Home Wedden op Gokken op atletiek Gokken op 100 meter horden

Het kortste looponderdeel op een outdoor atletiek evenement is de 100 meter horden. Deze afstand is er alleen voor vrouwen, de mannen lopen 110 meter horden. Tijdens de sprint van 100 meter moet er over tien horden worden gesprongen. Net als alle andere atletiek onderdelen geven bookmakers je de mogelijkheid om te gokken op 100 meter horden. Er zijn altijd Outright markten beschikbaar, afhankelijk van de grote van het evenement zijn er Head to Head markten beschikbaar.

Hoe werkt gokken op 100 meter horden?

 1. Kies een bookmaker en login

  Ga naar de bookmaker waar je een account met saldo hebt of selecteer een bookmaker via onze kieswijzer. Login met je bestaande account of maak indien nodig een account aan.

 2. Selecteer atletiek en 100 meter horden

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport atletiek en vervolgens naar het onderdeel 100 meter horden.

 3. Markt selecteren en inzetten

  Selecteer een markt en voorspelling waar je op in wilt zetten, bepaal je inzet en plaats uiteindelijk de weddenschap.

 4. Resultaat

  Was je voorspelling juist dan heb je de weddenschap gewonnen! Je krijgt de inzet maal de odd uitgekeerd op je account.

Soorten weddenschappen

Bij het gokken op deze afstand is er altijd één markt aanwezig en dat is de Outright markt. Afhankelijk van het toernooi zijn er Head to Head markten aanwezig. Daarnaast zijn er bookmakers die tijdens een toernooi een speciale markt aanbieden. Het zijn allemaal markten die ook terugkomen tijdens het gokken op atletiek:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet er beter zal presteren ten opzichte van een ander.
 • Outright Winner | Voorspel wie de wedstrijd zal winnen.
 • Specials | Voorspel of het wereldrecord wordt verbroken.

Live gokken op 100 meter horden

Bovenstaande odds worden prematch aangeboden, al is het wel afhankelijk van de grote van het toernooi of evenement. Live is dit onderdeel niet beschikbaar. Alle markten gaan offline op het moment dat de wedstrijd begint. Tijdens de wedstrijd komen ze niet meer online.

Dat heeft te maken met de snelheid van het evenement. De race is binnen vijftien seconden afgelopen en dat geeft bookmakers niet de tijd om in te spelen op het wedstrijdverloop.

Veelgestelde vragen over gokken op 100 meter horden

Wat is de 100 meter horden?

De 100 meter horden is een atletiekonderdeel wat alleen vrouwen lopen. Tijdens de 100 meter moet er over tien horden worden gesprongen met ieder een hoogte van 84 centimeter.

Is live gokken op 100 meter horden bij iedere bookmaker beschikbaar?

Nee, live odds zijn er niet tijdens het 100 meter horden. De sprint is binnen vijftien seconden afgelopen waardoor bookmakers niet de tijd hebben om te anticiperen.

Kan gokken op 100 meter horden winstgevend zijn?

Ja, dat kan zeker. Maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de sport en atleten.

Kan ik veilig gokken op 100 meter horden?

Wij adviseren je altijd om bij een bookmaker te spelen die op onze site staat vermeld. Dit zijn namelijk bookmakers met een Nederlandse licentie. Hierdoor speel je op een veilige site en ben je er zeker van dat je uitgekeerd krijgt.

Geschreven door Stephen Warmolts

Bekijk alle berichten door Stephen Warmolts →