Gokken op WTA Finals 2022

Home Nieuws Gokken op WTA Finals 2022

Het einde van de WTA Tour is in zicht en als afsluiter staat er deze week het grote eindtoernooi op het programma. Van 31 oktober tot en met 7 november gaan de beste acht vrouwen van dit seizoen het tegen elkaar opnemen in Fort Worth, Texas. Welke speelster weet een goed jaar te besluiten en sleept ruim $1,68 miljoen aan prijzengeld binnen? Wij van gokken.com geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op WTA Finals 2022.

Wat is dit voor een toernooi?

De WTA Finals 2022 is het eindtoernooi van de WTA Tour. Een toernooi dat bestaat uit de acht beste spelers van het huidige jaar waarmee het seizoen zal worden afgesloten. Het toernooi heeft geen vaste locatie. Dat is afhankelijk met welke stad en stadion de WTA een contract weet af te sluiten. Afgelopen jaar was het bijvoorbeeld in Guadalajara (Mexico) maar dit jaar zal het toernooi worden gespeeld in de Dickies Arena in Fort Worth, Texas.

Naast een single toernooi wordt er ook een dubbel toernooi gespeeld waar de beste acht dubbels van het afgelopen jaar aan meedoen. De Nederlandse Schuurs is met haar dubbelpartner Krawczyk als achtste geplaatst en mag dus deelnemen aan dit toernooi. De aandacht van het toernooi ligt echter vaker op het single toernooi. Het toernooi zal worden gespeeld van 31 oktober tot en met 7 november. De ondergrond van dit toernooi is hard en indoors.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Wat is het format voor WTA Finals 2022?

In tegenstelling tot andere WTA toernooien zal dit toernooi worden gespeeld in een groepsformat. Er zijn twee groepen (Tracy Austin en Nancy Richey) waar ieder vier speelsters in zitten. Elke speelster speelt één duel tegen een andere speelster uit de groep en de top twee plaatst zich voor de halve finale. Door dit systeem hoeft een speelster nog niet uitgeschakeld te zijn bij een nederlaag.

Het kan dus voorkomen dat wanneer alle wedstrijden uit de groep zijn gespeeld, er meerdere speelsters zijn met hetzelfde aantal overwinningen. In dat geval zal er eerst worden gekeken naar het onderlinge resultaat.

Hoeveel geld krijgt de winnares van WTA Finals 2022?

Het prijzengeld voor dit toernooi is vele malen hoger dan ieder andere toernooi op de WTA Tour. Het totale prijzengeld is namelijk $5.000.000. De speelsters krijgen ieder al een deelname bonus van $110.000. Daarnaast kunnen speelsters per gewonnen wedstrijd een bedrag van $110.000 winnen.

Als een speler zich plaatst voor de halve finale dan krijg je een bonus van $30.000. Als je de halve finale wint ontvang je $420.000 extra. De finale en dus het WTA Finals 2022 toernooi winnen levert nog eens $820.000 op. In totaal, mocht een speelster al haar wedstrijden winnen, dan kan een speelsters maar liefst $1.680.000 aan prijzengeld mee naar huis nemen.

Hoe zit het met de WTA punten voor de wereldranglijst?

Tijdens dit eindtoernooi hebben alle deelneemsters de mogelijkheid om extra punten te verdienen voor de wereldranglijst. Voor iedere wedstrijd die een speelster speelt krijgt ze al 125 WTA punten per wedstrijd. Bij drie nederlagen ben je dus nog altijd 375 punten rijker voor de wereldranglijst.

Iedere overwinning in de groep levert een extra 125 WTA punten op. Een gewonnen halve finale is 330 punten waard. De winnares van het toernooi krijgt 420 WTA punten. Wanneer een speelsters al haar wedstrijden wint, kan het dus maximaal 1.500 WTA punten verdienen voor de ranglijst.

Gokken op WTA Finals 2022 loting

Wat zijn de deelneemsters en in welke groep zitten ze?

De acht beste speelster van het afgelopen jaar zijn Swiatek (1), Jabeur (2), Pegula (3), Gauff (4), Sakkari (5), Garcia (6), Sabalenka (7) en Kasatkina (8). Voor Jabeur, Pegula, Gauff en Kasatkina is het de eerste keer dat ze deelnemen aan het eind toernooi.

In de Tracy Austin groep zitten Swiatek, Gauff, Garcia en Kasatkina. Jabaur, Pegula, Sakkari en Sabalenka vorm samen de Nancy Richey groep. De hoogst geplaatste speelster van de groep mag het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de speelster met de laagste ranking.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Wie zijn de favorieten om WTA Finals 2022 te winnen?

Dat Sabalenka op dit toernooi staat heeft ze mede te danken aan een goede start van het seizoen. Na haar halve finale op de US Open heeft ze nog maar één wedstrijd weten te winnen. Haar service speelde daarbij een grote rol. Kasatkina heeft heet beste jaar ooit met in totaal 40 zeges en twee toernooi overwinningen. Als de baan niet al te snel is, kan ze zeker een factor spelen in haar groep. Ze heeft niet de kracht om je weg te blazen op de baan, maar heeft wel gevoel voor de bal en het spelletje.

Garcia won dit jaar drie titels en één van de meest atletische speelster in dit deelnemersveld. Heeft al eens op een eindtoernooi gespeeld, maar echt een favoriet? In een groep met Swiatek mag ze geen enkele fout maken en dat zal lastig worden. Sakkari wist zich vorige week pas te kwalificeren voor dit toernooi en zal dit toernooi echt als een bonus zien. Toch haalde ze vorig jaar de finale, mede omdat ze zonder druk kon spelen. De vraag is hoe snel de baan is, want hoe lager de stuit, des te beter voor haar.

Het Amerikaanse duo Pegula en Gauff spelen niet alleen het single toernooi, maar spelen samen ook het dubbel toernooi. Met name het goede dubbel jaar heeft Pegula geholpen in het enkelspel. Ze heeft een spel ontwikkelt waar ze niet meer standaard van op de baseline speelt, maar de punten ook afmaakt aan het net. Gauff zit in een fase waar ze alleen maar kan blijven groeien. Haar snelheid op de baan is haar sterke kant, maar technisch ziet het er zelden fraai uit. Dat beide spelers een dubbel schema afwerken, kan wel eens in het nadeel gaan werken.

Swiatek vs Jabeur

De twee speelsters die afgelopen jaar de WTA tour gedomineerd hebben zijn Swiatek en Jabeur. Jabeur verloor twee grand slams het afgelopen jaar en zal misschien wel het meeste uitkijken naar dit toernooi. Dit toernooi winnen zou voor haar de nare bijsmaak van twee verloren slams goedmaken. Bookmakers vinden haar de tweede favoriet om te gokken op WTA Finals 2022 met een odd van ongeveer 6.50.

Maar Swiatek heeft dit jaar acht toernooien gewonnen waaronder Roland Garros en US Open. Ze hoeft niet meer te laten zien dat ze op dit moment de beste speelster van de wereld is. Op dit moment kun je dan ook niet anders dan op haar gokken op deze titel te pakken. Ze kan als geen ander haar spel aanpassen aan de baan. Gokken op WTA Finals 2022 doen we bij bookmaker BetCity tegen een odd van 2.30.