Gokken op US Open 2022

Home Nieuws Gokken op US Open 2022

Het laatste grand slam van het jaar begint op maandag 29 Augustus 2022 en de finale zal op 11 September 2022 worden gespeeld. Vorig jaar wist Medvedev in de finale te winnen van een geëmotioneerde Djokovic. Grote afwezige is natuurlijk Djokovic, die al zoveel toernooien moet missen omdat hij niet gevaccineerd is tegen COVID-19. Lukt het Medvedev om zijn titel te verdedigen en wie zijn de outsiders voor de titel in New York? Wij van gokken.com geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op US Open 2022.

Deelnemersveld US Open 2022

Er zijn tijdens grand slams 32 spelers geplaatst in een deelnemersveld van in totaal 128 spelers. Er zijn twee spelers niet aanwezig uit de huidige top 10. Dat zijn de geblesseerde Zverev en niet gevaccineerde Djokovic. Van de Zandschulp heeft ook een geplaatste status en heeft een klassering van 21.

De top 10 geplaatste spelers zien er als volgt uit. Medvedev (1), Nadal (2), Alcaraz (3), Tsitsipas (4), Ruud (5), Auger-Aliassime (6), Norrie (7), Hurkacz (8), Rublev (9) en Fritz (10). Opvallende nieuwkomer in de top 30 van de wereldranglijst is Coric. Met zijn overwinning bij het ATP Masters 1000 toernooi in Cincinnati stijgt hij maar liefst 123 plaatsen op de wereldranglijst. Hij is daardoor ook nog eens als 27ste geplaatst op US Open 2022.

Hoeveel geld krijgt de winnaar van het US Open 2022?

Tijdens de grand slams is het prijzengeld spectaculair veel hoger dan zelfs de grote ATP 1000 Masters toernooien. Zelfs het prijzengeld voor een speler die wordt uitgeschakeld in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi is hoog te noemen. Mede daardoor benoemen we het prijzengeld van alle ronden inclusief het kwalificatietoernooi.

Kwalificaties

Als je niet rechtstreeks bent toegelaten tot het hoofdtoernooi is er nog een kans via het kwalificatietoernooi. Je moet in totaal drie wedstrijden weten te winnen voordat je een plaats in het hoofdtoernooi te pakken hebt.

Er doen in totaal 128 spelers mee aan de kwalificaties waar er uiteindelijk 16 doorgaan tot het hoofdtoernooi. Deelname aan de kwalificaties gaat volgens de wereldranglijst en een aantal wild cards. De Nederlanders Jesper de Jong en Gijs Brouwer mogen proberen om zich via deze weg te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Behoor je tot de 128 spelers die starten aan het kwalificatietoernooi dan ben je verzekerd van $21.100. Je krijgt echter geen punten voor de wereldranglijst mocht je de eerste ronde verliezen. Haal je de tweede ronde in de kwalificaties dan krijg je $33.600 aan prijzengeld en 8 punten. Kom je in de laatste kwalificatieronde dan is het prijzengeld al $44.000 en krijg je 16 ATP punten. Win je de derde ronde dan kom je in het hoofdtoernooi. Dan ben je verzekerd van 25 ATP punten en een startbedrag van $80.000.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoofdtoernooi

Iedereen die zich plaats uit de kwalificaties en rechtstreeks is geplaatst voor het hoofdtoernooi ontvangt $80.000. Maar de spelers die rechtstreeks meedoen aan het US Open 2022 zonder kwalificatie wedstrijden te spelen, krijgt maar 10 ATP punten. Win je de eerste ronde dan krijg je 45 ATP punten en $121.000 aan prijzengeld.

Haal je op de US Open 2022 een derde ronde dan is het prijzengeld $188.000 en al 90 ATP punten. Bereik je de tweede week van dit grand slam, vierde ronde dus, dan ben je verzekerd van $278.000 prijzengeld en 180 punten voor de wereldranglijst.

Kwartfinalisten ontvangen gegarandeerd $445.000 aan prijzengeld en 360 ATP punten. Het dubbele aantal punten krijg je in de halve finale met $705.000 aan prijzengeld. De finalist van US Open 2022 krijgt al meer punten dan de winnaar van een ATP 1000 Masters series toernooi, namelijk 1200. Daarbij hoort een prijzengeld van al meer dan een miljoen, namelijk $1.300.000. De winnaar van US Open 2022 ontvangt maar liefst $2.600.00 aan prijzengeld en de gebruikelijk 2000 ATP punten.

Het speelschema

Aangezien het hier een schema betreft van 128 spelers zullen we ieder kwart met daarin 32 spelers doornemen. We kijken welke spelers er voor ons de favoriet zijn om het kwart te winnen en daarmee de halve finale te bereiken. Daarna kijken we wie voor ons de favoriet is om te gokken op US Open 2022.

Eerste kwart

Als nummer één van de wereld voert Medvedev het speelschema en ook dit kwart aan. In de derde ronde wacht mogelijk opnieuw een confrontatie tegen Kyrgios. De vraag is echter of Kyrgios (23) nu aan het begin van de US Open 2022 niet over zijn absolute top is. Met Carreno-Busta (12) en Alex De Minaur (18) heeft Medvedev twee spelers in zijn kwart zitten die het hem wel lastig kunnen maken. De loting had voor de Rus wel wat beter gekund.

Tweede kwart

Tsitsipas (4) voert het tweede kwart aan en dus kan er een rematch inzitten tegen Medvedev die hij twee weken geleden versloeg in Cincinnati. Voor Tsitsipas lijkt de weg naar de kwartfinale open te liggen omdat geplaatste spelers Cressey (30) en Cerundolo (24) hardcourt niet hun favoriete ondergrond is. Daarnaast is Berrettini (13) niet in vorm op het moment. Fritz (10) lijkt te wachten in de kwartfinale al zal hij dan eerst wel af moeten zien te rekenen met Van de Zandschulp (21). De Nederlander mag het in de eerste ronde opnemen tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Daarna wacht misschien opnieuw een qualifier want deze moet het opnemen tegen Wawrinka.

Gokken op US Open speelschema kwart 1 en 2

Derde kwart

Alcaraz (3) neemt de leiding in het derde kwart en dat is misschien wel het moeilijkste kwart van allemaal. Hurkacz (8), Sinner (11), Cilic (15) en Evans (20) hebben allemaal al bewezen over talent te beschikken en goed op hardcourt te kunnen spelen. Daarnaast zit Coric (25) in dit kwart, de man in vorm en die vanuit het niets in Cincinnati wist te winnen.

Vierde kwart

Het laatste kwart staat Nadal (2) als hoogst geplaatste speler en het moet gezegd, hij heeft het makkelijkste schema van allemaal. Met Rublev (9) en Schwartzman (14) heeft het twee geplaatste spelers die niet in goede doen zijn. De jonge Rune (28) is nog veel te wisselvallig en Tiafoe (22) mist het aan vastigheid om in een best of five sets het nadal lastig te maken. Norrie (7) zal de eerste serieuze opponent worden voor Nadal en dat is dan in de kwartfinale. Nu verloor Nadal zijn eerste wedstrijd na Wimbledon in Cincinnati tegen Coric, maar dat bleek de latere winnaar te zijn.

Gokken op US Open speelschema kwart 3 en 4

Wie is de favoriet om US Open 2022 te winnen?

Medvedev mist in onze ogen nog de vastigheid die we eigenlijk van hem kennen. Daarnaast komt hij genoeg mogelijke uitglijders tegen in zijn kwart. Hij is wel de favoriet bij de online bookmakers om te gokken op US Open 2022. Hij krijgt een odd van 3.25 maar dat vinden we echt aan de lage kant. Nadal is door zijn makkelijke kwart als tweede favoriet aangeduid met een odd van rond de 5.00. Maar hoe staat het eigenlijk met de vorm van Nadal op hardcourt. Hij heeft maar één wedstrijd ritme op het hardcourt. Dat is op zijn leeftijd misschien onvoldoende om in het ritme te komen.

Kyrgios is na Alcaraz de vierde favoriet maar wij denken dat zijn topvorm inmiddels is geweest. De laatste weken hebben mentaal ontzettend veel van hem gevraagd. Tijdens de laatste toernooien zag je dat hij al ouderwets zat te mopperen op zijn stoeltje nog voordat de wedstrijd moest beginnen. Dat kan een teken zijn van vooral mentale vermoeidheid. Zeker nu het best of five sets gaat heb je deze mentale weerbaarheid harder nodig dan normaal.

We gaan daarom voor de Griek Tsitsipas. Hij heeft tijdens het laatste ATP 1000 Masters toernooi laten zien dat zijn vorm net op tijd begint te komen. De Griek blijft een beetje hangen en kan de stap naar de absolute top maar niet maken. Natuurlijk is de top 10 altijd nog goed, maar van hem werd verwacht dat hij wel in de top 3 door zou kunnen breken. Wat ons betreft zou een wisseling of toevoeging van een andere coach dan vader Tsitsipas een welkome aanvulling zijn.

In zijn kwart zou alleen Van de Zandschulp een probleem mogen zijn. Hij heeft de constantheid heeft om het geduld van Tsitsipas op de proef te stellen. Maar in het bovenste gedeelte van het schema, heeft hij voor ons de beste papieren om naar de finale te gaan. We gokken op US Open 2022 eindzege van Tsitsipas tegen een odd van 13.00 bij bookmaker Bet365.