Gokken op WTA Portoroz 2022

Home Nieuws Gokken op WTA Portoroz 2022

Na het grand slam geweld van de US Open keert de WTA Tour terug op de kalender met drie kleine WTA 250 toernooien. Er zijn toernooien in Chennai en Seoul maar wij richten ons op het toernooi in Portoroz in Slovenië. Daar is het deelnemersveld het beste en komen we genoeg bekende speelsters tegen. Het toernooi start op 12 september en de finale wordt gespeeld op 18 september. De ondergrond van het toernooi is hardcourt. Wij van gokken.com geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op WTA Portoroz 2022.

Deelnemersveld WTA Portoroz 2022

De top tien van de wereld neemt komende week rust en zal niet actief zijn tijdens de kleinere toernooien. Deze zullen een week later weer op de tour verschijnen als er WTA 500 toernooien op de kalender staan. Toch kan dit kleinere toernooi op best wat bekende namen rekenen en zijn de acht geplaatste spelers allemaal terug te vinden in de top 50 van de wereld.

Er zijn 32 speelsters actief waardoor iedereen meteen in actie komt tijdens de eerste ronde. Er zijn acht geplaatste speelsters. Raducanu (1), Haddad Maia (2), Rybakina (3), Trevisian (4), Alexandrova (5), Cornet (6), Pera (7) en Tomljanovic (8) zijn de geplaatste speelsters op tijdens WTA Portoroz 2022.

Wat is het prijzengeld van WTA Portoroz 2022?

De prijzenpot van dit WTA 250 toernooi is iets meer dan €200.000 waar de winnares €26.770 mee naar huis mag nemen. Een schijntje natuurlijk in vergelijking met de US Open, maar dat geeft aan hoe groot het verschil is in de toernooien. Als je de eerste ronde speelt dan ben je verzekerd van €2.200 en één puntje voor de wereldranglijst.

Ronde twee levert €3.065 en 30 punten op, en in de kwartfinale krijg je in ieder geval €5.000 en 60 punten. In de halve finale krijg je minimaal €8.870 met daarbij 110 punten. Ben je finalist dan ontvang je als speelster €15.922 en 180 punten. Bij een WTA 250 toernooi krijg je als winnares niet 250 punten voor de wereldranglijst, maar 280 punten.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Het speelschema

De nummers één en twee van de plaatsingslijst komen we helemaal bovenaan en onderaan het speelschema tegen. Raducanu zit in een helft met Corner, Trevisian en Pera als geplaatste speelsters. Andere namen in de bovenste helft van het schema die de moeite waard zijn om te benoemen zijn Vekic, Paolini en Juvan. Vekic is nog altijd op zoek naar haar oude vorm maar kan op een goede dag van iedereen winnen. Paolini wist vorig jaar dit toernooi te winnen door de Amerikaanse Riske te verslaan. Juvan haalde vorig jaar de halve finale en schakelde diverse geplaatste speelsters uit.

Haddad Maia zit met geplaatste speelsters Rybakina, Alexandrova en Tomljanovic in het onderste helft van het schema. Dat misschien zwaarder lijkt door de geplaatste speelsters, maar de overige speelsters hebben weinig naam of faam. Hieronder staat het complete speelschema gegeven.

WTA Portoroz 2022

Wie is de favoriet om te Gokken op WTA Portoroz 2022?

Gezien haar positie op de wereldranglijst zetten online bookmakers de Britse Raducanu En Rybakina als favorieten neer voor dit toernooi met een odd van 6.00. Maar gezien haar huidige vorm van raducanu zien we haar eigenlijk niet als favoriet. Ze speelt dit toernooi met een wild card en dat komt door de vroege uitschakeling op de US Open. De eerste ronde was al meteen het eindstation, waar ze vorig jaar het slam nog wist te winnen.

Aan de bovenkant van het schema zitten tal van valkuilen voor Raducanu. De eerste ronde tegen Yestremska is al lastig, omdat deze op een goede dag iedereen van de baan kan tikken met harde klappen. Rybakina heeft na haar verrassende zege op Wimbledon eigenlijk niet veel meer laten zien. Ze haalde nog een kwartfinale in Cincinnati maar op het US Open was het al afgelopen bij de eerste rond. We verwachten dan ook niet dat ze hier ineens het toernooi zal winnen. Trevisian is als vierde geplaatst maar moet het toch meer hebben van het spelen op gravel.

Als we een speelster zouden moeten uitkiezen om te gokken op de zege van WTA Portoroz 2022 is het Tomljanovic. De Australische begon het seizoen zeer matig maar lijkt halverwege het seizoen de weg naar boven weer te hebben gevonden. Dat begon met een kwartfinale op Wimbledon waar ze van de latere winnares Rybakina verloor. Ze zakte wat weg op de wereldranglijst (77) waardoor ze voor de WTA 1000 Toronto en Cincinatti kwalificaties moest spelen. Deze kwam ze door en haalde de tweede ronde en kwartfinale. Tijdens de US Open kwam ze tot de kwartfinale waar ze verloor van de latere finaliste Jabeur. Dat was het beste resultaat ooi op de US Open. Ze zal met veel vertrouwen aan dit toernooi beginnen. Online bookmaker Bet365 geeft haar een odd van 10.00. Een mooie odd om te gokken dat Tomljanovic het WTA Portoroz 2022 weet te winnen.