Opgave bij het gokken op tennis

Home Nieuws Opgave bij het gokken op tennis

Wanneer er een blessure is bij een teamsport zoals voetbal, basketbal of volleybal, is het gebruikelijk dat de geblesseerde speler wordt vervangen door een andere speler. Maar bij een individuele sport als tennis kan dat natuurlijk niet. Vandaar de vraag, wat doet een bookmaker tijdens een opgave bij het gokken op tennis? En dan met name de weddenschap van de match winner / wie wint de wedstrijd.

Voor de wedstrijd begint een opgave bij het gokken op tennis

Als een speler voor een wedstrijd begint opgeeft, kan dat eigenlijk op twee verschillende momenten tijdens het toernooi. Een speler kan opgeven voordat hij zijn eerste wedstrijd van het toernooi nog moet spelen. Maar het komt ook regelmatig voor dat een speler na een gewonnen zich terugtrekt vanwege een blessure.

Mocht je tijdens het gokken op tennis in hebben gezet op een wedstrijd waarvan een speler geblesseerd opgeeft voordat de wedstrijd is begonnen, dan krijg je altijd je inleg terug. De bookmaker annuleert de weddenschap en zal als void worden afgehandeld.

Dat geldt ook als een speler zich terugtrekt nog voordat hij zijn eerste wedstrijd heeft gespeeld. Dan zal zijn plaats worden overgenomen door een andere speler. Er ontstaat dan eigenlijk een compleet andere wedstrijd. Bookmakers zullen dan zo snel mogelijk alle weddenschappen op de oorspronkelijke wedstrijd annuleren, en odds uitbrengen voor de nieuwe wedstrijd.

Een opgave tijdens de wedstrijd

Op het moment dat er een speler opgeeft voordat de wedstrijd nog moet beginnen, is de afhandeling van de weddenschap duidelijk. De weddenschap wordt geannuleerd en je krijgt de inleg terug. Maar hoe zit wanneer een speler opgeeft tijdens de wedstrijd?

Hiervoor gebruiken online bookmakers verschillende regels voor. De ene bookmaker zal de wedstrijd als ‘gespeeld’ beschouwen op het moment dat er minimaal één set is gespeeld. Andere bookmakers geven als voorwaarde dat de wedstrijd compleet moet worden afgewerkt, anders tellen de weddenschappen niet.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Bookmakers met minimaal één set tijdens opgave bij het gokken op tennis

Er zijn op dit moment een aantal bookmakers met een Nederlandse vergunning die op het moment van één gespeelde set de winnaar van de wedstrijd afhandelen. BetCity, Jack’s, Unibet en Bingoal zijn deze bookmakers.

Bij deze vier bookmakers worden er na een gespeelde set alle weddenschappen op de match winner markt als voltooid afgewerkt. Wanneer je weet dat een bepaalde speler of speelster niet helemaal fit aan de wedstrijd zal verschijnen, dan is wedden op tennis bij deze vier bookmakers aanbevolen.

Je kunt je afvragen waarom zouden sommige spelers of speelsters starten aan een wedstrijd terwijl ze niet helemaal fit zijn. Maar het prijzengeld bij grote toernooien kan tijdens de eerste ronde al dusdanig de moeite waard zijn om toch op de baan te verschijnen.

Wedstrijd moet compleet worden uitgespeeld

De overige bookmakers hebben als regel dat de wedstrijd compleet moet worden uitgespeeld om de match winner markt als voltooid te kunnen verwerken. Deze bookmakers zijn LiveScoreBet, Toto, Circus, ZEbet en Holland Casino.

Het komt er dus op neer dat zelfs bij een opgave met een 6-0, 5-0 en 40-0 stand, de weddenschappen op de match winner markt geannuleerd worden. De winnaar van de wedstrijd ligt voor de hand, maar er is officieel geen compleet gespeelde wedstrijd.

Opgave bij het gokken op tennis: Speciale afhandeling Bet365

Als enige bookmaker met een Nederlandse vergunning geeft Bet365 een extra service naar zijn spelers toe als het gaat om gokken op tennis. Normaal gesproken worden alle weddenschappen op de match winner markt geannuleerd.

Maar Bet365 heeft een aantal extraatjes voor zijn spelers waaronder de afhandeling bij terugtrekking (blessure / opgave). Heb je ingezet op een speler die als winnaar van de wedstrijd doorgaat naar de volgende ronde, omdat de tegenstander opgeeft. Dan zal je weddenschap alsnog als een winnende weddenschap worden afgehandeld.

Daarnaast is er nog een ander voordeel dat je hebt als speler wanneer je gaat wedden op tennis bij Bet365. Dit voordeel is alleen van toepassing tijdens de grand slams, omdat het daar om een best of five sets format gaat. Heb je ingezet op speler en komt deze met twee sets voor, dan wordt je weddenschap al als een winnende afgehandeld. Zelfs als de speler na een twee sets voorsprong alsnog met 2-3 verliest.

Soorten weddenschappen

In dit artikel spreken we van de match winner (wie wint de wedstrijd) markt. Maar dat wil niet zeggen dat alle andere markten ook geannuleerd worden tijdens een opgave bij het gokken op tennis. Alle bookmakers met een Nederlandse vergunning hanteren hiervoor dezelfde regels.

Alle weddenschappen op markten die voor de opgave zijn voltooid, worden gewoon als voltooid afgehandeld. Een voorbeeld hiervan is welke speler wint de eerste game. Als er een opgave is bij een 3-3 stand, dan is wel duidelijk wie er de eerste game heeft gewonnen. Daardoor zal deze weddenschap als voltooid worden afgehandeld.