Home Online gokken op Gokken op American football

Met de Super Bowl als grootste eendaagse sportevenement in de wereld is online gokken op American football een grote markt. Iedere bookmaker heeft voor iedere NFL (National Football League) ontzettend veel markten beschikbaar. De NFL is de grootste American football competitie. Jaarlijks worden er competitieduels van de NFL gespeeld buiten de Verenigde Staten, zoals in Engeland en Mexico. Dit geeft aan dat de sport alleen maar groeit in populariteit.

Wat is online gokken op American football?

Online gokken op American football is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een American football wedstrijd of competitie. Je kunt inzetten op wedstrijden gedurende het reguliere seizoen, de play-offs en de Super Bowl.

Inzetten kan op veel verschillende markten binnen een American football wedstrijd. Het is een sport waar veel Player Specials markten beschikbaar zijn. Daardoor heb je de mogelijkheid om op je favoriete speler in te zetten.

Naast online gokken op wedstrijden is er ook de mogelijkheid om in te zetten op een klassering van een team. Je kan inzetten welk team de divisie of conference wint. Natuurlijk kan je ook zowel voor als tijdens het seizoen inzetten wie uiteindelijk de Super Bowl zal winnen.

Hoe werkt online gokken op American football?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op American football wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor American football? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer op Gokken.com

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op American football, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Homepage Unibet

 3. Selecteer American football

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘American football’. Daar vind je alle actuele competities en wedstrijden. Klik hierop om alle beschikbare wedstrijden en markten te zien.American football selecteren

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te online gokken op American football, zijn nu zichtbaar. Dit zal waarschijnlijk de Outright en Match Winner markt zijn.Markten bekijken

 5. Gokken op American football

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op American football

Beste bookmakers om te gokken op American Football

Populaire competities

De meest populaire competitie om te online gokken op American football is de NFL, mede omdat er weinig andere competities zijn voor deze sport. Op een stevige tweede plaats staat het Amerikaanse college football (NCAAF). In college football spelen amateurs, jonge talenten, die door goed presteren een contract af kunnen dwingen tijdens de jaarlijkse NFL draft.

Ondanks dat college football een sport is zonder betaalde (prof) spelers, is de competitie in de Verenigde Staten zelfs populairder dan de NFL. De teams uit het college football zijn verbonden aan universiteiten over het hele land. Hierdoor komt het voor dat de toeschouwersaantallen vaak hoger zijn dan tijdens een NFL wedstrijd.

Soorten weddenschappen

Voor American football wedstrijden zijn er vaak heel veel markten beschikbaar, met name gericht op bepaalde spelers. De gewone Match Winner markt en Asian Handicap markten zijn er natuurlijk ook. Hieronder een overzicht van de soort weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op American football:

 • Match Winner | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen
 • Asian Handicap | Beide teams krijgen een fictief aantal punten in de min of plus. Lukt het om met deze fictieve punten (handicap) te winnen?
 • Total Points Over/Under | Voorspel of het totaal aantal punten van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) is dan een bepaald aantal punten.
 • Outrights | Welk team wint de divisie, conference of Super Bowl?
 • Season Bets | Welk team haalt wel of niet de play-offs? Hoeveel wedstrijden wint het team gedurende het seizoen? 
 • Player Markets Over/Under | Over/Under markt specifiek voor spelers. Gooit een speler meer of minder yards? Loopt een speler meer of minder yards met de bal? Vangt een speler meer of minder aantal ballen? Hoeveel TD’s (touchdowns) maakt een speler?

Prematch & live

Over de 100 markten zijn er prematch aanwezig met daarbij alle speciale player markten en parlays. Parlays zijn combinaties van bepaalde markten. Een voorbeeld daarvan is dat de Match Winner en Total Points Over/Under gecombineerd worden. Dit zijn allemaal markten die wanneer de wedstrijd begint niet meer beschikbaar zijn.

Er zijn bepaalde markten die alleen maar beschikbaar zijn wanneer de wedstrijd bezig is. Zo kan er per kwart of helft speciale weddenschappen worden afgesloten. Zoals welk team wint het kwart of hoeveel touchdowns worden er tijdens dit of het volgende kwart gescoord.

Mobiel online gokken op American football

Via je mobiel of tablet online gokken op American football is heel eenvoudig. Bookmakers hebben altijd wel een mobiele site of een eigen app waar je naartoe kan. Je gaat naar de mobiele site of app en logt in met je bestaande account. Mocht je geen account hebben dan kun je deze ook via de mobiele site aanmaken.

Op de mobiele site heb je wat minder waardoor het allemaal wat compacter is. Sporten zijn vaak afgebeeld in de vorm van icoontjes. Veel bookmakers hebben een knop op de mobiele site waar A-Z staat aangegeven. Als je dit aanklikt komt er een sidebar in het scherm en kun je naar de sport scrollen die je zoekt. In dit geval American football.

Tips

 • Verdiep je in American football | Het is een sport die in Nederland niet de populariteit geniet als voetbal, tennis en darts. Maar als je op American football in wil zetten dan is kennis van de spelregels wel essentieel. Natuurlijk kun je afgaan op tips van andere maar het is altijd leuker dat je zelf weet wat je doet.
 • Kies één team om te volgen | Je maakt het jezelf makkelijker door je richten op één team. Het is onmogelijk om vanuit het niets alle ins en outs van alle teams te weten. Door één team te volgen kun je makkelijker focussen op alle informatie. 
 • Gebruik Amerikaanse media | De Nederlandse media heeft weinig tot geen aandacht voor American football. Zorg daarom dat je de Amerikaanse media volgt. Om te gokken op sport is het daar het populairste en krijgt het veel media aandacht.

Speciale regels

Normaal gesproken zijn er bij de Amerikaanse sporten (ijshockey, basketbal, honkbal en American football) geen gelijke spelen mogelijk. In het basketbal komt er over time na over time tot er uiteindelijk een winnaar is. In het American football bij de NFL is dat anders.

Wanneer het gelijk staat na de reguliere speeltijd dan volgt er een over time (extra tijd). Hierin krijgen beide teams de kans om punten te scoren. Echter, wanneer het team dat het eerste balbezit heeft een touchdown scoort, is de wedstrijd afgelopen. Scoort een team echter met een field goal, dan krijgt het andere team de mogelijkheid om gelijk te komen of om alsnog te winnen met een touchdown. 

Wanneer er dus door beide teams een field goal wordt gemaakt in de extra tijd, en de tijd is verstreken, is de stand alsnog gelijk. Dan wordt er niet nog eens een over time gespeeld maar eindigt het duel in een gelijkspel. Als je in hebt gezet op de Match Winner markt dan wordt deze weddenschap geannuleerd (void). Je krijgt je inleg dan terug.

Veelgestelde vragen over online gokken op American football

Kan ik live online gokken op American football?

Ja, dat kan! Via desktop, laptop of mobiele telefoon is het mogelijk om live te gokken op American football. Live zijn er tal van markten beschikbaar om te in te zetten tijdens een live wedstrijd. Dat maakt de wedstrijd alleen maar spannender.

Welke soort weddenschap is het meest populair bij het online gokken op American football?

De meest bekende is de Match Winner markt, welk team wint de wedstrijd. Maar uiteindelijk kan je zelf bepalen op wat voor soort weddenschap je het liefst inzet.

Welke bookmaker is het beste in American football?

Dit hangt af wat je zoekt bij het inzetten op het American football. Er zijn bookmaker die wat meer gespecialiseerd zijn in player markets terwijl andere juist betere odds hebben voor de standaard markten als Points Total Over/Under.

Is een gelijkspel mogelijk tijdens het American football?

Ja, dat kan. Als het na over time (extra tijd / verlenging) nog altijd een gelijke stand is. Beide teams hebben de kans gekregen om het verschil te maken. Omdat American football een zeer intensieve en fysieke sport komt er maar één keer over time.