Home Wedden op Gokken op alpineskiën

Ondanks dat het een wintersport is en in Nederland niet zo populair, bieden bookmakers toch de mogelijkheid aan om te gokken op alpineskiën. Een sport die bestaat uit vier verschillende disciplines, namelijk de slalom, reuzenslalom, super-G en downhill. Het hoogtepunt van de sport is tijdens de olympische spelen.

Wat is gokken op alpineskiën?

Wedden op alpineskiën is het plaatsen van een weddenschap op een uitkomst van een wedstrijd of competitie in het alpineskiën. Tijdens een wedstrijd kan je inzetten op de Head to Head en Outright markt. 

In de Head to Head markt nemen twee skiërs het tegen elkaar op, en het is aan jou om te kiezen welke van de twee het beste zal presteren. Met de Outright markt kun je inzetten op welke skiër de competitie of het toernooi zal winnen.

Hoe werkt gokken op alpineskiën?

 1. Bookmaker selecteren en inloggen

  Om te gokken op alpineskiën ga je naar de juiste bookmaker. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor alpineskiën? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com. Daarna log je in, of registreer je jezelf.

 2. Selecteer alpineskiën en plaats weddenschap

  Eenmaal ingelogd ga je naar de sport alpineskiën. Selecteer de wedstrijd of toernooi waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Selecteer vervolgens de markt, bepaal je inzet en plaats je weddenschap.

 3. Winst

  Nu is het wachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om vervolgens live naar de wedstrijd te kijken of de competitie te volgen. Was je voorspelling goed? Dan krijg je de inzet maal de odd uitgekeerd.

Populaire toernooien

Voor een sport als alpineskiën blijven de olympische spelen het hoogst haalbare. Eens in de vier jaar proberen de skiërs zich optimaal te prepareren om te kunnen schitteren tijdens de spelen. Op dat moment is gokken op alpineskiën centraal staat. Daarnaast is er het wereldkampioenschap en de wereldbeker. De wereldbeker is een competitie dat een heel seizoen in beslag neemt. Wie uiteindelijk het algemeen klassement wint, pakt ook de wereldbeker.

Soorten weddenschappen

Met twee markten per wedstrijd is het aanbod niet al te groot. Hierdoor is het vrij overzichtelijk om een overzicht te geven van de soort weddenschappen die het meest populair zijn om te wedden op alpineskiën:

 • Head to Head | Voorspel welke atleet of team er wint van een andere atleet of team.
 • Outrights | Welke atleet of land wint het toernooi of eindigt in de top 3?

Prematch & live

De bovenstaande markten zijn prematch beschikbaar. Deze blijven online staan tot het moment dat de wedstrijd begint. Soms gaat de Head to Head markt van prematch naar live, maar deze zal offline worden gehaald wanneer één van de twee skiërs aan de beurt is om te starten.

Mobiel gokken op alpineskiën

Als alpineskiën beschikbaar is dan is het vrij eenvoudig om via je mobiel in te zetten. Op de mobiele site van de bookmaker zijn er maar een paar sporten zichtbaar. Met behulp van de A-Z (alle mogelijkheden om te gokken op sport) knop krijg je alle sporten op alfabetische volgorde te zien. Soms staat alpineskiën onder de overkoepelende categorie wintersporten.

Tips:

 • Speel live | Als je live naar een sport kijkt en luistert pik je veel sneller informatie op.
 • Speel bewust | Speel altijd met geld wat je kan missen. Probeer een verloren weddenschap ook niet meteen terug te verdienen met een andere. Blijf rustig, speel verantwoord en analyseer wat de volgende goede weddenschap kan zijn.
 • Verdiep je in de sport | Voor Nederlanders is alpineskiën geen alledaagse sport. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de sport voordat je een weddenschap plaatst.

Speciale regels

Vanwege weersomstandigheden kan een wedstrijd wel eens tijdelijk worden gestaakt. Wanneer de weersvoorspelling dusdanig slecht is, kan het zijn dat de wedstrijd wordt verschoven naar een andere dag. Mocht de wedstrijd helemaal niet meer doorgaan dan worden alle weddenschappen geannuleerd.

Veelgestelde vragen gokken op alpineskiën

Kan ik bij elke bookmaker gokken op alpineskiën?

De wereldbeker alpineskiën is live op TV te volgen waardoor deze sport vrijwel bij iedere bookmaker beschikbaar is.

Is het mogelijk om live te gokken op alpineskiën?

Dat hangt van de wedstrijd af. Is het een belangrijke wedstrijd op een groot toernooi en is de wedstrijd live op tv? Dan is de kans heel groot dat je live kunt wedden op alpineskiën.

Wat is de belangrijkste informatiebron bij het alpineskiën?

De FIS is de overkoepelende organisatie van het alpineskiën. Al het nieuws, uitslagen en feiten kun je op deze site vinden. Daarnaast blijft het kijken van de sport altijd nog een uitstekende informatiebron te zien.