Home Online gokken op Gokken op atletiek Gokken op 100 meter

De 100 meter is een onderdeel binnen de atletiek wat wordt gezien als het koningsnummer. Online gokken op 100 meter kan alleen tijdens grote toernooien. Bookmakers zetten voor alle onderdelen in de atletiek bepaalde markten online, zo ook voor de 100 meter. De outright markt is altijd beschikbaar. Afhankelijk van het toernooi staan er Head to Head markten online. Live online gokken op 100 meter is nog niet beschikbaar, dat heeft te maken met de snelheid van het evenement.

Hoe werkt online gokken op 100 meter?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op 100 meter wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor 100 meter? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op 100 meter, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer atletiek en 100 meter

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Atletiek’. Je ziet alle disciplines staan en vervolgens klik je op de 100 meter om alle markten te openen.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op 100 meter, zijn nu zichtbaar. Dit kan de Match Winner en/of Head to Head markt zijn.

 5. Gokken op 100 meter

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op 100 meter

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi. Live gokken op deze afstand is niet mogelijk. Net als alle sprintonderdelen bij het atletiek zoals de 200 meter. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de snelheid van het evenement. De race is binnen 10 seconden afgelopen en dat geeft bookmakers niet de tijd om in te spelen op het wedstrijdverloop. Bij de langere loop onderdelen zoals bijvoorbeeld een 10.000 meter heb je wel de mogelijkheid om live te gaan wedden.

Veelgestelde vragen over online gokken op 100 meter

Wat is de 100 meter?

De 100 meter sprint is een looponderdeel binnen de atletiek. Dit onderdeel wordt ook wel gezien als koningsnummer van de sprint. Dit is de kortste afstand als het gaat om outdoor atletiek. Tijdens indoor atletiek zijn er nog kortere sprint afstanden zoals de 60 meter sprint.

Is live gokken op 100 meter bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 100 meter. De sprint is binnen tien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 100 meter winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 100 meter?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.