Gokken op België – Canada

Home Nieuws Gokken op België – Canada

Op woensdagochtend 23 november is de eerste wedstrijd uit groep F al gespeeld. België en Canada gaan de woensdag afsluiten met de laatste wedstrijd van de dag om 20:00. Lukt het de Belgen opnieuw om ver te komen op een WK eindronde? Of gaat Canada ons allemaal verrassen dit WK voetbal 2022 in Qatar? We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op België – Canada.

Beste bookmakers om te online gokken op voetbal

België

Zoals de laatste tijd vaak het geval is geweest, hadden de Belgen totaal geen moeite om zich te kwalificeren. In een groep met Wales en Tsjechië wist het overtuigend als eerste te eindigen. Tijdens het laatste WK in Rusland verloor het in de halve finale met 0-1 van de latere winnaar Frankrijk. Tijdens het laatste EK verloor het opnieuw van een latere winnaar. Namelijk in de kwartfinale met 1-2 van Italië. Je zou bijna gaan gokken op het land wat België op dit WK uit zal schakelen.

Tijdens het Nations League toernooi weten we maar al te goed hoe dat afliep voor België omdat Nederland de groep won. Nederland wist namelijk twee keer van België te winnen. Bondscoach Martinez heeft een basisteam wat al heel wat jaren meegaat. Alderweireld, Courtois, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, Hazard en Carrasco. Ze lopen al heel wat jaren mee in de selectie van België en dit is misschien wel het laatste WK voor deze generatie.

Canada

Tijdens de kwalificatie in Noord en Midden-Amerika moest Canada zelfs tijdens de eerste fase al in actie komen. Het won alle wedstrijden waaronder tegen Aruba en Suriname. In de tweede fase moest het een play-off spelen tegen Haïti. Over twee wedstrijden won het met 4-0 waardoor het eindelijk door mocht naar de laatste fase. En daar wist het zelfs de groep te winnen, voor Mexico en de Verenigde Staten.

Canada speelde als een van de weinige landen meer dan één voorbereidingswedstrijd te spelen. Het speelde 2-2 gelijk tegen Bahrein en won met 2-1 van Japan. Het blijft knap dat Canada zich weet te plaatsen voor het WK, wat overigens pas de tweede keer in de historie is. Maar er zijn wel degelijk een aantal toppers aanwezig zoals Davies (Bayern) en David (Lille).

Gokken op België – Canada

Voor de bookmakers zijn de Belgen de favoriet om deze wedstrijd te winnen met een odd van ongeveer 1.50. Een gelijkspel voor Canada heeft een odd van boven de 4.00 en een overwinning voor de Canadezen levert je meer dan 6.25 op.

De odd om in te zetten op een overwinning van België lijkt aantrekkelijk. Maar deze confrontatie kan de zwakke punten van België wel eens blootleggen. De zwakste linie is de verdediging, die toch wel op leeftijd is. We hebben gezien hoe Oranje met 4-1 won in Brussel, en dan met name de ruimtes achter de laatste lijn.

Canada is geen elftal dat domineert en het spel wil maken. Ze zakken in en laten het over aan de sneltrein Davies en spits David. Het enige nadeel voor Canada is dat Davies de laatste twee wedstrijd voor Bayern niet heeft gespeeld vanwege een blessure. Maar de verwachting is dat hij speelt. Voor België kan het daarom wel eens een lastige wedstrijd gaan worden.

Als België weet te winnen, dan denken we aan een kleine zege met één goal verschil. Maar als je naar de sterke punten van Canada kijkt en deze afzet tegen de zwakke punten van België, dan kan een verrassing er zomaar inzetten. België heeft natuurlijk met De Bruyne een exceptionele speler en hij kan altijd het verschil maken. Dat zal zonder Lukaku moeten gebeuren, want hij is niet fit genoeg om te spelen. Gokken op België – Canada doen we dan ook op de Asian Handicap +1 voor Canada tegen een odd van 1.89 bij bookmaker LiveScore Bet. Hierdoor krijgen we bij een kleine nederlaag van Canada toch onze inleg terug. Maar winnen we al bij een gelijkspel.