Gokken op Portugal – Ghana

Home Nieuws Gokken op Portugal – Ghana

Meteen na de eerste wedstrijd uit groep H staat direct de tweede wedstrijd op het programma tussen Portugal en Ghana. De Portugezen zijn voor de achtste keer actief op een WK eindronde. De Black Stars zijn er voor de vierde keer bij, nadat ze afwezig waren tijdens het vorige WK. Lukt het Portugal om de favorietenrol in deze groep waar te maken? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Portugal – Ghana.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Portugal

Portugal FA logo

Tijdens de Europese kwalificaties leek er niets aan de hand te zijn voor Portugal. Het moest thuis winnen van Servië en daarmee zou het de groep winnen. Maar Portugal verloor met 1-2 en eindigde daardoor op plaats twee. Play-offs waren er nodig en een clash met Italië lag op de loer. Maar Noord-Macedonië schakelde Italië uit waardoor Portugal eenvoudig de play-offs wist te winnen.

Tijdens het laatste WK verloor Portugal meteen in de knock-out fase met 0-1 van Uruguay. Bij het Europese kampioenschap ging het niet veel beter met opnieuw directe uitschakeling na de groepsfase. België was toen met 1-0 te sterk. Twee matige toernooien voor een generatie die toch goed te noemen is. Toch iets om tijdens het gokken op Portugal – Ghana rekening mee te houden.

Ghana

Ghana FA logo

We kunnen niet zeggen dat Ghana zich op overtuigende wijze heeft geplaatst voor dit WK voetbal 2022. Tijdens de tweede fase van het kwalificatietoernooi had het evenveel punten als Zuid-Afrika. De onderlinge duels eindigde gelijk in beide 1-0 zege. Doelsaldo was ook gelijk met plus vier goals, maar Ghana ging door naar de play-offs omdat het één goal meer wist te maken.

In de play-offs moest Ghana het opnemen tegen Nigeria. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0 en maar omdat het 1-1 speelde in Nigeria ging Ghana door. In een wedstrijd waar Nigeria de beste kansen had. Bekende namen in de selectie zijn Kudus (Ajax), Partey (Arsenal) en natuurlijk de Ayew broertjes.

Gokken op Portugal – Ghana

We zien bij de bookmakers duidelijk de kant kiezen voor Portugal met een odd van 1.40. Mocht je willen wedden op een overwinning voor Ghana dan krijg je een odd van 8.50 of meer. Een gelijkspel heeft een odd van ronde 4.50.

Natuurlijk is de odd te laag om te gokken op een zege voor Portugal, al zijn we de Portugezen natuurlijk wel winnen. De Over/Under lijn zit een stuk dichter bij elkaar dan bij andere wedstrijden het geval is met 2.00 voor de Over 2.5 en 1.80 voor Under 2.5.

We geloven in een zege voor Portugal maar om de lage 1X2 odd te vermijden gaan we voor de Asian Handicap. Gokken op Portugal – Ghana doen we op de Asian Handicap -1 voor Portugal tegen een odd van 1.67 bij bookmaker Bet365. Mocht Portugal toch moeizaam winnen dan krijgen we in ieder geval onze inleg terug.