Home Online gokken op Gokken op 3X3 basketbal

Een variant op het normale basketbal wat we kennen is het 3×3 basketbal. Online gokken op 3×3 basketbal is vooral populair tijdens de olympische spelen. Bookmakers bieden dezelfde markten die we kennen uit het normale basketbal. Live gokken op 3×3 basketbal is niet bij elk toernooi beschikbaar. Daar kiezen bookmakers alleen de grootste toernooien voor uit.

Wat is online gokken op 3×3 basketbal?

Online gokken op 3×3 basketbal is het plaatsen van een weddenschap bij een legale online bookmaker in Nederland op de uitkomst of resultaat van een 3×3 basketbal wedstrijd of competitie.

De populairste manier van online gokken op 3×3 basketbal is wie de wedstrijd wint, eventueel met behulp van de Asian Handicap. Soms zijn de verschillen tussen de teams onderling zo groot, dat de winnaar vaak al zo goed al vast staat. Daardoor is er een hele lage odd beschikbaar en voor veel spelers niet interessant om op te gokken.

Door de Asian Handicap krijgt de grote favoriet een fictief aantal punten in de min. Het doel van de weddenschap is dat je verwacht dat zelfs met het fictief aantal punten in de min, de favoriet zal winnen. Of is het fictief aantal punten zo groot dat de underdog plots de favoriet wordt? Na afloop van de wedstrijd moet blijken of het team de Asian Handicap gecoverd heeft.

Hoe werkt online gokken op 3×3 basketbal?

 1. Kieswijzer gebruiken

  Online gokken op 3×3 basketbal wil je natuurlijk doen bij de bookmaker die daar het beste geschikt voor is. Niet alleen als het gaat om het aanbod en markten, maar ook odds. Wil je weten welke bookmaker het beste aanbod heeft voor 3×3 basketbal? Gebruik dan de kieswijzer van Gokken.com.Kieswijzer invullen

 2. Selecteer de beste bookmaker

  Als duidelijk is welke online bookmaker het beste aanbod heeft als het gaat om online gokken op 3×3 basketbal, dan klik je op de bookmaker. Hierdoor open je de site en kan je een account aanmaken. Al een account? Log dan in en zorg dat je voldoende saldo hebt om de weddenschap te plaatsen.

 3. Selecteer 3×3 basketbal

  Als je een account hebt aangemaakt, of bent ingelogd in een bestaand account, dan ga je op zoek naar de sport ‘3×3 basketbal’. Klik daarop om alle beschikbare competities en/of wedstrijden te zien.

 4. Markten bekijken

  Alle beschikbare competities en/of wedstrijden, met bijbehorende markten om te gokken op 3×3 basketbal, zijn nu zichtbaar. Dit kan de bekende Match Winner of Over/Under markt zijn.

 5. Online gokken op 3×3 basketbal

  Nu alle beschikbare markten zichtbaar zijn, is het aan jou om de juiste uitkomst te voorspellen. Selecteer de uitkomst waarvan jij denkt dat het de winnende is. Daarna is het een kwestie van je inzet bepalen en uiteindelijk de weddenschap plaatsen. Afhankelijk van het resultaat heb je de weddenschap gewonnen of verloren.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Populaire competities

De olympische spelen is voor 3×3 basketbal het belangrijkste toernooi. In de niet olympische jaren ligt de nadruk op de 3×3 World Cup en 3×3 Europe Cup. Daarnaast zijn er de World Tour wedstrijden. Een serie wedstrijden in verschillende speelsteden over de wereld.

De Nederlandse 3×3 basketbal competitie is te klein voor bookmakers om odds aan te bieden. Zelfs voor internationale toernooien zijn er niet altijd odds beschikbaar. De sport krijgt in Nederland niet veel aandacht op TV.

Soorten weddenschappen

Tijdens het online gokken op 3×3 basketbal zijn er een aantal soorten populaire weddenschappen. Elke bookmaker zet bij het gokken op sport de meest populaire markten standaard achter wedstrijden. De meest populaire weddenschappen bij het gokken op 3×3 basketbal zijn:

 • Match winner | Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen.
 • Asian Handicap | De favoriet krijgt een fictief aantal punten in de min, de underdog een fictief aantal punten in de plus. Lukt het met deze fictieve punten (handicap) nog altijd om te winnen?
 • Total Points Over/Under | Voorspel of het totaal aantal punten van beide teams samen hoger (Over) of lager (Under) dan een bepaald aantal punten zal zijn. 
 • Outright | Inzetten op het team dat de competitie zal winnen.

Een belangrijk punt bij het gokken op 3×3 basketbal is dat de verlenging (Over Time) meetelt voor je weddenschap. Dit staat aangegeven als Incl OT, waardoor je als speler hiervan op de hoogte bent.

Prematch & live

Tijdens de olympische spelen zijn alle markten zowel prematch als live beschikbaar tijdens het online gokken op 3×3 basketbal. Net als bij andere sporten geldt hoe belangrijker de wedstrijd, hoe meer markten er beschikbaar zijn. Helemaal als de wedstrijd live op tv te volgen is. 

Buiten de olympische spelen om is het live gokken op 3×3 basketbal vaak niet mogelijk. De sport is in Nederland bijna niet live te volgen. Hierdoor is de informatievoorziening van bookmaker te mager en durft men het niet aan om live odds aan te bieden.

Mobiel online gokken op 3×3 basketbal

Alle online bookmakers hebben een mobiele site of app waar je mobiel kunt gokken op 3×3 basketbal. Je logt op dezelfde manier in als je bij een desktop of laptop zou doen. Heb je nog geen account dan is het zelfs mogelijk om via de mobiele site of app een account aan te maken. 

Als je ingelogd bent en je zit in het het sport gedeelte, dan zie je in plaats van alle namen van de sporten vaak icoontjes. Kan je de sport niet vinden waarop je wilt inzetten, dan hebben de meeste bookmakers een icoontje met daarin de letters A-Z. Dat is het icoontje waarbij je alle sporten op alfabetische volgorde kunt zien. In dit geval kies je 3×3 basketbal om alle competities en wedstrijden te zien.

Tips:

 • Volg het 3×3 basketbal | Niets is vervelender dan inzetten op een Over Total Points bij een wedstrijd waarbij achteraf blijkt dat een topspeler geblesseerd is. Zorg dat je op de hoogte bent van het nieuws.
 • Speel bewust | Het is een veel snellere sport ten opzichte van het normale basketbal. Wedstrijden zijn zo voorbij waardoor je snel kunt winnen maar ook verliezen. Zorg dat je altijd bewust speelt met geld wat je kunt missen.
 • Accepteer een verkeerde weddenschap  | Ondanks dat je van alle ins en outs op de hoogte bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er allerlei factoren die als een verrassing kunnen komen. Zo kan een speler in foutenlast komen of een blessure oplopen, waardoor je voorspelling niet uitkomt. Accepteer dat dit je kan overkomen.

Speciale regels

Tijdens het gokken op 3×3 basketbal is er bijna altijd de regel dat de verlenging (Over Time) meetelt voor je weddenschap. In het 3×3 basketball kennen we geen gelijkspel. Je kan wel inzetten dat het na de reguliere speeltijd gelijk staat, maar de wedstrijd zal niet eindigen in een gelijkspel. 

Staat het na de officiële speeltijd gelijk dan wordt er een verlenging (Over Time) gespeeld. Het team dat als eerste twee punten weet te scoren in de verlenging wint de wedstrijd. De wedstrijd kan dus beslist zijn met één rake score.

Veelgestelde vragen online gokken op 3×3 basketbal

Kan ik ook inzetten op andere competities dan alleen tijdens de olympische spelen?

Dat hangt van de competitie of wedstrijd af. Voor de kleinere competities en wedstrijden komen er geen odds beschikbaar.

Waarom is de wedstrijd soms afgelopen voordat de officiële speeltijd verstreken is?

Mocht een team binnen de officiële speeltijd aan 21 punten komen dan is de wedstrijd al beslist. Het kan dus zijn dat er al een winnaar is voordat de officiële speeltijd verstreken is.

Telt de verlening mee voor mijn weddenschap?

Bij de markten waar inzetten op een gelijkspel geen optie is, zal de verlenging (Over Time)meetellen voor je weddenschap. Dit staat altijd duidelijk aangegeven (zoals Inc OT) bij de verschillende markten.

Wat is de beste bookmaker om te gokken op 3×3 basketbal?

Dat is afhankelijk van de competitie en markt waarop je wil inzetten. Door middel van de kieswijzer van Gokken.com kan je bepalen welke bookmaker het beste bij jou past.