Gokken op Zwitserland – Kameroen

Home Nieuws Gokken op Zwitserland – Kameroen

Op donderdag 24 november komen de laatste landen in actie die nog geen wedstrijd hebben gespeeld op het WK voetbal 2022. Zwitserland opent de dag tegen Kameroen met de vroege aftrap om 11:00. De Zwitsers zijn er voor de vijfde keer op rij bij terwijl de ontembare leeuwen de afgelopen twee WK’s moest missen. Wie maakt er een goede start in deze groep waar Brazilië de favoriet is? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Zwitserland – Kameroen.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Zwitserland

De kwalificatiereeks voor Zwitserland was een nek aan nek race met Europees kampioen Italië. Uiteindelijk wist het twee punten meer te halen dan de Italianen waardoor Zwitserland rechtstreeks was geplaatst voor het WK in Qatar.

Net als groep D zien we opnieuw een groep waarbij drie landen elkaar tijdens het laatste WK ook al troffen in de groep. Zwitserland zat toen ook bij Brazilië en Servië in de groep en ging als tweede door achter de Brazilianen. De selectie van de Zwitsers kent vele bekende namen die we al een aantal jaren terugzien in het nationale elftal. Akanji (Manchester City), Seferovic (Galatasaray), Okafor (Salzburg) en natuurlijk Shaqiri (Chicago) en Xhaka (Arsenal) zijn bekende namen uit de selectie.

Kameroen

De weg naar het WK in Qatar was niet de meest makkelijke voor Kameroen. Eerst moest het een groep overleven met Ivoorkust. Dat lukte met twee punten verschil waardoor het een play-off moest spelen tegen Algerije. Daarin was Kameroen niet de favoriet en Algerije won met 0-1 in Kameroen. Maar na verlenging wist Kameroen uiteindelijk met 2-1 de uitwedstrijd te winnen.

Kameroen speelde twee vriendschappelijke wedstrijden in de week voor het WK en speelde met 1-1 gelijk tegen Panama en Jamaica. Toch geen hoogvliegers en eigenlijk een vreemde keuze als er geen Midden of Zuid-Amerikaanse tegenstander in je groep zit. Record international Rigobert Song is de bondscoach van Kameroen. In zijn selectie komen we bekende namen tegen als Onana (Inter Milan), Choupo-Moting (Bayern) en Toko-Ekambi (Lyon).

Alles weten over online gokken bij Circus

Gokken op Zwitserland – Kameroen

De bookmakers geven het voordeel aan Zwitserland als het gaat om de 1X2 markt met een odd van ongeveer 1.70. De Afrikanen krijgen een odd van 5.50 en een gelijkspel levert ongeveer 3.50 op, mocht je daar op wedden.

Wat de Zwitsers als voordeel hebben op Kameroen is ervaring op grote toernooien. Deze generatie heeft de afgelopen decennia genoeg EK en WK’s gespeeld. De kern van deze selectie is er nog altijd en dat brengt een hoop ervaring met zich mee. Iets wat Kameroen niet heeft en uitsluitend de laatste 10 jaar is gewend om tegen Afrikaanse landen te spelen.

Als je zag hoe Zwitserland speelde op het afgelopen EK moet je de ploeg Murat Yakin krediet geven. Het versloeg toen wereldkampioen Frankrijk en verloor uiteindelijk met strafschoppen van Spanje. Met een Xhaka in vorm kunnen we niet anders dan voor een overwinning van Zwitserland gaan. Zeker als we zien dat de Under 2.5 odd slechts 1.60 is. Gokken op Zwitserland – Kameroen doen we op een zege voor Zwitserland tegen een odd van 1.72 bij bookmaker Circus.