Gokken op Spanje – Costa Rica

Home Nieuws Gokken op Spanje – Costa Rica

Meteen na de wedstrijd van Duitsland tegen Japan komen de andere twee landen in actie in groep E. Om 17:00 staat de wedstrijd tussen Spanje en Costa Rica op het programma. Beide landen troffen elkaar drie keer eerder. Spanje won twee keer en één keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Spanje – Costa Rica.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Spanje

Spanje FA logo

De Spanjaarden hadden een makkelijke kwalificatiereeks en wonnen de groep met onder andere Zweden en Griekenland. Tijdens de Nations League wist het ook de groep te winnen met onder andere Portugal en Zwitserland. Maar soepel ging het niet, maar Spanje is niet het enige grote voetballand dat geen zin had in de Nations League.

Gokken op Spanje tijdens WK eindronden was in het verleden geen succes. In 2010 kroonde het zich tot wereldkampioen, maar afgelopen WK strandde het alweer in de achtste finale. Spanje verloor tegen gastland Rusland de strafschoppenserie. Tijdens het afgelopen Europees kampioenschap verloor het opnieuw met strafschoppen van de latere kampioen Italië. Bondscoach Luis Enrique heeft een selectie met spelers die louter spelen in de grote Europese competities, maar zonder Thiago en Ramos.

Costa Rica

Costa RIca FA logo

Tijdens de kwalificatiereeks in Noord en Midden-Amerika eindigde Costa Rica als vierde in de groep. Ondanks een goede reeks wist het net niet voorbij de Verenigde Staten te geraken. Hierdoor moest het play-off wedstrijd spelen tegen Nieuw-Zeeland om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2022. Uiteindelijk wist Costa Rica met 1-0 te winnen en wist het zich voor de zesde keer te plaatsen voor een WK eindronde.

Bondscoach Suarez heeft een selectie samengesteld die hoofdzakelijk bestaat uit spelers die actief zijn in de nationale competitie. Tien spelers zijn actief buiten de nationale competitie en daarvan is keeper Navas (PSG) toch wel de meest bekende. Oud gediende Ruiz, die we nog kennen van FC Twente, zit nog altijd bij de selectie en maakt zich op voor nog een WK.

Alles weten over online gokken bij Bet365

Gokken op Spanje – Costa Rica

De bookmakers hebben duidelijk vastgesteld dat Spanje dik de favoriet is om dit duel te winnen. Je krijgt slecht 1.15 voor een overwinning van Spanje. Een gelijkspel staat op meer dan 7.00 en winst voor Costa Rica levert je in sommige gevallen zelfs 20.00 op.

Costa Rica heeft een ervaren, maar aan de andere kant oude selectie. Op een toernooi waar de wedstrijden elkaar snel opvolgen is dat geen voordeel. Daarnaast is de Noord en Midden-Amerikaanse kwalificatieroute misschien wel de zwakste van allemaal. Een play-off tegen Nieuw-Zeeland spreekt nu ook niet echt tot de verbeelding.

Spanje speelde op het afgelopen EK heel fris een aanvallend. Het afscheid nemen van de oude garde helpt daarbij en we verwachten dan ook een flinke uitslag voor Spanje. De 1X2 odd is veel te laag en daarom gaan we gokken op de Asian Handicap. Gokken op Spanje – Costa Rica doen we op de Asian Handicap -2 tegen odd van 1.92 bij bookmaker Bet365.