Gokken op WK voetbal 2022

Home Nieuws Gokken op WK voetbal 2022

Eens in de vier jaar staat het WK voetbal op het programma, zo ook in 2022. Alleen is het toernooi anders dan normaal, aangezien alle voorgaande wereldkampioenschappen voetbal in de (Europese) zomer worden gehouden. Het WK 2022 in Qatar is hierop een uitzondering. Voor het eerst in de geschiedenis zal het WK voetbal in de winter worden gespeeld, en wel van 20 November tot en met 18 December. Wie zijn de kanshebbers om door te gaan in de poule en welk land is de favoriet om het WK voetbal 2022 te winnen? Welk land gaat het beste om met de relatief korte voorbereidingstijd? Daarnaast is het een WK waar alle wedstrijden zijn gepropt in een periode van vier weken, aangezien het niet in de zomer wordt georganiseerd. We geven een voorbeschouwing en tips om te online gokken op WK voetbal 2022.

WK voetbal 2022 poule-indeling

WK voetbal 2022 Qatar

Er zijn 32 landen aanwezig op het WK voetbal 2022. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk uitgebreid naar 48 landen, dit allemaal om de commercie nog groter te maken. Of het uiteindelijk de kwaliteit van het voetbal ten goede komt op een WK voetbal is maar de vraag. De 32 landen zijn onverdeeld in acht groepen van ieder vier landen.

Voor de loting en plaatsing in de groepen wordt de FIFA wereldranglijst gebruikt. Zo waren de acht groepshoofden bekend op basis van deze ranglijst en natuurlijk het organiserende land (Qatar). Daarna waren er drie potten ingedeeld opnieuw op basis van de FIFA wereldranglijst. Bij de loting wordt er wel gekeken dat er niet meer dan twee Europese landen bij elkaar in de poule zitten. Voor andere landen geldt dat je niet bij een land mag zitten uit dezelfde regio. Zo kunnen er bijvoorbeeld niet twee landen uit Afrika of Zuid-Amerika bij elkaar in de poule terecht komen.

Uiteindelijk is de loting tot de volgende poule-indeling gekomen. Wat opvalt is dat Nederland dus in poule A zit met het gastland Qatar, Ecuador en Senegal. We nemen alle poules één voor één door en geven je meteen de odds waarvan wij denken die aantrekkelijk zijn om te gokken op WK voetbal 2022.

Poule A

Poule A

Nederland zit dus in de poule met gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Qatar is het gastland en heeft daardoor geen kwalificatie wedstrijden gespeeld. Normaal gesproken speelt het gastland vriendschappelijke interlands over de hele wereld als er WK kwalificatie speeldata zijn. De FIFA heeft echter voor dit WK voetbal 2022 iets anders gepland.

Qatar

Qatar mocht meedoen in de Europese WK kwalificatie reeks en werd in poule A gestopt met onder andere Portugal en Servië. Er waren vijf Europese landen in deze poule waardoor Qatar elke speelronde tegen een land uit deze poule mocht spelen. De punten die de Europese landen tegen Qatar zouden behalen, tellen uiteindelijk niet mee in de poule. Waardoor Qatar gegarandeerd was van tien extra vriendschappelijke wedstrijden.

Daarin liet het een niet al te beste indruk achter. Tegen Servië en Portugal, die beide actief zijn op het WK voetbal 2022, verloor het alle wedstrijden ruim (2x 3-1 en 2x 4-0). Tegen Ierland speelde het in eigen huis gelijk en het won uiteindelijk thuis van Azerbaijan en Luxemburg. Hoge verwachtingen van Qatar hebben we dan ook niet.

Senegal

Voor de Afrikaanse landen geldt eerst een poule waar je winnaar van moet worden om daarna nog een play-off te spelen. Senegal won probleemloos de poule met daarin Togo, Namibië en Congo met 5x winst en een gelijkspel. Daarna won het de play-off tegen Egypte uiteindelijk door middel van een strafschoppenserie nadat beide landen met 1-0 een wedstrijd hadden gewonnen. Senegal versloeg dus opnieuw Egypte met strafschoppen zoals dat ook ging tijdens de finale van de Afrika Cup in 2021.

Ecuador

Zuid-Amerika is misschien wel het lastigste continent om je te kwalificeren met ontzettend veel wedstrijden en het lange reizen voor de spelers. Ecuador eindigde als vierde in de grote (en enigste) poule waardoor het als laatste land zeker was van kwalificatie voor het WK voetbal 2022 in Qatar.

Ecuador heeft als voordeel dat het de thuiswedstrijden altijd op grote hoogte speelt. Er zit op hoogte minder zuurstof in de lucht en dat zijn de tegenstanders vaak niet gewend. Niet voor niet verloor Ecuador maar één van de negen gespeelde wedstrijden.

Nederland

Na het mislopen van het WK 2018 in Rusland is Nederland er dit WK weer bij. In een poule met onder andere Turkije en Noorwegen wist Nederland met twee punten verschil de poule te winnen en daarmee rechtstreekse kwalificatie af te dwingen.

Het was nog even afwachten op de resultaten van de Europese play-offs of Nederland nog groepshoofd zou worden. Dat was uiteindelijk niet het geval, maar door de loting in poule A mag je uiteindelijk niet klagen. Je ontloopt een top land nu je in de poule zit met als groepshoofd het gastland Qatar.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule A

Het mag duidelijk zijn dat Nederland de favoriet is om de poule te winnen. Dat je als laatste tegen het gastland mag spelen, dat dan hoogstwaarschijnlijk al uitgeschakeld zal zijn, is mooi meegenomen. Toch mag vooral Senegal niet onderschat worden. Het is toch altijd anders voetballen tegen Afrikaanse landen, die heel fysiek spelen. Met Mané en Koulibaly heeft het ook twee wereldtoppers in het elftal.

Gokken dat Nederland de poule wint heeft een odd van rond de 1.40. Wat in onze ogen te laag is. We zouden dan eerder gaan voor Senegal top 2. De Afrikanen hebben scorend vermogen en zijn de relatief warme omstandigheden beter gewend dan Ecuador. Dat nu zijn wedstrijden niet op hoogte kan spelen en dat voordeel dus ontbreekt. Gokken op WK voetbal 2022 doen we op Senegal to quaiify tegen een odd van 1.75 bij online bookmaker BetCity.

Naarmate de aftrap van het toernooi dichterbij komt zullen meer online bookmakers met verschillende markten komen om te gokken op WK voetbal 2022. Er zullen markten komen waar je kunt inzetten op het totaal aantal punten van een land. De markt dat Qatar 0 of 1 punt weet te halen lijkt ons zeker de moeite waard om straks op te gokken.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule B

Poule B

Voor Nederland is poule B een zeer belangrijke poule, aangezien de mogelijke tegenstander in de achtste finale uit deze poule komt. Engeland mag het opnemen tegen Iran, Verenigde Staten en Wales. Er lijkt voor Engeland geen vuiltje aan de lucht om zich als groepswinnaar te kwalificeren voor de knock-out fase.

Engeland

Zoals de laatste kwalificatiereeksen voor EK’s of WK’s had Engeland opnieuw totaal geen problemen om zijn poule te winnen. Een poule met onder andere Polen, Albanië en Hongarije was natuurlijk ook niet meteen de zwaarste.

Ongeslagen kwalificeerde Engeland zich voor het WK voetbal 2022 in Qatar waar het als verliezend EK finalist mag proberen om opnieuw ver in het toernooi te komen. Iets wat voorheen maar niet wilde lukken.

Iran

Voor Iran was het geen probleem om zich rechtstreeks te kwalificeren in de Azië groep van de FIFA. Samen met Zuid-Korea had het maar liefst ruim 11 punten voorsprong op de nummer drie, de Verenigde Arabische Emiraten. En aangezien de top twee uit deze poule zich rechtstreeks kwalificeert waren Iran en Zuid-Korea al ruim voor het einde zeker van het WK voetbal 2022.

De vraag is dan wat we van Iran kunnen verwachten. We kennen natuurlijk een aantal spelers die actief zijn in Europa zoals Jahanbakhsh bij Feyenoord. Maar het grotendeel van de selectie zal toch wel een verrassing zijn.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten kwalificeerde zich toch wel met de hakken over de sloot voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Uiteindelijk haalde het de derde plaats met evenveel punten als nummer vier Costa Rica. Maar met een beter doelsaldo waardoor het zich dus rechtstreeks wist te kwalificeren.

Aan de thuiswedstrijden van de VS ligt het niet met zes overwinningen en een gelijkspel. Het probleem bij de Amerikanen zijn de uitduels waar het bijzonder matig presteerde. Met maar één overwinning, drie nederlagen en gelijke spelen. En aangezien de Verenigde Staten pas over vier jaar thuiswedstrijden zal spelen tijdens het WK 2026, zijn onze verwachtingen niet al te hoog.

Wales

De ploeg van boegbeeld Bale plaatste zich opnieuw voor een groot toernooi. Na het WK van 1958 in Zweden wist Wales zich voor de tweede keer te kwalificeren voor een WK eindronde. Het eindigde als tweede in de poule met België en wist met één puntje de Tsjechen net voor te blijven. Door in de play-offs Oostenrijk en Oekraïne te verslaan was het uiteindelijk zeker van deelname aan het WK voetbal 2022 in Qatar.

Voor Wales is het een gouden generatie dat na twee EK’s (2016 en 2020) zich opnieuw plaatst voor een groot eindtoernooi. Onder leiding van Bale zal het proberen om naast Engeland zich te kwalificeren voor de achtste finale. Waar een mogelijke confrontatie met Nederland wacht, als Nederland tenminste poule A weet te winnen.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule B

Dat Engeland de grote favoriet is om deze poule B te winnen mag duidelijk zijn. Bookmakers geven een odd van 1.30 en gezien de weerstand in deze poule kan je deze odd prima gebruiken voor een combo bet (acca). Bijvoorbeeld in combinatie met Argentinië to win groep C.

Dat Iran zich bij de top 2 zal spelen lijkt ons uitgesloten. Het zal gaan tussen de Verenigde Staten en Wales. Dat kan best close worden, maar de Verenigde Staten moest het van zijn thuiswedstrijden moest hebben in de kwalificatie. Terwijl Wales uiteindelijk maar één uitwedstrijd verloor. Daarnaast is er ontzettend veel druk vanuit de Amerikaanse media naar de team toe. Dat zal eerder verlammend dan motiverend werken.

Bookmaker TOTO heeft een odd van 1.72 voor het gokken dat Verenigde Staten zich niet kwalificeert voor de knock-out fase. De andere optie is gokken dat Wales zich bij de top 2 zal spelen in de poule tegen een odd 2.00 bij bookmaker BetCity.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule C

Poule C

De landen in poule C zullen vooral een mogelijke confrontatie met Frankrijk in de knock-out fase willen vermijden in de achtste finales. Dan zal het de poule moeten winnen, want de verwachting is dat Frankrijk dat ook zal doen. Argentinië lijkt de grote favoriet om de poule te winnen en dan morgen Mexico en Polen het uitmaken wie er verder mee doorgaat. Of zou Saudi-Arabië voor een verrassing kunnen zorgen?

Argentinië

Ongeslagen wist Argentinië zich te kwalificeren in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie poule. Messi tikt inmiddels de 35 jaar aan en het lijkt toch wel de laatste kans om echt te schitteren op het WK. Na het winnen van de Copa America in 2021 heeft Messi dan eindelijk zijn prijs te pakken met Argentinië.

Voor Argentinië is het noodzaak om de poule te winnen. In 2018 werd het tweede achter Kroatië en daardoor stond het meteen tegenover Frankrijk. Iets wat nu ook weer mogelijk is. Toen verloor het in een spectaculair duel van de Fransen met 3-4.

Saudi-Arabië

Als winnaar van groep B in de Aziatische kwalificatiereeks wist Saudi-Arabië zich automatisch te plaatsen voor het WK voetbal 2022 in Qatar. De laatste keer dat het Arabische land zich wist te kwalificeren voor een WK was in 2006. Dat was toen een reeks van vier WK’s op rij dat Saudi-Arabië zich kwalificeerde. Waar het overigens maar 1x een wedstrijd won, dat was in 1994 tegen Marokko (2-1).

Saudi-Arabië zal ontzettend veel aanhang tijdens de wedstrijden hebben, aangezien Qatar natuurlijk dichtbij is. Dat zou op zich wel eens in het voordeel kunnen zijn. Daarnaast zijn ze gewend aan het klimaat, niet dat het extreem warm is in de winter, maar toch. Wedstrijden van Saudi-Arabië hebben we amper gezien, dus de selectie is toch wel een grote verrassing.

Mexico

De Mexicanen wisten zich als tweede in de kwalificatie poule van Midden- en Noord-Amerika te plaatsen voor het WK voetbal 2022. Het moest alleen het verrassende Canada voor zich dulden, maar zoals gebruikelijk zijn de Mexicanen aanwezig op het WK voetbal. Al 17x eerder was Mexico actief op een WK eindronde, met de kwartfinale als beste resultaat in 1970 en 1986.

Sinds 1994 was Mexico er altijd bij en wist het altijd de poulefase te overleven. Maar de eerste wedstrijd in de knock-out fase was dan ook altijd het eindstation voor de Mexicanen. Een mogelijke clash met de Fransen wacht wanneer het als tweede weet te eindigen in de poule.

Polen

De Polen eindigde als tweede achter Engeland in de Europese kwalificatie groep en moest daardoor play-offs spelen. De eerste ronde kreeg het vrijaf omdat Rusland niet mocht spelen. Daarna won het met 2-0 in eigen huis van een ontzettend zwak Zweden.

Tijdens het WK 2018 in Rusland was polen ook gekwalificeerd maar eindigde het als laatste in de poule met Colombia, Japan en Senegal. Nu is deze poule op papier sterker dan toen en we denken dan ook dat het na drie wedstrijden alweer voorbij is voor Polen.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule C

Dat Argentinië met meer vertrouwen aan dit WK zal beginnen dan vier jaar geleden lijkt ons duidelijk. Inmiddels heeft Messi zijn prijs met Argentinië binnen en is daar de druk inmiddels van af. Waar het vier jaar geleden bij een Europees land zat dat uiteindelijk de finale haalde (Kroatië), zien we nu niet gebeuren.

Online bookmaker Bet365 heeft een odd van 1.40 dat Argentinië de poule zal winnen. Deze lijkt ons ideaal om te combineren met Engeland om de poule te winnen. Als we nog eens zouden moeten gokken op WK voetbal 2022 voor poule C dan zouden we het voordeel toch aan Mexico geven om als tweede achter Argentinië te eindigen in de poule. Online bookmaker TOTO heeft een odd van 1.90 om zich te kwalificeren in de poule.

Polen is misschien wel het zwakste land dat uit Europa komt tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar. Met Lewandowski heeft het natuurlijk een topspits in huis maar hij komt zo weinig aan de bal. En als hij aan de bal komt dan gaat hij hem vaak halen, ver van het doel af. Online bookmaker TOTO heeft ook een markt waarbij je kunt inzetten dat een land zich niet kwalificeert voor de knock-out fase. Polen krijgt daar een odd van 1.80 voor en dat lijkt ons zeer aantrekkelijk om op te gokken tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule D

Poule D

Regerend wereldkampioen Frankrijk zit in poule D samen met Australië, Denemarken en Tunesië. Voor de Nations League gaf Frankrijk niet thuis maar dat was natuurlijk ook op een bijzonder vreemde periode gepland. Lukt het de Fransen om de titel te verdedigen en deze poule fluitend door te komen?

Frankrijk

Wereldkampioen Frankrijk wist vier jaar geleden in Moskou de finale van Kroatië te winnen. Het werd daardoor voor de tweede keer in de geschiedenis wereldkampioen. Tijdens het Europees Kampioenschap wist het niet echt potten te breken. Het verloor meteen na de groepsfase tegen Zwitserland, die de strafschoppenserie beter wist te nemen. Een wereldtitel verdedigen is ontzettend moeilijk, maar talent heeft Frankrijk voldoende.

Australië

In de kwalificatie poule van Azië wist Australië maar met moeite derde te worden. Daardoor moet het een extra play-offs spelen en deze wist het te winnen van de Verenigde Arabische Emiraten en Peru. Vergeleken met het WK voetbal 2018 zit Australië opnieuw met Denemarken en Frankrijk in de poule. Met een gelijkspel tegen Denemarken eindigde het als laatste in de poule, iets wat deze editie ook zomaar kan gebeuren.

Tunesië

In de Afrikaanse kwalificatiereeks wist Tunesië zich niet overtuigend te kwalificeren. Het had uiteindelijk maar twee puntjes meer dan Equatoriaal Guinee. In de play-offs versloeg het uiteindelijk Mali over twee wedstrijden met 1-0. Dat geeft ook meteen aan waar de kracht ligt van Tunesië, en dat is namelijk het verdedigen. In de poulefase kreeg het in zes wedstrijden maar twee goals tegen.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule D

Vier jaar geleden ging Frankrijk door met zeven punten en eindigde Denemarken als tweede met vijf punten. Onderling speelde het een dodelijk saaie 0-0, waar helemaal niets gebeurde. Dat kwam mede omdat Frankrijk het wel prima vond en Denemarken ook door was met een gelijkspel. De Denen deden het verrassend goed op het afgelopen EK terwijl Frankrijk dus niet ver kwam.

De odd voor Frankrijk om de poule te winnen is met 1.42 aan de lage kant. Denemarken top 2 tegen een odd van 1.35 is goed combo materiaal. Waar we in deze poule vooral naar zullen kijken is de wedstrijd Australië – Tunesië. Beide absoluut geen hoogvliegers en we verwachten dat beide er na de poule uit liggen. Aangezien Tunesië heeft laten zien tegen ploegen met een relatief zwakke aanval goed te kunnen verdedigen, verwachten we ook voor dit duel de Under. De Under 2 tegen een odd van 1.91 bij online bookmaker Bet365 vinden we dan ook zeer aantrekkelijk.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule E

Poule E

Misschien wel de zwaarste poule van dit WK voetbal 2022 in Qatar. Spanje en Duitsland zijn sowieso twee grootmachten en in het verleden hebben Costa Rica en Japan laten zien dat ze kunnen stunten op een WK. Zowel Spanje als Duitsland willen zich revancheren voor het mislukte WK in Rusland.

Spanje

Met ruime afstand wist Spanje zijn kwalificatiepoule te winnen waarin het onder andere speelde tegen Zweden en Griekenland. Op het vorige WK won het de poule en kwam het in de achtste finale uit tegen gastland Rusland. Daar ging het fout voor de Spanjaarden want uiteindelijk verloor het de strafschoppenserie van de Russen. Spanje verloor opnieuw met strafschoppen tijdens het afgelopen EK, toen tegen de latere kampioen Italië.

Costa Rica

In de Midden- en Noord-Amerika kwalificaties eindigde Costa Rica op de vierde plaats. Daardoor moest het nog een extra play-off spel tegen de winnaar van Oceanië. Uiteindelijk was het met 1-0 te sterk tegen Nieuw-Zeeland en kwalificeerde het zich voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Costa Rica is er nu voor de derde keer op rij bij, wat voor zo’n klein land een knappe prestatie is. Tijdens het WK in 2010 eindigde het laatste in de poule met maar 1 puntje.

Duitsland

De laatste twee grote eindronden voor de Duitsers waren ronduit dramatisch. Tijdens het WK 2018 eindigde het zelfs als laatste in de poule met Zweden, Mexico en Zuid-Korea. Op het afgelopen EK kwam het nog wel als tweede door de poule, maar verloor het daarna meteen met 2-0 van latere finalist Engeland. De kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2022 in Qatar was dan wel weer overtuigend met negen overwinningen en maar één nederlaag.

Japan

Met een vrij simpele kwalificatie, weliswaar achter Saudi-Arabië, maar met ruime voorsprong op Australië is Japan weer aanwezig tijdens een WK eindronde. Daarmee is het voor de zevende keer op rij aanwezig op het WK. Tijdens het vorige WK eindigde het verrassend als tweede in poule. Japan had evenveel punten, doelpunten voor en tegen als Senegal en het onderlinge duel eindigde in 2-2. Maar omdat Japan hoger op de fair play ranglijst stond, mochten zij door naar de achtste finale. Daar verloor het van de latere halve finales België met 3-2.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule E

Dit kan wel eens de leukste poule worden van het WK voetbal 2022 in Qatar. Spanje heeft de beste papieren om de poule te winnen. Zeker gezien de oor wassing die Spanje nog geen twee jaar geleden gaf tegen Duitsland (6-0). Daarnaast heb je het toch fysieke spel van Costa Rica en de werklust van Japan. Daar verslikte Duitsland zich vier jaar geleden al in tegen Zuid-Korea.

Online bookmaker BetCity heeft een odd van 1.95 dat Spanje de poule E zal winnen en daar gokken we dan ook op. De odd bij online bookmaker TOTO om te gokken dat Duitsland niet de poule wint is 1.60. Maar aangezien Spanje voor ons de absolute favoriet is voor groepswinst houden we het alleen bij de to win weddenschap.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule F

Poule F

In poule F zijn de Belgen groepshoofd met daarbij Canada, Marokko en Kroatië. De Belgen zijn favoriet om de poule te winnen. Maar is dat wel terecht met Kroatië in de poule als finalist van vier jaar geleden?

België

Tijdens het WK 2018 in Rusland was het Belgisch elftal op zijn piek met een nipte nederlaag in de halve finale tegen Frankrijk met 1-0. Op het EK verloor het in de kwartfinale met 2-1 tegen de latere kampioen Italië. Maar het verschil in die wedstrijd was echt schrijnend want de Italianen waren echt een klasse beter. In de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2022 in Qatar had het echter geen enkele moeite met onder andere Wales en Tsjechië.

Canada

Als winnaar van de kwalificatiepoule in Noord- en Midden-Amerika wist Canada zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor een WK eindronde. Voor Canada dus echt iets bijzonders en het zal de volgende keer weer van de partij zijn als organiserend land. De verwachtingen voor Canada zijn echter niet heel hoog als het gaat om dit WK.

Marokko

Met alleen maar zeges in de poulefase wist Marokko zich heel makkelijk te plaatsen voor de play-offs. Daar wist het thuis een duidelijk verschil te maken tegen Congo door met 4-1 te winnen. Afgelopen WK in Rusland was Marokko ook aanwezig. Het zat in een poule met Portugal, Spanje en Iran. Daarin wist het uiteindelijk een puntje te halen door gelijk te spelen tegen het al geplaatste Spanje.

Kroatië

De finalist van het vorige WK had een valse start tijdens de kwalificatiereeks maar wist uiteindelijk wel de poule te winnen. In deze poule zaten onder andere Rusland, Slowakije en Slovenië. Tijdens het afgelopen EK kwam meteen de kraker tegen Spanje in de achtste finale. Na 90 minuten stond het 3-3 en wist Spanje uiteindelijk in de verlenging te winnen.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule F

Bij de bookmakers is België de absolute favoriet om de poule te winnen met een odd van 1.50. Dat vinden we aan de lage kant en als we kijken naar het Belgische team, onder andere tegen Nederland, dan is het beste er wel van deze selectie af. Kroatië heeft altijd een technisch team en kan prima onder druk uit voetballen. We gokken op een odd van 3.50 voor een poule winst Kroatië bij online bookmaker Bet365.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule G

Poule G

In poule G zit recordhouder als het gaat om WK titels Brazilië samen met Servië, Zwitserland en Kameroen. De eerste twee in deze poule komen in de knock-out fase terecht tegen twee landen uit poule H. We nemen alle landen uit deze poule door en geven daarna aan wat in onze ogen de beste odds zijn om te gokken op poule G van het WK voetbal 2022 in Qatar.

Brazilië

Brazilië is met vijf wereldtitels nog altijd recordhouder als het gaat om het aantal WK zeges. Toch is het al van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea dat Brazilië zich tot wereldkampioen kon kronen. Daarna eindigde het nog één keer als vierde en de overige drie was de kwartfinale het eindstation. Het is ook het enige land dat op alle WK’s aanwezig was. In de kwalificatiepoule was Brazilië oppermachtig met veertien zeges, drie gelijke spelen en een doelsaldo van 40-5.

Servië

Door de laatste wedstrijd te winnen op bezoek bij Portugal wist Servië zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Uiteindelijk verloor het geen wedstrijd in de kwalificatiereeks met zes overwinningen en twee gelijke spelen. Het is de eerste keer dat Servië zich plaatst want de voorgaande twee keer was het nog Servië & Montenegro.

Zwitserland

De Zwitsers zaten samen in de kwalificatiepoule met Europees kampioen Italië, maar wist de poule wel te winnen. Zwitserland had twee punten meer omdat Italië uiteindelijk gelijk speelde tegen Noord-Ierland en Bulgarije. Tijdens het afgelopen EK schakelde Zwitserland wereldkampioen Frankrijk uit in een geweldige wedstrijd. Het is inmiddels voor de vijfde keer op rij dat Zwitserland zich weet te kwalificeren voor het WK voetbal.

Kameroen

In de Afrikaanse kwalificatiereeks wist Kameroen de poule te winnen ten koste van Ivoorkust. In de play-off met Algerije wist het een 0-1 nederlaag in eigen huis alsnog recht te trekken. In Algerije wist het in de verlenging met 2-1 te winnen waardoor het alsnog naar het WK voetbal 2022 in Qatar gaat. In de afgelopen twee WK’s waar Kameroen aan deelnam (2010 en 2014) verloor het alle wedstrijden.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule G

We verwachten helemaal geen wonderen van Kameroen in deze poule. De overige landen in deze poule zullen echt de dienst uitmaken wie er doorgaat naar de achtste finales van het WK voetbal 2022 in Qatar. Online bookmaker TOTO heeft een odd van 1.30 dat Kameroen zich niet kwalificeert voor de knock-out fase. Dat lijkt ons ideaal combo materiaal om een acca te maken. Bijvoorbeeld met Australië not to qualify.

Brazilië krijgt van online bookmaker BetCity een odd van 1.25 om de poule te winnen, maar dat vinden we veel te laag en zit geen value in. Zwitserland heeft bewezen te kunnen stunten tegen grote landen. Als je als Servië zijnde op bezoek bij Portugal kunt winnen dan kan je ook zeker op een goede dag van Brazilië winnen. De outright odd voor poulewinst Brazilië slaan we dan ook over om op te gokken.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Poule H

Poule H

In de laatste poule van het WK voetbal 2022 in Qatar komen we Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid-Korea tegen. Daarbij komen een aantal landen elkaar weer tegen op een WK eindronde. Uruguay won in de achtste finale van Portugal op het vorige WK. En op het WK 2014 in Brazilië zaten Portugal en Ghana bij elkaar in de poule. Beide gingen overigens niet door naar de knock-out fase. En in 2010 was er natuurlijk de clash tussen Uruguay en Ghana toen Suarez in de verlenging een bal van de lijn sloeg om zijn land in de wedstrijd te houden. Uiteindelijk nam Uruguay de strafschoppen beter.

Portugal

Door een onverwachte thuisnederlaag in de kwalificaties tegen Servië moest Portugal genoegen nemen met de tweede plek in de poule. Daardoor moest het play-off wedstrijden spelen. Daarin wist het eerst Turkije uit te schakelen en daarna volgde Noord Macedonië. Noord Macedonië wist in de ronde daarvoor Italië uit te schakelen waardoor een clash met de EK winnaar uit bleef. Eigenlijk doet Portugal het helemaal niet goed op de laatste drie WK’s, met een achtste finale als beste resultaat.

Ghana

Door één doelpunt meer te scoren in de kwalificaties wist Ghana zich te plaatsen voor de play-offs en niet Zuid-Afrika. In de play-offs was het over twee wedstrijden tegen Nigeria 1-1, maar de uit gescoorde goal gaf de doorslag. De Black Stars waren er in 2018 niet bij maar de drie WK’s daarvoor wel, met een kwartfinale in 2010 als hoogtepunt.

Uruguay

Achter grootmachten Brazilië en Argentinië had Uruguay geen enkele moeite om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Het kleine land in Zuid-Amerika is daardoor verzekerd van de veertiende deelname aan het WK. Tijdens het WK 2018 in Rusland wist het nog tot de kwartfinale te komen maar moest toen zijn meerdere erkennen tegen de latere kampioen Frankrijk.

Zuid-Korea

Door samen met Saudi-Arabië eenvoudig de top twee te bereiken in de kwalificatiepoule wist Zuid-Korea zich te verzekeren van een plek op het WK voetbal 2022 in Qatar. Het is voor de tiende keer op rij dat Zuid-Korea zich weet te plaatsen voor een WK eindronde. Daarvan eindigde het zeven keer in de groepsfase, één keer de achtste finale en natuurlijk de vierde plaats in 2002. In dat jaar zorgde Hiddink ervoor dat het in eigen land ontzettend ver wist te komen. Tijdens het laatste WK wist het in de poulefase te stunten door met 2-0 van Duitsland te winnen. Al waren de Duitsers op dat moment al zo goed als uitgeschakeld.

Beste weddenschappen om te gokken op WK voetbal 2022 poule H

Portugal is bij alle online bookmakers de favoriet om poule H te winnen met een odd rond de 1.85. Toch denken we dat Uruguay net zo’n goede kans maakt om de poule te winnen. Het zijn twee landen zie altijd moeilijk te verslaan zijn omdat ze verdedigend altijd op orde zijn, en voorin toch genoeg individuele kwaliteiten hebben. Gezien de matige prestaties van Portugal op de afgelopen WK’s lijkt ons de groepswinst absoluut geen zekerheid. We gokken op WK voetbal 2022 in Qatar dat Uruguay de poule wint tegen een odd van 2.75 bij online bookmaker BetCity. Als alternatief zou je kunnen gokken op Uruguay to qualify (top 2) in poule H tegen een odd van 1.50 bij online bookmaker TOTO.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Speelschema

Met 32 deelnemende landen op het WK voetbal 2022 in Qatar zijn er in totaal 64 wedstrijden te spelen. Dat is inclusief de troostfinale om te bepalen wie er derde zal worden. Iets waar eigenlijk geen enkel team dat de halve finale heeft verloren op zit te wachten.

Er is uiteindelijk nog een wijziging gekomen in het speelschema. Aanvankelijk zou Nederland de openingswedstrijd van het WK voetbal 2022 in Qatar spelen tegen Senegal. Maar uiteindelijk besloot de FIFA de wedstrijd van Qatar tegen Ecuador een dag naar voren te schuiven. Hierdoor heeft het gastland, zoals altijd het geval is tijdens het WK voetbal, de eer om de openingswedstrijd te spelen. Hieronder een compleet overzicht van alle wedstrijden tot aan de finale toe.

Eerste duel in de poulefase

Zondag 20 november, 17.00 uur: Qatar – Ecuador (Poule A)
Maandag 21 november, 14.00 uur: Engeland – Iran (Poule B)
Maandag 21 november, 17.00 uur: Senegal – Nederland (Poule A)
Maandag 21 november, 20.00 uur: Verenigde Staten – Wales (Poule B)

Dinsdag 22 november, 11.00 uur: Argentinië – Saoedi-Arabië (Poule C)
Dinsdag 22 november, 14.00 uur: Denemarken – Tunesië (Poule D)
Dinsdag 22 november, 17.00 uur: Mexico – Polen (Poule C)
Dinsdag 22 november, 20.00 uur: Frankrijk – Australië (Poule D)

Woensdag 23 november, 11.00 uur: Marokko – Kroatië (Poule F)
Woensdag 23 november, 14.00 uur: Duitsland – Japan (Poule E)
Woensdag 23 november, 17.00 uur: Spanje – Costa Rica (Poule E)
Woensdag 23 november, 20.00 uur: België – Canada (Poule F)

Donderdag 24 november, 11.00 uur: Zwitserland – Kameroen (Poule G)
Donderdag 24 november, 14.00 uur: Uruguay – Zuid-Korea (Poule H)
Donderdag 24 november, 17.00 uur: Portugal – Ghana (Poule H)
Donderdag 24 november, 20.00 uur: Brazilië – Servië (Poule G

Tweede duel in de poulefase

Vrijdag 25 november, 11.00 uur: Wales – Iran (Poule B)
Vrijdag 25 november, 14.00 uur: Qatar – Senegal (Poule A)
Vrijdag 25 november, 17.00 uur: Nederland – Ecuador (Poule A)
Vrijdag 25 november, 20.00 uur: Engeland – Verenigde Staten (Poule B)

Zaterdag 26 november, 11.00 uur: Tunesië – Australië (Poule D)
Zaterdag 26 november, 14.00 uur: Polen – Saoedi-Arabië (Poule C)
Zaterdag 26 november, 17.00 uur: Frankrijk – Denemarken (Poule D)
Zaterdag 26 november, 20.00 uur: Argentinië – Mexico (Poule C)

Zondag 27 november, 11.00 uur: Japan – Costa Rica (Poule E)
Zondag 27 november, 14.00 uur: België – Marokko (Poule F)
Zondag 27 november, 17.00 uur: Kroatië – Canada (Poule F)
Zondag 27 november, 20.00 uur: Spanje – Duitsland (Poule E)

Maandag 28 november, 11.00 uur: Kameroen – Servië (Poule G)
Maandag 28 november, 14.00 uur: Zuid-Korea – Ghana (Poule H)
Maandag 28 november, 17.00 uur: Brazilië – Zwitserland (Poule G)
Maandag 28 november, 20.00 uur: Portugal – Uruguay (Poule H)

Derde duel in de poulefase

Dinsdag 29 november, 16.00 uur: Ecuador – Senegal (Poule A)
Dinsdag 29 november, 16.00 uur: Nederland – Qatar (Poule A)
Dinsdag 29 november, 20.00 uur: Wales – Engeland (Poule B)
Dinsdag 29 november, 20.00 uur: Iran – Verenigde Staten (Poule B)

Woensdag 30 november, 16.00 uur: Tunesië – Frankrijk (Poule D)
Woensdag 30 november, 16.00 uur: Australië – Denemarken (Poule D)
Woensdag 30 november, 20.00 uur: Saoedi-Arabië – Mexico (Poule C)
Woensdag 30 november, 20.00 uur: Polen – Argentinië (Poule C)

Donderdag 1 december, 16.00 uur: Kroatië – België (Poule F)
Donderdag 1 december, 16.00 uur: Canada – Marokko (Poule F)
Donderdag 1 december, 20.00 uur: Japan – Spanje (Poule E)
Donderdag 1 december, 20.00 uur: Costa Rica – Duitsland (Poule E)

Vrijdag 2 december, 16.00 uur: Zuid-Korea – Portugal (Poule H)
Vrijdag 2 december, 16.00 uur: Ghana – Uruguay (Poule H)
Vrijdag 2 december, 20.00 uur: Kameroen – Brazilië (Poule G)
Vrijdag 2 december, 20.00 uur: Servië – Zwitserland (Poule G)

Achtste finales

Zaterdag 3 december, 16.00 uur: 1A – 2B (#49)
Zaterdag 3 december, 20.00 uur: 1C – 2D (#50)
Zondag 4 december, 16.00 uur: 1D – 2C (#51)
Zondag 4 december, 20.00 uur: 1B – 2A (#52)
Maandag 5 december, 16.00 uur: 1E – 2F (#53)
Maandag 5 december, 20.00 uur: 1G – 2H (#54)
Dinsdag 6 december, 16.00 uur: 1F – 2E (#55)
Dinsdag 6 december, 20.00 uur: 1H – 2G (#56)

Kwartfinales

Vrijdag 9 december, 16.00 uur: W53 – W54 (#57)
Vrijdag 9 december, 20.00 uur: W49 – W50 (#58)
Zaterdag 10 december, 16.00 uur: W55 – W56 (#59)
Zaterdag 10 december, 20.00 uur: W51 – W52 (#60)

Halve finales

Dinsdag 13 december, 20.00 uur: W57 – W58
Woensdag 14 december, 20.00 uur: W59 – W60

Troostfinale

Zaterdag 17 december, 16.00 uur

Finale

Zondag 18 december 16.00 uur

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Favorieten om te gokken op WK voetbal 2022 in Qatar te winnen

Om de favorieten van het WK 2022 in Qatar door te nemen is het van belang om eerst het speelschema nog eens goed te bekijken. Als we met een Oranje bril op kijken dan is het van belang dat Nederland de poule weet te winnen. Daardoor komt het tegen de nummer twee van poule B en daarna eventueel de winnaar van groep C.

Het is misschien lastig om het schema helemaal door te nemen maar de mogelijke kwartfinales zijn Nederland – Argentinië en Spanje – Brazilië aan de ene kant van het schema. En aan de andere kant van het schema Engeland – Frankrijk en België/Kroatië – Uruguay/Portugal.

Als je nu zou willen gokken op WK voetbal 2022, en dan de favoriet, is Brazilië de favoriet om te winnen met een odd van 6.00 bij bookmaker BetCity. Toch is er nog heel veel onzekerheid als het gaat om fitheid van spelers, selectie en vorm. Nederland staat met een odd van 15.00 genoteerd bij bookmaker Bet365.

Als we op dit moment zouden moeten gokken op WK voetbal 2022 in Qatar, dan zouden we inzetten op Spanje tegen een odd van 9.50 bij bookmaker BetCity. Op het afgelopen EK verloor het met strafschoppen in de halve finale tegen Italië. Daarmee sloot het een mindere reeks van eindtoernooien af met uitschakeling in de poulefase in 2014 en verloren achtste finales in 2016 en 2018. Het was het einde van een gouden generatie waarmee het twee EK’s (2008 en 2012) en een WK (2010) won. Inmiddels heeft de land weer genoeg talent en ervaring opgedaan om ver te komen op een eindronde.