Home Online gokken op Gokken op alpineskiën

Ondanks dat het een wintersport is en in Nederland niet zo populair, bieden bookmakers toch de mogelijkheid aan om te online gokken op alpineskiën. Een sport die bestaat uit vier verschillende disciplines, namelijk de slalom, reuzenslalom, super-G en downhill. Het hoogtepunt van de sport is tijdens de olympische spelen.

Wat is online gokken op alpineskiën?

Online gokken op alpineskiën is het plaatsen van een weddenschap bij een online bookmaker met een Nederlandse vergunning op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het alpineskiën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head, Outright markt, individuele prestaties van skiërs en bandbreedtes van winstmarge.

In de Head to Head markt nemen twee skiërs het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Met de Outright markt kun je inzetten op welke skiër de competitie of het toernooi zal winnen.

Hoe werkt online gokken op alpineskiën?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op waterpolo wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor alpineskiën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer pagina

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op alpineskiën, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.Bookmaker Unibet homepage

 3. Selecteer wintersport en daarna alpineskiën

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘Wintersport’. Klik daarna op alpineskiën om alle wedstrijden en/of competities Selecteer Wintersport & Alpineskiën

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op alpineskiën, zijn nu zichtbaar. De Outright en Head to Head markt zijn altijd beschikbaar om op te gokken. Markten Alpineskiën

 5. Gokken op waterpolo

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.Gokken op alpineskiën

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire toernooien

Voor een sport als alpineskiën blijven de olympische spelen het hoogst haalbare. Eens in de vier jaar proberen de skiërs zich optimaal te prepareren om te kunnen schitteren tijdens de spelen. Op dat moment is gokken op alpineskiën centraal staat. Daarnaast is er het wereldkampioenschap en de wereldbeker. De wereldbeker is een competitie dat een heel seizoen in beslag neemt. Wie uiteindelijk het algemeen klassement wint, pakt ook de wereldbeker.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op alpineskiën:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?
 • Individuele prestaties | Bepaal of een bepaalde atleet in de top 3, top 6 of top 10 wel of niet weet te eindigen.
 • Speciale markten | Tijdsgebonden weddenschappen. Bepaal of de winstmarge hoger of lager dan een vooraf vastgesteld aantal seconden.

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Soms gaat de Head to Head markt van prematch naar live, maar deze zal offline worden gehaald wanneer één van de twee skiërs aan de beurt is om te starten.

Mobiel online gokken op alpineskiën

Als alpineskiën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te online gokken. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat alpineskiën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Speel live | Als je live naar een sport kijkt en luistert pik je veel sneller informatie op.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig, speel verantwoord en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Verdiep je in de sport | Voor Nederlanders is alpineskiën geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht is, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen gokken op alpineskiën

Kan ik bij elke bookmaker gokken op alpineskiën?

De wereldbeker alpineskiën is live op TV te volgen waardoor deze sport vrijwel bij iedere bookmaker beschikbaar is.

Is het mogelijk om live te gokken op alpineskiën?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt wedden op alpineskiën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het alpineskiën?

De FIS is de overkoepelende organisatie van het alpineskiën. Al het nieuws, uitslagen en feiten kun je op deze site vinden. Daarnaast blijft het kijken van de sport altijd nog een uitstekende informatiebron te zien.