Gokken op EK atletiek 2022

Home Nieuws Gokken op EK atletiek 2022

Eens in de twee jaar staat de Europese Kampioenschappen atletiek op het programma, altijd in jaren tussen de Olympische Spelen. Net als vier jaar geleden is het EK Atletiek in Duitsland, toen was het Berlijn, deze keer in München. Het oude Olympische stadion zal vanaf 15 t/m 21 Augustus het decor zijn. Gokken op het EK Atletiek 2022 kan tegenwoordig bij vele bookmakers, wij geven aan waar je het beste kunt gokken met de nodige tips.

Waar kan ik gokken op EK atletiek 2022?

In het verleden moest je bij de online bookmakers echt zoeken naar odds voor atletiek buiten de Olympische Spelen om. WK’s of EK’s kregen eigenlijk geen aandacht maar tegenwoordig heeft bijna iedere bookmaker wel odds beschikbaar om te gokken op atletiek.

Een aantal bookmakers hebben alleen het noodzakelijke aanbod. Ze publiceren odds uitsluitend voor de Outright markt, wie een bepaalde discipline zal winnen. Maar er zijn genoeg bookmakers die ervoor kiezen om head to heads uit te brengen voor bepaalde onderdelen zoals de 100m sprint of bij tien- of zevenkamp. Wil je gokken op het EK atletiek 2022, dan staan hieronder de beste bookmakers om dat te doen.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Nederlanderse medaillekandidaten

Nederland reist met een equipe van maar liefst 61 atleten richting München. Grote afwezige is Hassan, ze liep het WK al zonder wedstrijdritme en heeft besloten om dit toernooi over te slaan. Een grote groep dus, waarvan er een aantal nadrukkelijk medaillekandidaat zijn. We nemen een aantal kanshebbers door zodat je kunt gokken op Nederlanders tijdens het EK atletiek 2022

Femke Bol op drie disciplines

Grootste kanshebber op meerdere medailles is 400 meter specialiste Femke Bol. Op wereldniveau zijn er op dit moment twee vrouwen ongenaakbaar op de 400m (Miller-Udo) en 400m horden (McLaughlin).

Maar aangezien deze vrouwen geen Europese nationaliteit hebben, is Bol zeker de favoriet om goud te pakken op de 400m horden. Op de vlakke 400m is ze ook medaillekandidaat. Op de 4x400m estafette is Nederland ook een kanshebber voor een medaille. Maar dan moet de overdracht van het stokje ditmaal wel goed gaan en niet zoals op het afgelopen WK.

Drie disciplines lopen op dit EK, net na een WK atletiek, is niet niks. Het is niet dat je meteen de finale mag lopen, er zullen eerst een aantal series per discipline moeten worden gelopen. Bookmaker BetCity heeft een speciale weddenschap omtrent Femke Bol. De weddenschap is dat ze zowel op de 400 meter vlak als 400 meter horden wint. Dat laatste is vrijwel zeker, maar op de 400 meter vlak zijn er toch wel wat kapers op de kust, met name uit Polen. De odd voor Ja is met 1.20 echt te laag. De value zit aan de andere kant, want een klein pijntje is zo opgelopen in het zware schema. De odd voor Nee is 4.00 en dat is voor ons aantrekkelijker om op te gokken tijdens het EK atletiek.

Schouten kanshebber bij het kogelstoten

Waarschijnlijk nooit gedacht dat je ooit eens een weddenschap zou plaatsen op kogelstoten. Maar als je naar de Nederlandse atleten kijkt dan is Jessica Schouten één van de favorieten om (minimaal) een medaille te pakken. Tijdens het afgelopen WK behaalde Schouten brons achter een Amerikaanse en Chinese, maar deze mogen natuurlijk niet deelnemen aan het EK.

Er zijn op dit moment nog geen Outright odds beschikbaar voor het kogelstoten bij de vrouwen. Deze zal later gedurende de week gepubliceerd worden. Ga bij de bekende bookmakers als Bet365 en Jack’s langs om te kijken welke odds er voor Schouten zijn.

Andere kanshebbers

Zevenkampster Anouk Vetter heeft uiteindelijk besloten om toch deel te nemen aan het EK atletiek 2022. Na een zwaar WK, waar ze zilver won, overwoog ze vanwege de zware belasting het EK links te laten liggen. Maar uiteindelijk is ze toch fit genoeg om te starten. Het zal weer een spannend duel worden tussen Vetter en de Belgische favoriete Thiam.

Andere kanshebbers op een medaille zijn Lieke Klaver op de 400m en Nienke Brinkman op de marathon. Klaver eindigde als vierde op het WK maar de top drie bestond uitsluitend uit niet Europeanen. Bol liep de 400 meter tijdens het WK niet. Met Brinkman heeft Nederland een kanshebber voor een medaille op de marathon. Tijdens de marathon van Rotterdam liet ze zien goed in vorm te zijn. Daar verbrak ze het stokoude Nederlandse record.