Early odds NBA Finals 2023

Home Nieuws Early odds NBA Finals 2023

Het seizoen is voorbij met Golden State Warriors als kampioen door in de finale de Boston Celtics met 4-2 in de serie te verslaan. Er wordt al volop gespeculeerd over de NBA Finals 2023 en wie de favoriet is om volgend jaar kampioen te worden. Er zijn tal van transfervrije spelers en trades geweest. Bookmakers bieden al odds aan voor het kampioenschap van volgend jaar. We gaan kijken of er value te halen valt door te online gokken op de odds die er op dit moment beschikbaar zijn.

Belangrijkste kandidaten NBA Finals 2023

Vorig jaar waren de Brooklyn Nets in het Oosten LA Lakers in het Westen de favoriet om elkaar te treffen in de NBA Finals. Daar kwam echter helemaal niets van uit. De Nets verloren kansloos met 0-4 in de eerste ronde van de play-offs tegen de Celtics. Terwijl de LA Lakers zich niet eens voor de play-offs wisten te plaatsen.

Eastern Conference

Het Oosten baarde afgelopen twee jaar opzien door sterspelers te halen vanuit het Westen. Inmiddels lijkt het omgekeerde weer te gebeuren. Vorig jaar was het duidelijk welk team er bij de top zes zou komen en welke vier teams daaronder zich plaatste voor de play-ins.

Beste bookmakers om te wedden op NBA Finals 2023

Boston Celtics

Gezien het spel in de play-offs van afgelopen seizoen lijkt het vrijwel een zekerheid dat de Celtics zich volgend jaar weer in de finale van het Oosten zullen mengen. De startende vijf van de Celtcs (Tatum, Brown, Smart, Williams III en Horford) liggen vast en zullen de kern vormen voor het nieuwe seizoen.

In de finale tegen de Warriors gaf de ploegleiding aan dat het toch aan creativiteit ontbrak. De Celtics hebben inmiddels twee trades gemaakt en daardoor Gallinari (San Antonio Spurs) en Brogdon (Indiana Pacers) toegevoegd aan het team. Waar de defensieve kwaliteiten van Gallinari ter discussie staan is Brogdon een welkome aanvulling voor de Celtics.

Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks logo

De kampioen van 2021 maar in de tweede uitgeschakeld door een verloren wedstrijd zeven tegen de Celtics. In 2021 waren de Bucks ontzettend dominant, maar in 2022 was er vooral blessureleed. Belangrijke center Lopez was langdurig geblesseerd. En als Middleton, die als bliksemafleider moet dienen voor Antetokounmpo, afwezig is tijdens de play-offs wordt het moeilijk.

Antetokounmpo moest de kar helemaal alleen trekken en raakte in de serie tegen de Celtics uiteindelijk zonder benzine te staan. De Bucks hebben hierop geanticipeerd en oud gediende Ibaka gehaald van de LA Clippers. Daarnaast heeft Portis, die transfervrij was, een nieuw contract bij de Bucks getekend.

Miami Heat

Miami Heat logo

Het beste team uit het Oosten van afgelopen jaar (record 53-29), maar verloor in de conference finals uiteindelijk in wedstrijd zeven tegen de Celtics. Met Butler, Lowry, Oladipo, Adebayo en Herro zal deze ploeg opnieuw ver komen in het Oosten.

Tot nu toe heeft het team vooral spelers die al bij het team zaten opnieuw een contract gegeven. Dat waren vooral spelers uit de tweede lijn als Martin en Dedmon. Het gerucht gaat dat Durant een optie is in een mogelijk trade met de Brooklyn Nets. Het zou dit team in één klap tot topfavoriet maken in het Oosten.

Western Conference

In het Westen was het gevecht om een play-off en play-in plekken veel spannender ten opzichte van het Oosten. Dat uiteindelijk de LA Lakers zich helemaal niet wist te plaatsen voor het postseason, was natuurlijk beschamend. Eerder waren ze nog de favoriet toen Westbrook de overstap maakte om James en Davis te vergezellen. Komt de NBA Finals 2023 winnaar komend jaar weer uit het Westen?

Golden State Warriors

Na twee jaar vol blessureleed van zowat alle sterspelers zijn de Warriors terug als kampioen. Thompson keerde als laatste terug van een blessure en kon na de All Star break wedstrijdritme opdoen. Uiteindelijk stond het team met Curry, Thompson, Green, Poole en Wiggins er op het juiste moment tijdens de play-offs.

Twee spelers die een mooie bijdrage leverde aan het kampioenschap (Payton II en Porter Jr.) zijn inmiddels vertrokken. De Warriors anticiperen door DiVincenzo over te nemen van de Kings, en de ontwikkeling van de twee eerste ronde draft keuze spelers Kuminga en Moody. Kuminga had al een substantiële bijdrage dit seizoen, en dat zal alleen maar meer worden.

Phoenix Suns

Stonden in de finale in 2021 en verloren uiteindelijk van de Bucks. Afgelopen jaar eindigde het reguliere seizoen van de Suns in 64-18, wat met afstand het beste was van alle teams. Een belangrijke pion in het spel van de Suns, center Ayton, is echter transfervrij. De verwachting is dat hij een max contract zal tekenen bij een ander team.

Daarnaast blijft het gerucht hangen dat Durant een voorkeur heeft om naar de Suns te vertrekken. Maar zo’n trade kan gezien het materiaal wat men in Phoenix heeft, heel lastig worden. Tot op heden is het dus nog heel rustig in Phoenix.

LA Clippers

Vorig jaar kwalificeerde dit team zich voor de play-ins maar verloor meteen de eerste wedstrijd tegen de Pelicans. Dat lag ver onder de verwachting want het team heeft spelers als Leonard en George onder contract. Daarnaast staan de Clippers bekend dat ze zeer diep kunnen gaan op de bank.

Voor komend seizoen heeft het Wall gecontracteerd van Houston Rockets. Opnieuw een sterspeler die ooit als eerste is gekozen in de draft. Zubac en Covington waren transfervrij maar blijven bij de club met vernieuwde contracten. De Clippers betalen inmiddels het meeste salaris voor het hele roster van de gehele NBA. Zou het dit seizoen dan eindelijk gaan gebeuren voor de Clippers?

Odds NBA Finals 2023

Boston Celtics en Phoenix Suns krijgen beide odds van rond de 6.00-6.50 bij zowat alle bookmakers met een Nederlandse vergunning. Misschien dat de bookmakers er al een klein beetje van uitgaan dat Durant naar Phoenix vertrekt.

Value in de odd zit er echter niet voor de Suns. Chris Paul draagt het team nog altijd en wordt er ook niet jonger op. Booker was ontzettend slecht in de serie tegen Dallas, en als het Ayton verliest dan mist het toch een belangrijke schakel in het spel.

Eigenlijk is het vreemd dat zowel Golden State Warriors als Miami Heat vrij hoge odds krijgen. BetCity heeft een odd van 7.50 voor Golden State waarvan de core blijft en de jongere spelers alleen maar beter zullen worden.

Miami krijgt zelfs een odd van 11.00 bij bookmaker Bet365 en gezien het team, wat nu al jaren bij elkaar is, ligt deze toch vrij hoog. Daarnaast heeft Miami misschien wel de beste coach op de bank zitten, Spoelstra. Zijn teams zijn verdedigend altijd goed en de term ‘defence wins championships’ is er niets voor niets. Voor ons toch wel meeste value voor NBA finals 2023 bij deze twee teams.