Gokken op Denemarken – Tunesië

Home Nieuws Gokken op Denemarken – Tunesië

De tweede wedstrijd op dinsdag 22 november is de eerste wedstrijd uit groep D tussen Denemarken en Tunesië. Zij zitten samen in een poule met wereldkampioen Frankrijk en Australië. De aftrap is om 14:00 in het Educatin City Stadium. Lukt het Denemarken om opnieuw een goede eindronde te draaien of laat het zich verrassen door de Afrikanen? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Denemarken – Tunesië.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

Denemarken

Denemarken FA

De Denen hadden geen enkele moeite om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2022. Met afstand won het groep F met onder andere Schotland en Oostenrijk. Tijdens de laatste grote eindronde, het EK voetbal, kwam het verrassend tot de halve finale. Daar verloor Denemarken uiteindelijk na extra tijd van Engeland. Ook in de Nations League met Frankrijk en Kroatië eindigde het op een keurige tweede plaatse en won het twee keer van Frankrijk.

Tijdens het gokken op Denemarken – Tunesië kijken we natuurlijk naar de selectie van Denemarken kijken dan zien we uiteraard een groot deel van de selectie terug dat zo succesvol was tijdens het EK in 2021. Eigenlijk is het een team zonder absolute vedette, maar het zijn allemaal spelers die voor elkaar willen werken. Bekende namen zijn Schmeichel (Nice), Kjaer (AC Milan), Eriksen (Manchester Utd), Dolberg (Sevilla) en Hojbjerg (Tottenham).

Tunesië

Tunesië FA logo

In de Afrikaanse kwalificatiereeks won Tunesië zijn groep en moest het daardoor opnemen in een play-off tegen Mali. Het won de uitwedstrijd al met 1-0 en thuis kwam Mali niet verder dan 0-0 waardoor Tunesië zich wist te kwalificeren voor het WK voetbal 2022. De Noord-Afrikanen zijn voor de tweede keer op rij actief op een WK eindronde. Daarvoor wist het zich twee keer niet te kwalificeren. Tijdens het vorige WK wist het alleen van Panama te winnen in een wedstrijd waar nergens meer om ging. België en Engeland waren al geplaatst voor de volgende ronde.

Als we naar de selectie van Tunesië kijken dan valt op dat doelman Mathlouthi nog altijd rugnummer 1 heeft. We gaan er dus maar even vanuit dat hij eerste keeper is. Inmiddels is hij 38 jaar en dat is toch wel behoorlijk oud. Iets om rekening mee te houden tijdens het gokken op Denemarken – Tunesië. De selectie van Tunesië herbergt geen echte vedette en ook geen spelers die bij de Europese top spelen. Talbi (Lorient), Hannibal (Birmingham City en Jebali (Odense) zijn de meest bekende spelers.

Gokken op Denemarken – Tunesië

In tegenstelling tot Denemarken heeft Tunesië nog wel een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld als voorbereiding op het WK voetbal 2022. Het wist met 2-0 van Iran te winnen, een andere WK deelnemer. Toch vielen de goals pas op het moment dat Iran een rode kaart had ontvangen.

Bij de bookmakers is Denemarken duidelijk de favoriet om dit duel te winnen. De odd voor een Deense zege is ongeveer 1.45. Een overwinning voor Tunesië levert je 8.00 op en een gelijkspel is goed voor 4.25. We begrijpen de odd voor Denemarken maar een odd van 1.45 is in onze ogen toch wat laag om op te gokken.

Tunesië kreeg tijdens de hele kwalificatie voor dit WK maar twee doelpunten tegen. Tussen het moment van kwalificeren en de eerste wedstrijd op het WK speelde het nog zeven wedstrijden. Daar kreeg het vijf doelpunten tegen, maar deze kwamen alle vijf van de enige nederlaag in de reeks. Dat was namelijk een 1-5 nederlaag tegen Brazilië. Het won vriendschappelijk met 2-0 van Chile en 3-0 van Japan.

We verwachten dan ook dat Tunesië de bus zal parkeren en loert op de counter. Al zal het hoogstwaarschijnlijk met een 0-0 ook tevreden zijn. Denemarken zal zich bewust zijn van de counter en niet blind gaan aanvallen. Met als gevolg dat een kleine overwinning voor de Denen het meest voor de hand ligt. Daar is de odd van 1.45 te laag voor, maar de Under 2.5 goals odd van 1.67 bij bookmaker LiveScore Bet is wel voldoende om te gokken op Denemarken – Tunesië.