Gokken op Engeland – Iran

Home Nieuws Gokken op Engeland – Iran

Dag twee van het WK voetbal 2022, maandag 21 november, begint om 14:00 met de wedstrijd Engeland tegen Iran. Een wedstrijd uit groep B samen met de landen Verenigde Staten en Wales. Het zal de eerste ontmoeting zijn tussen beide landen, zowel vriendschappelijk als op een WK. Lukt het de Engelsen de hoge verwachtingen waar te maken? De druk zal op het elftal te liggen na twee uitstekende toernooien. We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Engeland – Iran.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Engeland

England FA logo

De kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2022 ging vlekkeloos met een ongeslagen status en makkelijke groepszege. Maar tijdens de Nations League kwam Engeland niet verder dan drie puntjes in de poule met Duitsland, Italië en Hongarije. Nu moet er wel een kanttekening worden geplaatst bij deze resultaten. Want de eerste vier wedstrijden van de Nations League waren niet al te logisch in de voetbalkalender gepland.

Engeland heeft twee goede eindronden achter de rug. Het haalde een finaleplaats tijdens het EK en een halve finale tijdens het vorige WK in Rusland. Het Engelse volk zal dan ook weer massaal op het eigen land inzetten tijdens het gokken op Engeland – Iran. Met uitzondering van Bellingham, die actief is in Duitsland, komt de complete selectie van Southgate uit de Premier League.

Iran

Iran FA logo

Voor Iran bleek er geen vuiltje aan de lucht tijdens de Aziatische kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2022. Ondanks dat het niet wist te winnen van Zuid-Korea, de grootste concurrent in de poule, wist het deze wel te winnen. Daarmee is het voor de derde keer op rij actief op een WK eindronde. De ervaren bondscoach Queiroz uit Portugal heeft voor veel spelers gekozen buiten de nationale competitie uit Iran. Zo zijn er maar negen spelers opgeroepen die actief zijn in eigen land.

In tegenstelling tot veel andere landen heeft Iran de afgelopen weken twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Het won met 1-0 van Nicaragua en het verloor met 0-2 tegen Tunesië, dat ook actief is op het WK. De eerste wedstrijd is niet veelzeggend omdat daar alle spelers die buiten Iran spelen nog niet bij de selectie waren.

Alles weten over online gokken bij BetCity

Gokken op Engeland – Iran

Tijdens het vorige WK in Rusland bleek al dat de Portugese coach Queiroz de boel gesloten wil houden met zijn Iraans elftal. Zo speelde het 0-0 gelijk tegen Nigeria en won Argentinië maar nipt met 1-0 door een goal in blessuretijd. Bookmakers verwachten opnieuw een defensief Iran want de odds voor Over 2.5 goal ligt zo rond de 1.65. Dat vinden we toch wel aan de lage kant om te gokken op Engeland – Iran.

Wat de 1X2 odd betreft is er wel een duidelijke favoriet en dat is natuurlijk Engeland met een odd van ongeveer 1.35. Als je echt een gokje zou willen wagen dan doe je dat op winst van Iran, want die odd is zelfs over de 11.00.

Wij denken ook dat Engeland zal winnen, maar een odd van 1.35 vinden we te laag om te gokken op Engeland – Iran. Als we kijken naar de Asian Handicap lijn dan ligt deze op -1.5 voor Engeland. Maar gezien de defensieve stijl van Iran, en dat de Engelse selectie weinig tijd heeft om met elkaar te trainen, gaan we voor de -1 lijn. Deze krijgt een odd van 1.64 bij bookmaker BetCity en dit vinden we hoog genoeg om op te wedden.