Home Software BetRadar

Software provider BetRadar is onderdeel van het bedrijf Sportradar AG dat software ontwikkelt voor bookmakers. Prematch en live odds behoren, naast het verzamelen van sportdata, tot het pakket wat BetRadar levert aan haar klanten. Het bedrijf biedt nu odds en data voor meer dan 80 verschillende sporten aan ruim 400 verschillende bookmakers.

Over BetRadar

In 2001 begonnen twee Noren met het verzamelen van odds van verschillende bookmakers, en dat programma leidde uiteindelijk tot BetRadar. Als grote investeerder die nog altijd CEO van de software provider is.

Na enkele overnames groeide het bedrijf sterk maar de echte klapper kwam er in 2015, toen de Amerikaanse tak van het bedrijf (Sportradar US) exclusieve rechten wist te krijgen voor de NFL, NHL en Nascar. Op dat moment investeerde zelfs de legendarische basketballer Michael Jordan en Dallas Mavericks eigenaar Mark Cuban in dit bedrijf. 

In 2016 kreeg het ook de rechten, data en video verspreiding van de NBA in handen waardoor het, op de MLB na, alle grote Amerikaanse sporten in handen had. Dat zorgde ervoor dat het exclusieve aanbod van BetRadar zo groot was dat weinig tot geen bookmaker meer om deze software provider heen kon.

Opgericht2001
LandNoorwegen
CEOCarsten Koerl
HoofdkantoorZwitserland, St. Gallen
SpelsoortenPrematch en live gokken op sport
Aantal spellen80+
Populairste sportVoetbal
LicentiesUK Gambling Commission, Romanian National Gambling Office, AAMS en eCOGRA.

Samenwerkingsverbanden

BetRadar staat erom bekend dat het vele samenwerkingsverbanden heeft met de verschillende sportbonden en organisaties. De PDC, de professionele darts bond, heeft bijvoorbeeld exclusief een deal met deze software provider om alle data te verzamelen en verwerken.

Daarnaast heeft het een samenwerkingsverband met de EPFL (Association of European Professional Football Leagues, kortom acht Europese voetbalcompetities waaronder de Eredivisie en de Belgische ProLeague.

Prematch odds

Doordat BetRadar zelf enorm veel data verzameld over allerlei sporten, kan het als geen ander allerlei algoritmes en statistieken er op loslaten om tot prematch odds te komen. Alle markten en odds zijn zelf door het bedrijf gemaakt waardoor het snel kan inspelen op eventuele veranderingen.

Live odds

BetRadar biedt de meest gebruike live odds service aan als het gaat om online bookmakers. In totaal maken ruim 200 bookmaker gebruik van deze software, dat door toonaangevende wiskundige modellen tot de beste van de wereld behoort.

Veelgestelde vragen over BetRadar

Welke bookmakers gebruiken software van BetRadar?

Via onze kieswijzer kom je er snel achter welke online bookmakers er gebruik maken van deze software.

Heeft BetRadar uitsluitend software beschikbaar voor bookmakers?

Ja, je kunt als aanbieder wel het totale pakket krijgen maar dan worden de casino spellen middels een derde partij in de software geladen.

Geeft BetRadar de beste odds als het gaat om gokken op sport?

Nee, dat hoeft niet altijd. Het is altijd aan te raden om bij verschillende bookmakers te ‘shoppen’. Dan vergelijk je per bookmaker waar de beste odd te halen valt.

Conclusie

BetRadar is een toonaangevende software provider als het gaat om software voor online bookmakers, en dat komt mede door de vele samenwerkingsverbanden met diverse sportbonden en organisaties. Beschikken over data is misschien wel het meest belangrijke als het gaat om het vaststellen van (prematch) odds, en dat is wat deze software provider beschikking over heeft.