Gokken op Senegal – Nederland

Home Nieuws Gokken op Senegal – Nederland

Op maandag 21 november om 17:00 mag Nederland zijn eerste wedstrijd spelen op het WK voetbal 2022. In het Al Thumama Stadion mag Nederland het opnemen tegen Senegal, de winnaar van de laatste Afrika Cup editie. Op het moment dat deze wedstrijd is begonnen is de eerste wedstrijd in Groep A tussen Qatar en Ecuador al gespeeld. Lukt het Nederland om goed te beginnen aan het WK in Qatar? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Senegal – Nederland.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Senegal

Senegal FA logo

Op overtuigende wijze wisten de ontembare leeuwen zich te kwalificeren voor de play-off wedstrijd bij de Afrikaanse kwalificatiereeks. In een play-off over twee wedstrijden tegen Egypte wist het zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2022. Na een 0-1 nederlaag in Egypte wist het thuis met 1-0 te winnen, waardoor er een strafschoppenserie nodig was. Tijdens die serie ging het meer over de laserpennen die de Egyptenaren op zich kregen gericht dan over de wedstrijd zelf. Je kan zeggen dat mede hierdoor Egypte verloor en Senegal zich kwalificeerde.

Eerder dit jaar wist Senegal opnieuw een penaltyserie te winnen van Egypte. Dat was tijdens de finale van de Afrika Cup. Het was de eerste keer dat Senegal zich tot kampioen van Afrika kroonde. Overigens kwamen er toen geen laserpennen aan te pas om de spelers van Egypte uit hun evenwicht te brengen. De selectie van Senegal kent een aantal toppers met keeper Mendy (Chelsea), Diallo (Leipzig), Gueye (Everton) en natuurlijk Mané (Bayern). Daar moet je tijdens het gokken op Senegal – Nederland wel rekening mee houden.

Nederland

Nederland FA logo

Na de 2-0 overwinning van Nederland op Noorwegen was het zeker dat Nederland zich had gekwalificeerd voor het WK voetbal 2022. Iets waar we na het laatste WK waar Nederland actief was, Brazilië 2014, weer naar uitkeken. Tussendoor was er nog de Nations League die door sommige landen als onnodig tussendoortje werd gezien. Bij Nederland echter niet want Van Gaal nam alle mogelijkheden aan om zijn team voor te bereiden op het WK in Qatar.

In een groep met uitsluitend WK deelnemers (België, Polen en Wales) winst Nederland op overtuigende wijze de groep te winnen. Vriendschappelijk heeft Nederland in aanloop naar dit WK niet meer gespeeld. Dat komt mede omdat Nederland al vroeg in het wedstrijdschema is opgenomen. Eigenlijk was het zo dat Nederland het WK voetbal 2022 zou open met een wedstrijd om 11:00. Maar uiteindelijk is er gekozen om het WK een dag eerder te laten beginnen zodat gastland Qatar de openingswedstrijd heeft.

Alles weten over online gokken bij Circus

Gokken op Senegal – Nederland

De bookmakers zien Nederland als favoriet om het duel tegen Senegal te winnen. Nederland krijgt een odd van ongeveer 1.61. Een overwinning van de Afrikaanse kampioen levert ruim 6.00 op. Voor een gelijkspel krijg je ruim 3.75 als odd.

Gokken op Senegal – Nederland had in dit geval een voordeel, tenminste voor de Nederlandse fans. Dat komt omdat de odd voor een overwinning van Nederland aanzienlijk is gedaald op het moment dat bekend werd dat Mané geblesseerd is. In het begin was dit nog niet helemaal zeker maar inmiddels is het duidelijk dat hij de eerste wedstrijd van het WK voetbal 2022 moet missen. De odd was ongeveer 1.75 en dat is nu dus 1.61.

Voor Nederland en welkome meevaller, want je mag stellen dat Mané aanvallend de beste speler is van Senegal. Dit kan voor Senegal misschien wel eens een goed excuus zijn om zeer verdedigend te gaan spelen. Beide landen speelde overigens nog geen enkele keer tegen elkaar, zelfs niet vriendschappelijk.

Met Senegal treft Nederland de sterkste tegenstander in groep A. Niet verliezen lijkt dan ook het devies. We moeten niet te makkelijk denken over Senegal dat een prima doelman heeft en verdedigers die in grote competities spelen. We verwachten geen spektakelstuk, want beide ploegen hebben de selecties slechts een week bij elkaar. Zonder ook maar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Nederland moet het aanvallend vooral van Depay hebben, en het is maar de vraag hoe fit hij zal zijn? Wedstrijdfit is hij in ieder geval niet. Beide landen missen dus de beste speler in de spits. Gokken op Senegal – Nederland doen we dan ook op de Under 2.5 goals tegen een odd van 1.71 bij bookmaker Circus.