Home Live gokken op sport

Iedere bookmaker heeft in zijn sportsbook een gedeelte om te kunnen live gokken op sport. Je kunt op dat moment een weddenschap plaatsen op een wedstrijd, wat op dat moment aan de gang is. Je kan dus meteen anticiperen op het wedstrijdverloop. Dit geeft een extra dimensie aan de wedstrijd, zeker wanneer je zelf ook live de wedstrijd kijkt.

In het verleden kon je als speler alleen prematch op een wedstrijd inzetten. Op het moment dat de wedstrijd was begonnen, haalde de bookmaker de odds offline. Was je net even een paar minuten te laat, had je pech. Met name in het tennis, waar starttijden flexibel zijn. Om dit probleem op te lossen is er live gokken op sport uitgevonden door de bookmakers, oftewel in-play betting.

Live gokken op sport kan niet alleen op voetbal of op tennis. Tegenwoordig zijn er misschien wel vijftien tot twintig verschillende sporten waarop je live kan inzetten. Je kan niet altijd op iedere wedstrijd live gokken op sport. Pas als de bookmaker voldoende informatiestromen tot zijn beschikking heeft, komt de wedstrijd live.

Hoe werkt live gokken op sport?

 1. Kies een bookmaker met live betting

  Bijna alle bookmakers hebben tegenwoordig een live betting of in-play sectie op de site waar ze live gokken op sport aanbieden. Kies je favoriete bookmaker of vul de kieswijzer van Gokken.com in om te bepalen welke bookmaker er het beste bij jou past.

 2. Login en ga naar het live gedeelte

  Login met je bestaande account, of als je dat nog niet hebt maak je een nieuw account aan. Ga daarna naar het live gedeelte in het sportsbook toe. Vaak staat er ‘live’ of ‘live betting’ aangegeven.

 3. Plaats een live weddenschap

  Eenmaal in het live gedeelte zie je alle sporten waarvan op dat moment live weddenschappen worden aangeboden. Selecteer de sport, wedstrijd en markt waarop je in wilt zetten. Bepaal vervolgens je inzet en plaats je weddenschap.

 4. Winst

  Nu is het afwachten op het resultaat. Heb je een winnende weddenschap? Dan krijg je de inleg maal de odd uitgekeerd.

Beschikbare wedstrijden

Niet alle sporten worden live aangeboden door bookmakers. De reden hiervoor is dat de informatievoorziening dan te beperkt is. Een wedstrijd uit de Eredivisie is altijd live op TV te zien. Teams en spelers van de clubs uit de Eredivisie komen in het nieuws. De informatiestroom voor wedstrijden uit de Eredivisie is groot. Hierdoor zal live gokken op de Eredivisie altijd mogelijk zijn.

Maar als we naar de vijfde klasse gaan in het Nederlandse voetbal, dan is er maar weinig informatie beschikbaar. Welke spelers zijn er fit? Hoe speelt een elftal? Wedstrijden komen niet live op TV. Kortom, op dit niveau zal een bookmaker het niet wagen om deze wedstrijd live beschikbaar te stellen. Simpelweg omdat het niet voor verrassingen wil komen te staan. 

Dit geldt niet alleen voor het voetbal, maar ook voor andere sporten. Hoe populairder de sport, des te meer divisies zijn er beschikbaar om te kunnen live gokken op sport. Is een sport minder populair, krijgt het minder media aandacht. Dan is de kans groot dat deze sport niet in het live betting gedeelte te vinden is.

Betrouwbaarheid en techniek

De techniek voor het live gokken op sport is complex. Live een weddenschap plaatsen duurt altijd een paar seconden (delay). De software providers van bookmakers doen dit zodat ze een kleine zekerheid in kunnen bouwen. Op TV heb je altijd een paar seconden vertraging ten opzichte dat je live in het stadion zit. Deze seconden proberen de bookmakers weg te nemen, zodat je geen voordeel hebt als je live in het stadion zit te kijken.

Het komt wel eens voor dat op het moment dat je een weddenschap wilt plaatsen er een doelpunt valt. Je weddenschap kan dan niet worden geplaatst omdat bij een goal meteen de markt offline gaat. De melding dat je weddenschap niet geaccepteerd kon worden krijg je dan ook in beeld. Dit is een kwestie van pech hebben.

De techniek is niet zo ingericht dat een bookmaker net zo lang wacht met het accepteren van een weddenschap totdat er een goal valt. De betrouwbaarheid van alle software providers als bijvoorbeeld Kambi en Betconstruct, wordt steeds getest. Bookmakers moeten kunnen aantonen dat de software betrouwbaar is, anders komen ze niet in aanmerking voor een licentie.

Live gokken op sport via mobiel

Iedere bookmaker heeft een mobiele site. Een aantal hebben zelfs een app ontwikkelt zodat je nog eenvoudiger in je account kunt. In de bookmaker review staat aangegeven of bookmakers beschikken over een app.

Via de mobiele site of app is het daarna heel eenvoudig om een live weddenschap te plaatsen. Net als op de desktop site is er een live of live betting te vinden. Als je hier op klikt zie je de sporten en competities die op dat moment live beschikbaar zijn. Selecteer de wedstrijd en markt naar keuze, bepaal je inzet en plaats de weddenschap.

Voordelen

 • Inspelen op het wedstrijdverloop
 • Aanbod wordt steeds groter
 • Geeft extra wedstrijdbeleving
 • Soms betere odds in vergelijking met prematch

Nadelen

 • Duurt aantal seconden voordat weddenschap geaccepteerd is
 • Niet alle sporten en competities beschikbaar

Veelgestelde vragen over live gokken op sport

Is live gokken op sport betrouwbaar?

Ja, live gokken op sport is betrouwbaar. Zolang je maar speelt bij één van de door Gokken.com aanbevolen bookmakers. Deze hebben namelijk allemaal een licentie. Door middel van de kieswijzer bepaal je welke bookmaker het beste bij jou past.

Wat is live gokken op sport?

Bookmakers geven je de mogelijkheid om een weddenschap te plaatsen op het moment dat de wedstrijd aan de gang is. Het grote voordeel hiervan is, dat je in kunt spelen op het wedstrijdverloop.

Waarom duurt het een aantal seconden voordat mijn weddenschap is geplaatst?

Er zit een aantal seconden vertraging tussen wat de mensen live in een stadion zien en de mensen achter een TV. Deze vertraging probeert de bookmaker weg te nemen met de extra seconden. Hierdoor zijn de mensen die live gokken op sport in het stadion, hun voordeel kwijt.

Kan ik het live gokken op sport met mijn mobiel?

Als je de mobiele site van de bookmaker kunt openen dan lukt het ook om live te kunnen gokken. Mocht je een mobiele app hebben van een bookmaker dan is het een kwestie van deze te openen en je kan inzetten.