Gokken op ATP Wenen 2022

Home Nieuws Gokken op ATP Wenen 2022

De laatste twee ATP 500 toernooien van het jaar staan op punt van beginnen, waaronder in het Oostenrijkse Wenen. Een toernooi wat al bijna 50 jaar op de ATP kalender staat en vorig jaar werd gewonnen door Zverev. Hij kan zijn titel niet verdedigen vanwege zijn aanhoudende blessure. Met vier spelers uit de top 10 is dit een bijzonder goed bezet toernooi. Wie pakt de titel in Wenen en gaat met een super gevoel op weg naar het laatste ATP 1000 Masters series toernooi in Parijs van volgende week? Wij van gokken.com geven op een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Wenen 2022.

Deelnemersveld ATP Wenen 2022

Zoals eerder vermeld zijn er vier spelers uit de mondiale top 10 te vinden in Wenen. Daarbij komt nog eens dat de acht geplaatste spelers binnen de top 16 van wereld staan. Kortom, een top bezet toernooi waar de organisatie trots op zal zijn. Medvedev (4), Tsitsipas (5), Rublev (8) en Fritz (9) zijn de eerste vier geplaatste spelers. Overige geplaatste spelers zijn Hurkacz (11), Sinner (12), Norrie (14) en Berrettini (16).

Niet alleen de geplaatste spelers zijn de moeite waard om te noemen. Lokale held Thiem haalde de halve finale in Antwerpen en doet ook mee in Wenen. Andere bekende namen zijn Dimitrov, Khachanov, Coric en Shapovalov. Griekspoor is de enige Nederlander actief op dit toernooi en hij mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaan Giron. Dat is geen slechte loting, want Giron is de spelers met de laagste positie op de wereldranglijst (53) die automatisch is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Hoe hoog is het prijzengeld van de winnaar?

Met bijna €2,4 miljoen aan prijzengeld mag je dit een bijzonder hoog gedoteerd toernooi noemen. Iedereen die aan de start verschijnt en de eerste ronde speelt mag al iets meer dan €18.000 mee naar huis nemen. Bij de tweede ronde krijg je pas ATP punten (45) toegekend en is het prijzengeld ruim €34.000. Vanaf de kwartfinale mag je bijna €65.000 bijschrijven op je rekening inclusief 90 ATP punten.

Ben je halve finalist dan heb je al ruim €125.000 te pakken inclusief 180 punten voor de wereldranglijst. Als finalist krijg je naast de 300 punten ook ruim €236.000 op je rekening bijgeschreven. De winnaar van ATP Wenen 2022 krijgt naast 500 punten een cheque van bijna €440.000.

De favorieten om ATP Wenen 2022 te winnen

Medvedev is als eerste geplaatst voor dit toernooi maar het heeft lang geduurd voordat hij weer in actie komt op de tour. Zijn laatste toernooi was bijna drie weken geleden in Astana toen hij op moest geven in de halve finale tegen Djokovic. Na zijn rugblessure is het toch kwakkelen geweest voor de Rus en heeft hij nooit echt zijn oude niveau meer aangetikt. Hij kwam ook eerder dan verwacht terug en misschien was dat allemaal iets te overhaast.

Sinner is ook al enige tijd niet in actie gekomen en ook dat was vanwege een blessure. Sinds Sofia (eind september) is hij niet meer in actie gekomen en om er dan op zo’n sterk bezet toernooi meteen te staan zou uiterst kwam zijn. Tsitsipas en Berrettini komen van (verloren) finales af in Stockholm en Napels, maar hebben wel laten zien dat ze in vorm zijn.

De online bookmakers geven Medvedev als de favoriet voor een odd van 4.50 maar dat vinden we echt te laag om op te gokken. Aan de onderkant van het schema zit Tsitsipas in een relatief makkelijk gedeelte waardoor hij voor ons de beste optie is om als winnaar te gokken op ATP Wenen 2022 bij online bookmaker BetCity.

ATP Wenen 2022

Gokken op eerste ronde partij ATP Wenen 2022

Griekspoor neemt het in de eerste ronde op tegen de Amerikaan Giron. Op de wereldranglijst staan beide zo goed als gelijk. Beide kwamen vorige week in actie tijdens ATP Antwerpen. Griekspoor verloor in de eerste ronde van Evans. Het was een partij waar het verschil zat in die ene game in de set waar Griekspoor zijn service verloor.

Je ziet dat hij nog wedstrijdritme op moet doen na zijn flinke COVID besmetting. Hij is wat weggezakt op de ranglijst en kan een overwinning goed gebruiken. Giron won zijn eerste ronde in Belgie maar verloor daarna met 0-6 in de derde set van Thiem. Beide spelers troffen elkaar al eens op de ATP tour en toen won Griekspoor. Dat was ook op een indoorbaan. We verwachten dat het een close game zal zijn en daarom is een odd van 2.30 bij bookmaker Jack’s voor Griekspoor waar value te halen valt. We gokken dan ook op een overwinning van Griekspoor tijdens de eerste ronde van ATP Wenen 2022.