Gokken op ATP Finals 2022

Home Nieuws Gokken op ATP Finals 2022

Het eindejaarstoernooi van de ATP Tour begint op 13 november en de finale zal worden gespeeld op zondag 20 november. De acht beste spelers van het jaar gaan in Turijn spelen voor de laatste titel van het jaar. Naast een sloot aan ATP punten zijn kan de winnaar in totaal ruim $4,7 miljoen aan prijzengeld meenemen. Net als bij de WTA Finals gaat het toernooi over twee groepen van vier spelers waarvan de beste twee doorgaan naar de halve finales. We geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Finals 2022.

Deelnemersveld ATP Finals 2022

Waar bij de vrouwen de top acht van het jaar deel mag nemen aan het WTA eindtoernooi is dat bij de mannen anders. Daar krijg je als grand slam winnaar een uitzondering als je er ook voor zorgt dat je aan het einde van het jaar in de top 20 staat. Dat is de reden dat bijvoorbeeld Djokovic dit jaar mee mag doen.

Tijdens het laatste ATP Masters toernooi in Parijs zagen we Alcaraz opgeven met een blessure. Dat is dan ook de reden waarom de huidige nummer één van de wereld niet deel zal nemen aan de ATP Finals 2022.

Het deelnemersveld bestaat nu uit Nadal (1), Tsitsipas (2), Ruud (3), Medvedev (4), Auger-Aliassime (5), Rublev (6), Djokovic (7) en Fritz (8). De Amerikaan Fritz vult de plaats op van de afwezige Alcaraz. Rune en Hurkacz worden als eerste en tweede reserve aangemerkt. Mocht er een speler uitvallen dan zal de plek worden overgenomen door een reserve.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Wat verdienen spelers tijdens de ATP Finals 2022?

Naast heel veel geld zijn er ook waardevolle punten te verdienen voor de ATP ranglijst. Bij iedere overwinning in de groep krijg je als speler 200 ATP punten. Daar moet je normaal minimaal vijf wedstrijden winnen op de ATP Tour. Een gewonnen wedstrijd in de halve finale levert 400 punten op. De finale winnen levert 500 punten op. Als je ongeslagen het toernooi wint krijg je 1.500 ATP punten bijgeschreven.

Maar naast de punten gaat het natuurlijk ook om de knikkers. Het totale prijzengeld is bijna $15 miljoen! Als deelnemer van de ATP Finals 2022 krijg je per wedstrijd al een extra bonus. Je krijgt per gespeelde wedstrijd een deelnemers fee. Bij één wedstrijd krijgt een speler $160.000. Daarna krijgt een speler per wedstrijd er $80.000 bij. Spelers hoeven deze wedstrijden niet te winnen om het geld te ontvangen.

Als een speler namelijk een wedstrijd in de groep wint, dan krijgt hij nog eens $383.300 aan prijzengeld toegevoegd. Mocht een speler de halve finale halen en winnen dan krijg je als bonus nog eens $1.070.000 bijgeschreven. De finale winnen zorgt voor een extra bonus van $2.200.400. Kortom, als een speler ongeslagen het toernooi wint, ontvangt hij een cheque van $4.740.300.

Wie zijn de favorieten om op te wedden?

Nadal en Tsitsipas waren als enige gescheiden van elkaar als het gaat om de loting voor de groepen. Nadal is groepshoofd in de groene groep terwijl Tsitsipas in de rode groep groepshoofd is. De Spanjaard zit samen met Ruud, Auger-Aliassime en Fritz. Djokovic zit dus in de andere groep samen met Tsitsipas, Medvedev en Rublev.

Nadal en Djokovic zijn op papier de favoriet om de groep te winnen, dat vinden de bookmakers ook. Maar wie vorige week Nadal heeft gezien in Parijs zag iemand die er nog niet helemaal bij was. De bevalling van zijn kind ging moeizaam en je kon zien dat hij minder getraind had dan normaal. Nadal is een speler die zijn uren moet maken op de baan om zijn top niveau te halen. Aan de andere kant zag je Djokovic die de finale verrassend verloor van Rune. Ook hem ontbrak het aan wedstrijdritme waardoor hij op het laatst net niet de overwinning over de streep kon trekken.

Gokken op ATP Finals 2022

Nadal en Auger-Aliassime zien we doorgaan naar de halve finale vanuit de groene groep. Nadal op basis van zijn ervaring en Auger-Aliassime vanwege zijn indrukwekkende reeks van de afgelopen maand. De rode groep is wat dat betreft zwaarder. Daar zien we alleen Rublev te kort komen om de halve finale te halen.

Vanaf de halve finales ligt het toernooi eigenlijk open. De vorm van de dag na een lang jaar, en het gebrek aan intense wedstrijden voor Nadal en mindere mate Djokovic, kan op dat moment doorslaggevend zijn. Medvedev is wat dat betreft een prima dark horse. Al mag je daar niet over spreken voor iemand die het toernooi in 2020 won en vorig jaar de finale haalde.

Medvedev kan daardoor wel onopgemerkt door het toernooi sluipen terwijl Nadal en Djokovic de aandacht krijgen vanuit de media. Gokken op ATP Finals 2022 doen we op Medvedev met een outright odd van 5.00 bij bookmaker BetCity.