binnen 10 seconden afgelopen en dat geeft bookmakers niet de tijd om in te spelen op het wedstrijdverloop.

Veelgestelde vragen over gokken op 100 meter

Wat is de 100 meter?

De 100 meter sprint is een looponderdeel binnen de atletiek. Dit onderdeel wordt ook wel gezien als koningsnummer van de sprint.

Is live gokken op 100 meter bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 100 meter. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 100 meter winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 100 meter?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →