Gokken op Qatar – Ecuador

Home Nieuws Gokken op Qatar – Ecuador

De openingswedstrijd van het WK voetbal 2022 dat op zondag 20 november om 17:00 begint. Daarvoor is er natuurlijk een openingsceremonie met aansluitend het openingsduel. Aanvankelijk was dit niet het openingsduel maar gelukkig heeft de organisatie dit aangepast. Een WK of EK voetbal hoort geopend te worden door het gastland. Lukt het Qatar om meteen het eerste duel ooit op een WK te winnen? We geven aan voorbeschouwing en tips om te gokken op Qatar – Ecuador.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Qatar

Qatar FA logo

Als gastland heeft Qatar geen kwalificatiewedstrijden hoeven te spelen maar was het direct geplaatst voor het WK voetbal 2022. De complete selectie van Qatar is actief in de nationale competitie. Al Sadd SC is de hofleverancier met 13 van de 26 spelers. Waar andere landen de selectie pas sinds een week bij elkaar heeft, is dat bij Qatar niet het geval. De afgelopen weken heeft het vier vriendschappelijke wedstrijden afgewerkt. Alle duels werden gewonnen tegen respectievelijk Albanië (1-0), Panama (2-1), Honduras (1-0) en Guatemala (2-0).

Ecuador

Ecuador FEF logo

Door als vierde te eindigen in de kwalificatiereeks in Zuid-Amerika plaatste Ecuador zich rechtstreeks voor het WK voetbal 2022. Toch was het nog lang niet zeker of Ecuador wel zou spelen in Qatar. Tijdens de kwalificatiereeks was er namelijk een speler opgesteld die niet speelgerechtigd was. Chili heeft nog beroep aangetekend bij de FIFA maar uiteindelijk mag Ecuador toch deelnemen aan het WK voetbal 2022. Bij Ecuador komen we meer bekende namen tegen in vergelijk met de selectie van Qatar. Estupinan, Caicedo (beide Brighton), Hincapie (Leverkusen) en Valencia (Fenerbahce) zijn de namen die het meeste opvallen binnen de selectie.

Alles weten over online gokken bij Bet365

Gokken op Qatar – Ecuador

Tot nu toe hebben beide landen drie keer tegenover elkaar gestaan tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Beide wonnen een duel en er eindigde een duel in een gelijkspel. Nu zeggen vriendschappelijke wedstrijden natuurlijk niet zo veel als het gaat om gokken op Qatar – Ecuador.

De bookmakers vinden het ook een lastige wedstrijd om te voorspellen. Met een odd van ruim 2.40 is Ecuador krap de favoriet in dit duel. Qatar krijgt ongeveer 3.30 en voor een gelijkspel krijg je ongeveer een odd van 3.00.

Het enige voordeel wat Qatar heeft ten opzichte van andere landen is dat het de selectie al enige tijd bij elkaar heeft. Qatar heeft ook al vier keer vriendschappelijk kunnen spelen. Weliswaar niet tegen landen die tijdens een WK voetbal potten zouden kunnen breken.

Wat ons betreft ligt een kleine overwinning voor Ecuador voor de hand, en dan denken we aan 0-1. Maar wanneer het laat in de wedstrijd 0-0 zal staan, denken we niet dat beide landen erg veel risico gaan nemen om alsnog de zege te pakken. Een 1-0, 0-0 en 0-1 zijn uitslagen die passen bij dit duel. En daarom gebruiken we niet de 1X2 markt om te wedden op Qatar – Ecuador maar de Over/Under markt. Heel veel goals verwachten we dus niet. Als we zien dat we voor de Under 2 goals een odd krijgen van 1.91 bij bookmaker Bet365 dan vinden we dat hoog genoeg om op te gokken tijdens Qatar – Ecudaor.