Home Online gokken op Gokken op atletiek

Misschien is online gokken op atletiek wel de oudste vorm van gokken op welke sport dan ook. Atletiek is de oudste sport van de mensheid en wordt ook wel de moeder aller sporten genoemd. Het bevat namelijk alle menselijke basisbewegingen. Tijdens de olympische spelen beleeft het atletiek zijn hoogtepunt en krijgt het ook veel aandacht in de media. Op dat moment is wedden op atletiek ook het meest populair.

Wat is online gokken op atletiek?

Online gokken op atletiek is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op een uitkomst van een atletiekonderdeel of evenement. Binnen atletiek zijn er verschillende onderdelen waar je op kunt inzetten. Speerwerpen, hoogspringen en de looponderdelen zijn enkele voorbeelden hiervan.

Er zijn veel verschillende onderdelen binnen het atletiek maar het aantal markten om te gokken op atletiek is beperkt. Vaak blijft het bij een Head to Head en Outright markt. Met name de Outright markt blijft het meest populair. Dan voorspel je wie er een atletiekonderdeel zal winnen.

Hoe werkt online gokken op atletiek?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op atletiek wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor atletiek? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op wielrennen, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer wielrennen

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘wielrennen’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op wielrennen, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Head to Head en Outright markt zijn.

 5. Gokken op wielrennen

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Populaire toernooien

Bij atletiek ligt de nadruk iedere vier jaar op de olympische spelen. Daar werkt iedere atleet naartoe en is het hoofddoel om daar goed te presteren. De media aandacht tijdens een olympische spelen is gigantisch en op dat moment krijgt de sport de meeste aandacht.

Als goede tweede komt het wk atletiek dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt. Daar gaat het vooral om de eer en prestige. De atleten kunnen zelf het meeste geld verdienen tijdens de daimond league. Een competitie over meerdere wedstrijden in verschillende steden gedurende een aantal maanden van het jaar.

Soorten weddenschappen

Atletiek kent vele disciplines maar de sport kent niet veel verschillende markten worden er door online bookmakers aangeboden. Er zijn namelijk niet veel andere factoren voor bookmakers om markten te creëren. De meest populaire weddenschappen bij het online gokken op atletiek zijn:

 • Head to Head | Welke van de twee atleten presteert het beste.
 • Outright | Wie wint een bepaalde discipline?
 • Klassering | Je kan niet alleen inzetten op de winnaar van een discipline of onderdeel maar ook wie er bijvoorbeeld op het podium (top 3) zal staan.

Prematch & live

Er zit weinig verschil in de markten prematch en live. Wanneer een atletiek wedstrijd begint zal de Outright markt offline gaan. Deze komt, in het geval dat het nog niet de finale is, weer online als de series of halve finales zijn afgerond. Live zijn de Head to Head markten beschikbaar.

Mobiel online gokken op atletiek

Wanneer je mobiel wilt online gokken op atletiek kan dat heel eenvoudig via de mobiele pagina van de bookmaker. Deze pagina’s zijn vaak zo ingericht dat alles makkelijk en snel te vinden is, zo ook de spot atletiek. Dit werkt hetzelfde op het moment dat een bookmaker een speciale app heeft gemaakt om te gokken op sport.

Tips:

 • Ken de regels per discipline | Aangezien er veel verschillende onderdelen zijn binnen atletiek zijn er veel verschillende regels. Zorg dat als je inzet op een bepaalde discipline, je op de hoogte bent van de regels.
 • Speel bewust | Speel met geld wat je kan missen, speel verantwoord en raak niet in paniek bij een verkeerde weddenschap. Maak gebruik van een money management systeem zodat je saldo nooit onverwacht en snel op kan zijn.
 • Volg de sport | Voor de ene sport is dit wat makkelijk dan de andere omdat er minder media aandacht voor is. Als je wilt gokken op atletiek dan is alle ins en outs weten over bepaalde spelers een must.

Speciale regels

Tijdens atletiek kunnen spelers gediskwalificeerd raken door bijvoorbeeld een valse start, bijvoorbeeld bij de 100 meter sprint. Als dit het geval is, en je hebt op de betreffende atleet ingezet, dan verlies je de weddenschap. De atleet is namelijk aan de start verschenen. Dat is wat anders als dat een atleet, voordat de wedstrijd begint, niet aan de start verschijnt.

Veelgestelde vragen over online gokken op atletiek

Hoeveel onderdelen heeft atletiek?

Atletiek bestaat uit vier hoofdonderdelen, namelijk de loop-, spring-, werp-, en bijzondere onderdelen. Voorbeelden van looponderdelen zijn de 100m , 10km en estafette 4x200m. Het hoog,- en verspringen zijn voorbeelden van springonderdelen. Speerwerpen en kogelslingeren horen bij de werponderdelen. Bijzondere onderdelen zijn de 10kamp bij de heren en 7kamp bij de vrouwen.

Wat als een speler wordt gediskwalificeerd?

Op dat moment gaan alle weddenschappen op deze atleet verloren. Diskwalificatie kan op allerlei manieren zoals buiten de baan lopen, het stokje tijdens de estafette laten vallen of een valse start hebben.

Wat is de beste bookmaker om te online gokken op atletiek?

Dat is afhankelijk van de discipline en wedstrijden waar je op in wil zetten. Tijdens de olympische spelen zal atletiek door heel veel bookmakers worden aangeboden. Wil je inzetten op de kleinere competities, dan kan het per bookmaker verschil in zitten.