Gokken op Eredivisie speelronde 2

Home Nieuws Gokken op Eredivisie speelronde 2

De eerste speelronde is achter de rug en dat zorgt ervoor dat we ons opmaken om te gokken op Eredivisie speelronde 2. Een speelronde waar er niet echt een degradatiekraker of topper op het programma staan. PSV, AZ en Vitesse hebben midweeks Europese voorronden gespeeld. Waar gokken we op tijdens Eredivisie speelronde 2?

Excelsior – Vitesse

Excelsior logo

In de eerste speelronde wist Excelsior verrassend met 2-0 te winnen op bezoek bij Cambuur. Dit was geheel tegen de (kansen)verhoudingen in want Cambuur loste maar liefst 24 schoten op het doel van Excelsior. Excelsior benutte echter de spaarzame kansen en fouten waardoor het uiteindelijk won.

Vitesse ging met 2-5 hard onderuit in eigen huis tegen Feyenoord. De start van Vitesse was goed, maar het niveau zakte uiteindelijk toch weer ver weg. Achterin werden en flink wat fouten gemaakt en opnieuw was er een cruciale fout van de doelman bij. Iets wat Vitesse vorig jaar ook al meerdere malen had.

Vitesse logo

Vitesse is de favoriet bij de bookmakers om te gokken op Eredivisie speelronde 2 met een odd van rond de 2.05. Maar toch neigen we naar minimaal een punt voor Excelsior. Dat heeft te maken met het vertrouwen, iets wat Excelsior zal hebben en Vitesse niet. De druk in Arnhem zal er meteen op staan.

Daarnaast speelt Excelsior natuurlijk op kunstgras, iets wat we dit seizoen ook in Emmen en Volendam zien. Eigenlijk iets wat op het hoogste niveau niet mogelijk zou moeten zijn. Voor veel teams is het altijd aanpassen en vorig jaar het Vitesse veel moeite met de teams die toen op kunstgras speelde (Heracles en PEC Zwolle).

We verwachten niet plots defensieve zekerheid bij Vitesse waardoor we gokken op de asian handicap +0.5 voor Excelsior tegen een odd van 1.84 bij bookmaker Bet365.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Gokken op Eredivisie speelronde 2: Ajax – FC Groningen

Ajax logo

De Amsterdammers hadden voor rust veel moeite op bezoek bij Fortuna maar na rust gooide Schreuder het om en dat maakte het verschil. Met name de komst van Brobbey zorgde voor de doorbraak die Ajax nodig had om met 3-2 te winnen.

FC Groningen logo

FC Groningen kwam thuis met 2-0 voor en er leek niets aan de hand tegen Volendam. Toch verspeelde het punten door twee doelpunten te incasseren. De meeste dreiging en de eerste tegengoal viel vanaf de linkerkant. Het vertrek van Meijer is niet zomaar opgevangen.

Tegen Ajax in zal FC Groningen niet het spel hoeven te maken, waardoor de ruimtes achter de laatste linie niet al te groot zullen zijn. Zoals dat tegen Volendam wel het geval was. Toch heeft Ajax een surplus aan kwaliteiten om daar doorheen te voetballen.

Ajax is natuurlijk de favoriet bij de bookmakers om te gokken op Eredivisie speelronde 2. Maar een odd van rond de 1.15 is natuurlijk veel te laag, daar zit geen value in. We gaan daarom voor een asian handicap omdat we verwachten dat Ajax met een aantal goals verschil zal winnen. We gokken op Ajax asian handicap -2 tegen een odd van 1.63 bij bookmaker Jack’s.