Gokken op ATP Cincinnati 2022

Home Nieuws Gokken op ATP Cincinnati 2022

Na een week vol top tennis in Montreal gaat de ATP Tour verder met opnieuw een ATP 1000 Masters series met ATP Cincinnati 2022. Als dit toernooi is gespeeld is het nog maar een weekje voordat de US Open van start gaat, het vierde grand slam van het jaar. De laatste kans voor de toppers om zich klaar te stomen. Zverev kan zijn titel vanwege zijn blessure niet verdedigen, wie pakt de titel in het warme Cincinnati? We geven een voorbeschouwing op dit toernooi met daarbij tips om te gokken op ATP Cincinnati 2022, de Outright en eerste ronde partijen.

Deelnemersveld ATP Cincinnati 2022

Eigenlijk verplaatst het hele deelnemersveld van vorige week in Montreal zich naar Cincinnati. Met uitzondering dat Nadal nu wel zal deelnemen aan dit toernooi. Djokovic kan nog altijd niet spelen vanwege zijn vaccinatie status.

Er zijn 56 spelers actief op dit toernooi en de top acht geplaatste spelers hebben een bye in de eerste ronde. Dit zijn Medvedev (1), Nadal (2), Alcaraz (3), Tsitsipas (4), Ruud (5), Rublev (6), Auger-Aliassime (7) en Hurkacz (8).

De spelers die wel geplaatst zijn, maar toch in actie moeten komen tijdens de eerste ronde zijn Norrie (9), Sinner (10), Fritz (11), Berrettini (12), Schwartzman (13), Cilic (14), Bautista-Agut (15) en Dimitrov (16).

Botic van de Zandschulp is als enige Nederlander actief tijdens ATP Cincinnati 2022. Tim van Rijthoven zou in eerste instantie deelnemen aan het kwalificatietoernooi. Maar hij wil nog wat voorzichtigheid inbouwen na zijn rugblessure.

Hoeveel is het prijzengeld en wat krijgt de winnaar van ATP Cincinnati 2022?

Het totale prijzengeld van het Western & Southern Open is ruim $6,2 miljoen. Dat is net even wat meer dan vorige week in Montreal. Brandon Nakashima is op dit moment de nummer 49 van de wereld en is als laatste direct toegelaten tot het toernooi. Daarmee ben je verzekerd van ruim $25.000.

De top acht stroomt in tijdens de tweede ronde en is daarmee altijd verzekerd van $45.000. De derde ronde van dit toernooi is goed voor bijna $85.000 en bereik je de kwartfinale dan krijg je bijna $160.000.

Kom je in de halve finale dan krijg je bijna $290.000 mee naar huis en bereik je de finale dan ben je verzekerd van ongeveer $530.000. De winnaar van ATP Cincinnati 2022 krijgt een cheque uitgeschreven van $970.000, bijna een miljoen dus.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Het speelschema

Medvedev is als eerste geplaatst maar het kwart waar hij in zit is bijzonder lastig. Vorige week verloor hij in de tweede ronde van de in onze ogen meest lastigste tegenstander in dat kwart. Hij wist niet van Kyrgios te winnen. Hij zit nu opnieuw in hetzelfde kwart als Kyrgios waarvoor een mogelijke kwartfinale tussen beiden weer mogelijk is.

Tsitsipas is de hoogst geplaatste spelers in het tweede kwart maar hij blijkt niet echt in vorm te zijn gezien zijn spel vorige week in Montreal. Hurkacz speelde wel goed, hij heeft een bye en die extra rust zal hij goed kunnen gebruiken.

Alcaraz gaat aan kop bij het derde kwart maar gaf vorige week aan voor het eerst niet met de druk om te kunnen gaan tijdens een wedstrijd. Hij is natuurlijk nog jong en komt nu in een fase dat iedereen van hem het beste verwacht. Op zo’n leeftijd is dat echter niet altijd het geval. Ruud is de andere speler met een bye in dit kwart en hij kwam wel ver in Montreal.

Het laatste kwart wordt aangevoerd door Nadal, die zijn comeback maakt op de tour. Hij zit in een vrij makkelijk gedeelte waardoor minimaal de kwartfinale haalbaar is. Daarna zou geplaatste speler Auger-Aliassime wachten, maar we denken eerder dat spelers in vorm als De Minaur of Carreno-Busta zijn tegenstander zal zijn in de kwartfinale.

ATP Cincinnati 2022 speelschema

Wie is de favoriet om te gokken op ATP Cincinnati 2022?

Medvedev is de nummer één van de wereld maar hij zit opnieuw in een loodzwaar kwart. Het is een kwart waar ook Van de Zandschulp in zit, en mogelijk zijn opponent is in de tweede ronde. In het kwart van Medvedev zit maar één speler die deelneemt via het kwalificatietoernooi, als lucky loser of special exempt. Het zit niet mee met de Rus, en daar komt bij dat Kyrgios opnieuw zijn weg kan versperren.

Nadal wist dit toernooi maar één keer te winnen (2013). Dat komt omdat de banen toch wel wat sneller zijn dan bijvoorbeeld op de US Open. De baan is uitermate geschikt voor spelers met een big serve en vlakke slagen. De service van Nadal is wel beter geworden, maar de spin op zijn slagen komt op deze baan niet zo goed uit de voeten. Daarnaast is het altijd even afwachten hoe hij terugkeert op de tour na lange afwezigheid.

Spelers in vorm

Vorige week waren er in Montreal al ontzettend veel verrassingen en we verwachten dat opnieuw voor ATP Cincinnati 2022. Carreno-Busta en Evans deden het ontzettend goed in Montreal, maar zij hebben geen bye in de eerste ronde voor dit toernooi. Beide hebben dus weinig tijd voor herstel en dat gaat zich op zo’n groot toernooi toch opbreken.

Ruud en Hurkacz hebben wel een bye en Hurkacz kan met zijn spel ook zomaar één van de favorieten zijn om in Cincinnati te winnen. Maar hij heeft ook in het dubbel gespeeld in Montreal en heel veel enkelwedstrijden waren allemaal driesetters. De vermoeidheid zal er bij hem ook goed inzitten.

Conclusie

Alles in ogenschouw genomen komen we uiteindelijk bij Alcaraz uit. Hij verloor weliswaar zijn eerste wedstrijd in Montreal, en gaf aan voor het eerste mentale druk te voelen. Maar een vroege uitschakeling levert in dit geval extra tijd op om af te reizen naar Cincinnati. Iets wat je bijna niet hebt als je ver komt.

Het was voor hem ook de eerste wedstrijd weer op hardcourt nadat hij twee finales haalde in Hamburg en Umag. Daarnaast verloor hij van Paul, die op dit moment de vorm te pakken heeft op de Noord-Amerikaanse hardcourt banen. Alcaraz zit in een niet al te moeilijk kwart met mogelijk een vermoeide Ruud als tegenstander in de kwartfinale.

Bookmaker Bet365 geeft ons een Outright odd van 6.00 voor de toernooizege van Alcaraz tijdens het ATP Cincinnati 2022. En dat lijkt in onze ogen de beste value op dit moment als we kijken naar het hele deelnemersveld.

Gokken op eerste ronde partijen

Nog niet alle kwalificatiewedstrijden zijn gespeeld, waardoor een aantal wedstrijden uit de eerste ronde nog onbekend is. Daarnaast hebben acht spelers een bye in de eerste ronde waardoor er nog eens wat eerste ronde partijen wegvallen. Toch hebben we een eerste ronde wedstrijd gevonden die in onze ogen de moeite waard is om op te gokken tijdens ATP Cincinnati 2022.

Denis Shapovalov vs Gregor Dimitrov

Het seizoen voor Shapovalov is ronduit slecht te noemen, terwijl hij nog zo goed begon met een kwartfinale op de Australian Open. Maar sinds Mei heeft hij geen twee potjes op rij weten te winnen. Afgelopen week in Montreal verloor hij in de eerste ronde van De Minaur en daarmee zet hij de slechte reeks door.

Nu heeft Dimitrov ook geen geweldig seizoen maar hij zit in en fase van zijn carrière dat de hoogtepunten wel voorbij zijn. Net als Shapovalov verloor ook Dimitrov van De Minaur in Montreal, maar dan een ronde later. De druk zal het hoogst liggen bij Shapovalov. Dimitrov heeft alles al gezien en meegemaakt op een tennisbaan.

De onderlinge balans is 2-1 in het voordeel van Dimitrov, maar de laatste ontmoeting is van 2020. Dit kan zomaar weer een close wedstrijd worden met een aantal tiebreaks, en dan geven we toch het voordeel aan de ervaring van Dimitrov. Online bookmaker BetCity geeft een odd van 1.84 voor een overwinning van Dimitrov. Wat ons betreft de beste value om te gokken op eerste ronde wedstrijd van ATP Cincinnati 2022.